Kom igång med datamigreringstjänsten

Om du är osäker på vilken Google-migreringsprodukt du ska använda går du till produktmatrisen för migrering.

Du kan använda datamigreringstjänsten för att enkelt importera data till ditt nya Google Workspace-konto med Googles administratörskonsol. All migrerad data kopieras. Den flyttas eller raderas inte. Det betyder att du fortfarande har åtkomst till data på ditt källkonto efter en migrering. Beroende på källkontot kan du använda datamigreringstjänsten för att migrera e-post-, kalender- och kontaktdata.

Konfigurera datamigreringstjänsten

1. Kontrollera om källkontot stöds

Du kan migrera från de flesta system, men källkontot och konfigurationen påverkar vilken data du kan överföra.

2. Förbered det nya Google-kontot för data

Kontrollera att det nya Google Workspace-kontot är redo för migrerad data innan du börjar.

3. Bestäm om du vill aktivera smarta funktioner och anpassning

Innan du migrerar data måste du bestämma om smarta funktioner i Gmail och Google Chat och Meet samt anpassningsfunktioner i andra produkter från Google får använda data från Gmail, Chat och Meet. För att vissa funktioner ska fungera, till exempel automatisk sortering i Gmail, måste smarta funktioner och anpassning vara aktiverade i målkontot innan du migrerar data.

4. Konfigurera källkontot

Om du vill använda datamigreringstjänsten måste du gå igenom några konfigurationssteg på källkontot.

5. Starta migreringen

I datamigreringstjänsten följer du en enkel process för konfiguration, migrering och felsökning på administratörskonsolen. De flesta e-postservrar kan ansluta automatiskt.

Relaterat ämne

Är datamigreringstjänsten rätt för min organisation?

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.