Opties voor delen voor Google Agenda instellen

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u uw eigen agenda wilt delen, gaat u naar Je agenda met iemand delen.

Als beheerder kunt u bepalen hoeveel agendagegevens mensen in uw organisatie kunnen delen met gebruikers die niet bij uw organisatie horen. U kunt ook het standaard deelniveau instellen voor gebruikers binnen uw organisatie.

Als u extern delen heeft beperkt voor uw organisatie, kunnen uw gebruikers die beperking niet overschrijden als ze individuele afspraken delen. Als u bijvoorbeeld instelt dat gebruikers in uw organisatie alleen beschikbaar/bezet-informatie kunnen delen en een agenda met anderen wordt gedeeld, zien deze mensen alleen 'bezet' staan bij afspraken.

Externe mobiele gebruikers die eerder afspraken hebben gesynchroniseerd, kunnen mogelijk nog steeds beperkte gegevens zien. U trekt die toegang in door het apparaat te wissen en opnieuw te synchroniseren.

Bepalen wat gebruikers kunnen delen

U kunt de agenda's van uw organisatie openbaar delen, maar niet met een specifiek extern domein. Gebruikers kunnen kiezen hoe ze hun agenda delen met andere gebruikers in dezelfde organisatie.

Opmerking: Hoofdbeheerders en beheerders met het recht Meet-hardwarebeheer kunnen alle afspraakgegevens zien in alle agenda's, ongeacht hoe deze zijn gedeeld.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Extern delen toestaan of beperken
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Kies in het gedeelte Opties voor extern delen hoe uw gebruikers hun agenda kunnen delen met mensen buiten uw organisatie.
    Als u het niveau voor extern delen verlaagt, kunnen mensen buiten uw organisatie de toegang tot agenda's kwijtraken die ze eerst wel konden zien.
    • Alleen beschikbaar/bezet-informatie (afspraakdetails verbergen): Zien wanneer u beschikbaar of bezet bent, maar niet de naam of gegevens van afspraken bekijken.
    • Alle informatie delen, maar anderen kunnen agenda's niet wijzigen: Gegevens bekijken voor alle afspraken, behalve afspraken die zijn gemarkeerd als privé.
      • De tijdzone-instelling van de agenda bekijken.
      • Abonneren op e-mailmeldingen voor als afspraken worden gemaakt, gewijzigd, geannuleerd, als erop wordt gereageerd of als ze bijna plaatsvinden.
    • Alle informatie delen en anderen kunnen agenda's wijzigen: Gegevens bekijken van alle afspraken, inclusief privéafspraken.
      • Afspraken toevoegen en bewerken.
      • Afspraken herstellen of definitief verwijderen uit de prullenbak van de agenda.
      • De tijdzone-instelling van de agenda bekijken.
      • Abonneren op e-mailmeldingen voor als afspraken worden gemaakt, gewijzigd, geannuleerd, als erop wordt gereageerd of als ze bijna plaatsvinden.
    • Alle informatie delen en beheren van agenda's toestaan: Gegevens bekijken van alle afspraken, inclusief privéafspraken.
      • Afspraken toevoegen en bewerken.
      • Afspraken herstellen of definitief verwijderen uit de prullenbak van de agenda.
      • De tijdzone-instelling van de agenda bekijken.
      • De instellingen voor delen wijzigen.
      • Abonneren op e-mailmeldingen voor als afspraken worden gemaakt, gewijzigd, geannuleerd, als erop wordt gereageerd of als ze bijna plaatsvinden.
      • De agenda definitief verwijderen.
  6. (Optioneel) Als u opties voor het extern delen van agenda's wilt instellen voor secundaire agenda's die door gebruikers worden gemaakt, gaat u naar Google Workspaceand thenAgendaand thenAlgemeen.

U ziet dezelfde opties als voor primaire agenda's. Maar u kunt deze niet instellen voor individuele organisatie-eenheden.

7. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

De standaard instellen voor intern delen
De opties voor intern delen die u instelt voor uw organisatie worden automatisch toegepast als gebruikers hun eigen agenda-instellingen niet aanpassen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Instellingen voor delen.
  4. Kies in het gedeelte Opties voor intern delen van primaire agenda's hoe de agenda van uw gebruikers standaard wordt gedeeld met andere mensen in uw organisatie.
    Als u het niveau voor intern delen wijzigt, wordt deze wijziging toegepast op nieuwe agenda's en op bestaande agenda's, tenzij gebruikers hun eigen agenda-instellingen hebben gewijzigd.
    • Niet delen: Agenda's worden niet gedeeld, tenzij gebruikers hun eigen agenda delen. Gebruikers van de mobiele app kunnen de functie 'Tijdstip zoeken' niet gebruiken.
    • Alleen beschikbaar/bezet-informatie (afspraakgegevens verbergen): Alleen beschikbaar/bezet-informatie wordt weergegeven.
    • Alle informatie delen: Alle informatie is openbaar, tenzij gebruikers hun eigen instellingen wijzigen. Gebruikers kunnen ook individuele afspraken privé maken.
  5. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

(Geavanceerd) Intern delen van agenda's updaten via de API

U kunt opties voor intern delen wijzigen door via API's het standaardniveau aan te passen. Ga als volgt te werk om bestaande agenda's te updaten:

1. Haal de lijst met al uw gebruikers op en parseer de lijst. Ga naar de Directory API voor de stappen.
  2. Update de toegangscontrolelijsten van de agenda's. Ga naar de Google Calendar API voor de stappen.

Uw gebruikers ondersteunen

Als uw gebruikers zich afvragen waarom ze hun agenda niet met iedereen kunnen delen of als ze meer informatie willen over hoe ze hun agenda openbaar maken, geeft u ze de volgende links: