Om datamigreringstjänsten

För migreringar på upp till 100 användare

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Starter, Standard och Plus Enterprise; Utbildning och grundläggande utbildning; Nonprofits G Suite Basic och Business Essentials.  Jämför utgåvor

Om du har Essentials-utgåvan kan du enbart migrera kalenderdata och kalenderkontakter. Du kan inte migrera e-post.

Datamigreringstjänsten är en kostnadsfri produkt från Google som hjälper dig att migrera e-post-, kalender- eller kontaktdata. Administratörer kan använda Googles administratörskonsol för att migrera denna data till Google Workspace.

Datamigreringstjänsten har följande fördelar:

• Det finns inget program att installera. Du styr allt på administratörskonsolen.
  • En enkel, självstyrd konfigurations- och migreringsprocess.
  • De flesta e-postservrar kan ansluta automatiskt.
  • Om du kör en migrering på nytt dupliceras inte e-postmeddelanden och kalenderhändelser som redan har migrerats.

Vad kan du migrera?

Du kan använda datamigreringstjänsten för att migrera följande data:

Obs! Migrering av kalenderhändelser och kontaktuppgifter är endast tillgängligt vid migrering från Microsoft Exchange eller Exchange Online (Office 365). När du migrerar från IMAP, Google Workspace eller Gmail fungerar datamigreringstjänsten endast för e-post- och etikettmigrering.

Hur många användare kan jag migrera?

Datamigreringstjänsten migrerar innehåll för upp till 100 användare.

Är den här produkten rätt för min migrering?

Det finns flera saker att tänka på innan du använder datamigreringstjänsten:

• Migrering kan endast ske från en server med en källa till Google Workspace.
  • I en enda migrering från Exchange eller Exchange Online kan du migrera e-post, kalender, eller kontaktdata, men du kan inte migrera två eller fler av dem samtidigt. Migrera dem individuellt i separata migreringar.
  • Du måste lägga till användarna på den nya domänen innan du migrerar data. Datamigreringstjänsten migrerar enbart data till kontona för befintliga användare. Användare skapas inte av data som migreras. Läs mer
  • Datamigreringstjänsten kräver att källmiljön har ett TLS-certifikat. En rotcertifikatutfärdare från tredje part måste underteckna och lita på certifikatet. Om e-postservern har ett självsignerat certifikat kan du inte använda datamigreringstjänsten. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange eller Exchange Online måste du öppna EWS-portarna (Exchange Web Services) på källmiljöservern. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange eller en IMAP-server måste du konfigurera ett rollkonto på e-postservern du migrerar från. Du kan också behöva bevilja identitetsrättigheter för att du ska kunna använda behörigheterna som är kopplade till en annan användares Exchange-konto. Läs mer
  • Det finns inte stöd för migrering av delade eller offentliga e-postmappar för IMAP.

Om du har fler frågor går du till Vanliga frågor om datamigreringstjänsten.

Viktigt! Om migreringen har komplexa krav eller om du behöver detaljerade loggar för djupgående felsökning kanske datamigreringstjänsten inte är rätt för migreringen. Använd Migreringsproduktmatrisen för Google Workspace för att välja rätt produkt för källdata.

Om smarta funktioner och anpassning

Du eller dina användare avgör om smarta funktioner i Gmail, Chat och Meet samt anpassningsfunktioner i andra produkter från Google kan använda data från Gmail, Chat och Meet. Du kan konfigurera dessa inställningar för användarna och användarna kan alltid välja egna inställningar. Läs mer om Smarta funktioner och anpassning.

Obs! Om du vill använda smarta funktioner och anpassning efter en datamigrering måste de vara aktiva före migreringen. I annat fall kommer flera grundläggande Gmail-funktioner som automatisk sortering inte att fungera.

Vill du komma igång nu?

Konfigurera datamigreringstjänsten

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.