Om datamigreringstjänsten

För migreringar på upp till 100 användare

Om du har den gamla versionen av G Suite uppgraderar du till G Suite Basic för att få den här funktionen.

Datamigreringstjänsten är en kostnadsfri produkt från Google som hjälper dig att migrera e-post-, kalender- eller kontaktdata. G Suite-administratörer kan använda Googles administratörskonsol för att migrera denna data till G Suite.

Datamigreringstjänsten har följande fördelar:

• Fungerar med konton i Drive Enterprise och G Suite Enterprise, Business, Basic och Education. Mer information finns i Jämför utgåvor.
  • Det finns inget program att installera. Du styr allt på administratörskonsolen.
  • En enkel, självstyrd konfigurations- och migreringsprocess.
  • De flesta e-postservrar kan ansluta automatiskt.
  • Om du kör en migrering på nytt dupliceras inte e-postmeddelanden och kalenderhändelser som redan har migrerats.

Vad kan du migrera?

Du kan använda datamigreringstjänsten för att migrera följande data:

Obs! Migrering av kalenderhändelser och kontaktuppgifter är endast tillgängligt vid migrering från Microsoft® Exchange eller Exchange Online (Office 365®). När du migrerar från IMAP, G Suite eller Gmail fungerar datamigreringstjänsten endast för e-post- och etikettmigrering.

Hur många användare kan jag migrera?

Datamigreringstjänsten migrerar innehåll för upp till 100 användare.

Är den här produkten rätt för min migrering?

Det finns flera saker att tänka på innan du använder datamigreringstjänsten:

• Migrering kan endast ske från en server med en källa till G Suite.
  • I en enda migrering från Exchange eller Exchange Online kan du migrera e-post, kalender, eller kontaktdata, men du kan inte migrera två eller fler av dem samtidigt. Du måste migrera dem individuellt i separata migreringar.
  • Du måste lägga till användarna på den nya domänen innan du migrerar data. Datamigreringstjänsten migrerar enbart data till kontona för befintliga G Suite-användare. Den skapar inte G Suite-användare från den data som migreras. Läs mer
  • Datamigreringstjänsten kräver att källmiljön har ett TLS-certifikat. Certifikatet ska vara signerat och garanterat av en betrodd extern rotcertifikatutfärdare. Du kan inte använda datamigreringstjänsten om e-postservern har ett självsignerat certifikat. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange eller Exchange Online måste du öppna EWS-portarna (Exchange Web Services) på källmiljöservern. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange, Exchange Online eller en IMAP-server måste du konfigurera ett rollkonto på e-postservern du migrerar från. Du kan också behöva bevilja identitetsrättigheter för att du ska kunna använda behörigheterna som är kopplade till en annan användares Exchange-konto. Läs mer
  • Det finns inte stöd för migrering av delade eller offentliga e-postmappar för IMAP.

Om du vill ha fler frågor besöker du Vanliga frågor om datamigreringstjänsten.

Viktigt! Om migreringen har komplexa krav eller om du behöver detaljerade loggar för djupgående felsökning kanske datamigreringstjänsten inte är rätt för migreringen. Använd produktmatrisen för G Suite-migrering för att hjälpa dig att välja rätt produkt för källdata.

Vill du komma igång nu?

Konfigurera datamigreringstjänsten

Relaterade ämnen