Agenda in- of uitschakelen voor gebruikers

Als Agenda-beheerder kunt u bepalen welke gebruikers in uw organisatie Google Agenda kunnen gebruiken in hun account. Mensen voor wie Agenda is ingeschakeld, kunnen het gebruiken om planningen in hun account te beheren en te delen.

De Gmail-service moet zijn ingeschakeld om externe Agenda-uitnodigingen te kunnen ontvangen en verwerken. Tenzij u Gmail gebruikt als uw primaire e-mailsysteem, kan Agenda alleen externe agenda-uitnodigingen verwerken die worden doorgestuurd van het primaire e-mailsysteem naar Gmail.

Opmerking: Als Agenda is uitgeschakeld, zien mensen geen aankomende vergaderingen in het gedeelte 'Mijn vergaderingen' van 'Vergaderen' in het geïntegreerde Gmail. Meer informatie over geïntegreerde Gmail

Bepalen wie in uw organisatie Agenda kan gebruiken

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

Google Agenda moet aanstaan voor OE's die Meet-hardware gebruiken, zodat het apparaat toegang heeft tot de agenda.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenAgenda.
  3. Klik op Servicestatus.
  4. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

5. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  6. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Volgende stappen

Nadat Agenda is ingeschakeld: Rechten voor delen instellen