Om datamigreringstjänsten

För migreringar på upp till 100 användare

Supported editions for this feature: Business Starter, Standard, and Plus; Enterprise; Education and Enterprise for Education; Nonprofits; G Suite Basic and Business; Essentials.  Jämför utgåvor

If you have Essentials edition, you can only migrate contacts. You can't migrate email or calendar data.

data migration service är en kostnadsfri produkt från Google som hjälper dig att migrera e-post-, kalender- eller kontaktdata. Administratörer kan använda Googles administratörskonsol för att migrera denna data till Google Workspace.

data migration service har följande fördelar:

• Det finns inget program att installera. Du styr allt på administratörskonsolen.
  • En enkel, självstyrd konfigurations- och migreringsprocess.
  • De flesta e-postservrar kan ansluta automatiskt.
  • Om du kör en migrering på nytt dupliceras inte e-postmeddelanden och kalenderhändelser som redan har migrerats.

Vad kan du migrera?

Du kan använda data migration service till att migrera följande data:

Obs! Migrering av kalenderhändelser och kontaktuppgifter är endast tillgänglig vid migrering från Microsoft Exchange eller Microsoft Exchange Online (Microsoft Office 365). När du migrerar från IMAP, Google Workspace eller Gmail fungerar data migration service enbart för e-post- och etikettmigrering.

Hur många användare kan jag migrera?

data migration service migrerar innehåll för upp till 100 användare.

Är den här produkten rätt för min migrering?

Det finns flera saker att tänka på innan du använder data migration service:

• Migrering kan endast ske från en server med en källa till Google Workspace.
  • I en enda migrering från Exchange eller Exchange Online kan du migrera e-post, kalender, eller kontaktdata, men du kan inte migrera två eller fler av dem samtidigt. Migrera dem individuellt i separata migreringar.
  • Du måste lägga till användarna på den nya domänen innan du migrerar data. data migration service migrerar enbart data till befintliga konton. Användare skapas inte av data som migreras. Läs mer
  • data migration service kräver att källmiljön har ett TLS-certifikat. En rotcertifikatutfärdare från tredje part måste underteckna och lita på certifikatet. Om e-postservern har ett självsignerat certifikat kan du inte använda data migration service. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange eller Exchange Online måste du öppna EWS-portarna (Exchange Web Services) på källmiljöservern. Läs mer
  • Om du migrerar från Exchange eller en IMAP-server måste du konfigurera ett rollkonto på e-postservern du migrerar från. Du kan också behöva bevilja identitetsrättigheter för att du ska kunna använda behörigheterna som är kopplade till en annan användares Exchange-konto. Läs mer
  • Det finns inte stöd för migrering av delade eller offentliga e-postmappar för IMAP.

Du hittar fler frågor i Vanliga frågor om data migration service.

Viktigt! Om migreringen har komplexa krav eller om du behöver detaljerade loggar för djupgående felsökning kanske data migration service inte är rätt för migreringen. Använd Migreringsproduktmatrisen för Google Workspace för att välja rätt produkt för källdata.

Vill du komma igång nu?

Konfigurera data migration service

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.