Rapportoverzicht

Een overzicht van de activiteiten van uw gebruikers bekijken

Als beheerder van uw organisatie ziet u in het Rapportoverzicht een overzicht van belangrijke waarden en trends in uw domein. U ziet bijvoorbeeld statistische gegevens over app-gebruik, gebruikersstatus, opslagquota, documentzichtbaarheid en beveiliging. Plaats de muisaanwijzer op gegevenspunten om meer informatie te bekijken.

Het rapportoverzicht openen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Rapportageand thenOverzicht.

Wat u kunt zien in het rapportoverzicht

Alles openen  |  Alles sluiten

Wat is de status van verschillende accounts?

In dit deelvenster ziet u de algemene status van gebruikersaccounts in uw organisatie. Bekijk het percentage accounts dat Actief, Opgeschort, Gearchiveerd of Geblokkeerd is.Klik op Details bekijken om meer informatie te bekijken in een accountrapport.

Ga naar Gebruikersrapporten: Accounts voor meer informatie over de gegevens in het rapport Accounts.

Wat is de gebruikersactiviteit in verschillende apps? (alleen Google Workspace-apps)

In dit deelvenster ziet u of uw gebruikers de kernservices van Google Workspace gebruiken die voor ze beschikbaar zijn. In het diagram ziet u het aantal wekelijks actieve gebruikers (gebruikers die minstens één keer per week inloggen bij de gebruikersinterface en er acties in uitvoeren) voor Gmail, Drive, Meet, Hangouts, Agenda en Classroom. Als u meer informatie wilt bekijken in elk van de rapporten, klikt u bovenaan op de serviceand thenDetails bekijken.

Opmerking: Het aantal actieve gebruikers in Agenda bevat ook de gebruikers die Agenda hebben geopend via het web en de gebruikers die via de API wijzigingen hebben aangebracht in Agenda's en afspraken.

Als de apps-gebruiksactiviteit lager is dan u had verwacht, kunt u overwegen trainingsprogramma's in te stellen voor uw gebruikers. U kunt ook in het rapport Apps-gebruiksactiviteit en het controlelogboek Logins zien welke gebruikers Google Workspace niet gebruiken en rechtstreeks contact met hen opnemen.
Hoeveel opslag wordt er gebruikt?

In dit deelvenster ziet u hoeveel opslagruimte er beschikbaar is voor uw organisatie.Klik op Details bekijken voor meer informatie.

Zie App-rapporten bekijken in uw organisatie: Accounts voor meer informatie over de gegevens.

Hoe worden bestanden extern gedeeld?

In dit deelvenster ziet u of uw organisatie is blootgesteld aan datalekken, zowel intern als extern. Klik op Details bekijken voor meer informatie.

Extern gedeeld: het aantal bestanden dat gebruikers in het domein extern hebben gedeeld gedurende de geselecteerde periode:

• Openbaar: bestanden die openbaar beschikbaar zijn gemaakt.
  • Iedereen met de link: bestanden die beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen met de link
  • Buiten het domein: bestanden die expliciet zijn gedeeld met mensen of groepen buiten het domein

Intern gedeeld: het aantal bestanden dat gebruikers in het domein hebben gedeeld of privé hebben gemaakt gedurende de geselecteerde periode:

• Gedeeld met iedereen in het domein: bestanden die zijn gedeeld met iedereen in het domein.
  • Iedereen in het domein met de link: bestanden die zijn gedeeld met iedereen in het domein met de link.
  • Binnen het domein: bestanden die expliciet zijn gedeeld met een gebruiker of groep binnen het domein.
  • Privé gedeeld: bestanden die niet zijn gedeeld

Zie App-rapporten bekijken in uw organisatie: Drive voor meer informatie over de gegevens.

Zie Onderzoeken hoe bestanden worden gedeeld voor meer informatie over hoe u kunt onderzoeken hoe bestanden worden gedeeld.

Wat is de activiteit in Cloud Search?

In dit deelvenster ziet u activiteiten in Cloud Search binnen uw organisatie. Klik op Details bekijken voor meer informatie.

Hoeveel unieke inlogpogingen zijn er geweest in de afgelopen 30 dagen?
In dit deelvenster ziet u de unieke inlogpogingen in de afgelopen 30 dagen.

Hoe oud zijn de gegevens die ik zie?

U ziet niet alle gegevens tot en met vandaag. Onder de titel van elk gedeelte ziet u de laatste datum waarvoor er gegevens beschikbaar zijn.

Soms ziet u een sterretje (*) naast een waarde. Dit betekent dat deze waarde verouderd kan zijn, vergeleken met de andere waarden in hetzelfde gedeelte.

Plaats de muisaanwijzer op de waarde. U ziet dan het bericht 'Laatst geüpdatet op datum'.

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over wanneer gegevens beschikbaar worden en hoelang deze bewaard blijven.