Downgraden naar de oude gratis versie

Als u heeft geüpgraded van de gratis versie van Google Apps naar G Suite, kunt u weer downgraden naar de gratis versie. Dit kan alleen tijdens de gratis proefperiode. Nadat de proefperiode voorbij is, begint uw betaalde abonnement. U kunt dan niet meer downgraden en Google Apps gratis gebruiken.

U kunt alleen tijdens uw kosteloze proefperiode teruggaan naar de gratis versie.

In de volgende situaties kunt u niet downgraden naar de gratis versie:

• Als uw kosteloze proefperiode is afgelopen
  • Als u tijdens de proefperiode de facturering instelt en meer dan tien gebruikers toevoegt
  • Als u niet bent geüpgraded vanuit de gratis versie
  • Als u uw abonnement helemaal opzegt

Downgraden

Klik hieronder voor de stappen om te downgraden. Kies de versie vanwaaruit u downgradet.

Downgraden vanuit de proefversie van G Suite Basic

Doe het volgende als u heeft geüpgraded vanuit de gratis versie en uw proefperiode van G Suite Basic nog niet voorbij is:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast uw G Suite Basic-abonnement op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen.

Hierdoor wordt uw abonnement nog niet opgezegd. Als uw gratis proefperiode nog niet voorbij is, ziet u nu de optie om te downgraden.

4. Selecteer Downgraden naar Google Apps en klik op Doorgaan.

Ik zie de optie om te downgraden niet

5. Accepteer de servicevoorwaarden van de gratis versie.

U ziet nu de gratis versie van Google Apps op de pagina Facturering.

Downgraden vanuit de proefversie van G Suite Business

Doe het volgende als u heeft geüpgraded vanuit de gratis versie en uw proefperiode van G Suite Business nog niet voorbij is:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast uw G Suite Business-abonnement op Acties en vervolgens Downgraden naar G Suite Basic.

Ik zie de optie om te downgraden niet

4. Selecteer Proefplan. Klik vervolgens op Doorgaan.
  5. Accepteer de G Suite-overeenkomst.

U gaat nu terug naar G Suite Basic.

6. Klik naast uw G Suite Basic-abonnement op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen.

Hierdoor wordt uw abonnement nog niet opgezegd. Als uw gratis proefperiode nog niet voorbij is, ziet u nu de optie om te downgraden.

7. Selecteer Downgraden naar Google Apps en klik op Doorgaan.

Ik zie de optie om te downgraden niet

8. Accepteer de servicevoorwaarden van de gratis versie.

U ziet nu de gratis versie van Google Apps op de pagina Facturering.

Ik zie de optie om te downgraden niet

Als u tijdens de proefperiode een secundair domein heeft toegevoegd aan uw account, verwijdert u het domein en probeert u nogmaals te downgraden.

Als u de optie voor downgraden nog steeds niet ziet, komt u niet in aanmerking om te downgraden. Dit kan de volgende redenen hebben:

• U bevindt zich niet in de gratis proefperiode.
  • U heeft tijdens de proefperiode meer dan tien gebruikers toegevoegd.
  • U heeft niet geüpgraded vanuit de verouderde gratis versie.