Google Apps heet nu G Suite. Dezelfde service, nieuwe naam. Meer informatie over de naamswijziging.

Downgraden naar de oude gratis versie

Als u de oude gratis versie van Google Apps gebruikt, en bent begonnen met een gratis proefperiode voor G Suite Basic, kunt u weer downgraden naar de gratis versie. Dit kan echter alleen tijdens de gratis proefperiode. Nadat de proefperiode voorbij is, begint uw betaalde abonnement. U kunt dan niet meer downgraden en Google Apps gratis gebruiken.

Nadat uw betaalde abonnement is begonnen, kunt u niet meer downgraden. U kunt tijdens uw kosteloze proefperiode downgraden naar de gratis versie. Nadat u echter de facturering heeft ingesteld en dan meer dan tien gebruikers toevoegt of de proefperiode eindigt, is de optie om te downgraden niet meer beschikbaar.

Doe het volgende voordat uw gratis proefperiode voorbij is:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Klik op het dashboard op Facturering.

U moet zijn ingelogd als beheerder met Rechten voor domeininstellingen om Facturering te kunnen zien.

3. Klik naast uw abonnement op Settings en kies Abonnement opzeggen.
  4. Selecteer Downgraden naar de standaardversie van Google Apps.
  5. Klik op Doorgaan.

Opmerking: Als u de optie om te downgraden niet ziet, komt u niet in aanmerking om te downgraden. Dit kan betekenen dat u zich niet in een proefperiode bevindt, dat u meer dan tien gebruikers in uw domein heeft, of dat u onlangs een secundair domein heeft toegevoegd na het upgraden. Als u onlangs een secundair domein heeft toegevoegd, kunt u het secundaire domein verwijderen en dan downgraden.