Aktivera API-åtkomst på administratörskonsolen

Som organisationens administratör har du tillgång till Admin SDK en samling applikationsprogrammeringsgränssnitt (API). Med dessa API:er kan du skapa specialanpassade administrationsverktyg för dina Google-produkter. Innan du kan använda Admin SDK måste du aktivera API-åtkomst på Googles administratörskonsol.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Aktivera API-åtkomst

Så här verifierar du att API-åtkomst har aktiverats:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Säkerhet följt av API-referens på startsidan för administratörskonsolen.

Om du vill se Säkerhet på startsidan måste du kanske klicka på Fler kontroller längst ned.

3. Kontrollera att rutan Aktivera API-åtkomst är markerad.
  4. Klicka på Spara längst ned.