Översikt över rapporter

Visa en översikt över användarnas aktivitet

Som organisationens administratör kan du använda rapportöversikten för att visa översikter över mått och trender på domänen. Måtten omfattar appanvändning, användarstatus, lagringskvot, dokumentsynlighet och säkerhet. Peka på datapunkter för att se mer information.

Öppna rapportöversikten

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till menyn följt av Rapporteringföljt avÖversikt i administratörskonsolen.

Vad du kan se i rapportöversikten

Öppna alla  |  Stäng alla

Vilken är statusen för olika konton?

Använd den här panelen om du vill se övergripande status för användarkonton i organisationen. Visa andelen konton som är aktiva, avstängda, arkiverade och blockerade. Om du vill visa mer information i en kontorapport klickar du på Visa detaljer.

Läs mer om data i kontorapporterna i Kontorapporter.

Vilken användaraktivitet finns i olika appar? (Endast Google Workspace-appar)

Använd den här panelen för att se om domänens användare utnyttjar de Google Workspace-tjänster som är tillgängliga för dem. I diagrammet visas antalet aktiva användare varje vecka (användare som loggar in och interagerar med användargränssnittet minst en gång i veckan) för Gmail, Drive, Meet, Hangouts, Kalender och Classroom. Om du vill visa mer information i var och en av rapporterna klickar du på tjänsten följt avVisa detaljer högst upp.

Obs! Antalet aktiva användare i Kalender inkluderar användare som öppnar Kalender på webben och användare som gör ändringar i kalendrar och händelser via API:et.

Om användarna inte utnyttjar apparna i den grad du förväntat dig kan du låta dem delta i utbildningsprogram. Du kan även se efter i rapporten Användningsaktivitet för appar och Inloggningsgranskning vilka användare som inte utnyttjar Google Workspace och kontakta dem direkt.
Hur mycket lagringsutrymme används?

Använd den här panelen för att se hur mycket lagringsutrymme som är tillgängligt för organisationen Klicka på Visa detaljer om du vill veta mer.

Om du vill veta mer om uppgifterna öppnar du Visa apprapporter i organisationen: Konton

Hur delas filerna externt?

Använd den här panelen för att se organisationens exponering för dataläckor, både internt och externt. Klicka på Visa detaljer om du vill veta mer.

Externa delningar – antal filer som användare på domänen har delat externt under den valda perioden:

• Offentligt – filer som görs tillgängliga offentligt
  • Alla med länken – filer som görs tillgängliga för alla med länken
  • Utanför domänen – filer som delas explicit med personer eller grupper utanför domänen

Interna delningar – antal filer som användare på domänen har delat eller gjort privata under den valda perioden:

• Alla på domänen delar – filer som delas med alla på domänen
  • Alla på domänen med länkdelning – filer som delas med alla på domänen med länken
  • Inom domändelning – filer som delas explicit med en användare eller grupp inom domänen
  • Privat – filer som inte delas inte alls.

Om du vill veta mer om uppgifterna öppnar du Visa apprapporter i organisationen: Drive

Mer information om hur du undersöker fildelningsaktivitet finns i Undersök fildelning.

Hur ser aktiviteten ut i Cloud Search?

Använd den här panelen för att visa aktivitet i Cloud Search inom organisationen. Klicka på Visa detaljer om du vill veta mer.

Vilket är antalet unika inloggningar under 30 dagar?
Använd den här panelen för att se unika inloggningar under 30 dagar.

Hur gammal är datan som visas?

Du kommer inte att se fullständig data fram till nutid. Istället ser du det senaste datum för vilket data är tillgänglig under varje avsnittsrubrik.

Ibland ser du en asterisk (*) bredvid ett värde. Detta indikerar att just detta värde kan vara inaktuellt jämfört med andra värden i samma avsnitt.

Peka på mätvärdet för att visa meddelandet Senaste uppdatering: datum.

Information om exakt när data blir tillgänglig och hur lång tid den lagras finns i Datalagring och fördröjning.