Downgraden naar de oude gratis versie

Als u de oude gratis versie van Google Apps gebruikt, en bent begonnen met een gratis proefperiode van 30 dagen voor Google Apps for Work, kunt u weer downgraden naar de gratis versie. Dit kan echter alleen tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen. Nadat de proefperiode voorbij is, begint uw betaalde abonnement. U kunt dan niet meer downgraden en Google Apps gratis gebruiken.

U kunt niet meer downgraden nadat uw betaalde abonnement is ingegaan. U kunt downgraden naar de gratis versie tijdens uw proefperiode van 30 dagen. Als u eenmaal de facturering heeft ingesteld en dan meer dan 10 gebruikers toevoegt of de proefperiode laat verlopen is de optie om te downgraden niet meer beschikbaar.

Doe het volgende voordat uw gratis proefperiode van 30 dagen voorbij is:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Klik op het dashboard op Facturering.

U moet zijn ingelogd als beheerder met Rechten voor domeininstellingen om Facturering te kunnen zien.

3. Klik naast uw abonnement op Settings en kies Abonnement annuleren.
  4. Selecteer Downgraden naar de standaardversie van Google Apps.
  5. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Als u de optie om te downgraden niet ziet, komt u niet in aanmerking om te downgraden. Dit kan betekenen dat u zich niet in de proefperiode van 30 dagen bevindt, dat u meer dan tien gebruikers in uw domein heeft, of dat u onlangs een secundair domein heeft toegevoegd na het upgraden. Als u onlangs een secundair domein heeft toegevoegd, kunt u het secundaire domein verwijderen en dan downgraden.