Övervaka användning och säkerhet med rapporter

Vilka rapporter och logghändelser som är tillgängliga beror på din Google Workspace- eller Cloud Identity-utgåva

Som administratör kan du visa rapporter och logghändelser i Googles administratörskonsol för att granska aktiviteten i organisationen. Du kan till exempel göra följande:

• undersöka potentiella säkerhetsrisker
  • analysera teamets koldioxidavtryck och användning av samarbete
  • diagnostisera konfigurationsproblem
  • spåra vem som loggar in och när
  • analysera administratörsaktivitet
  • förstå hur användarna skapar och delar innehåll.

Du kan visa data på domännivå tillsammans med detaljer på användarnivå via diagram och tabeller.

Typer av rapporter på administratörskonsolen

Avsnittet Rapportering på Google Administratörskonsol innehåller följande typer av rapporter:

• Höjdpunktsrapporter: Du får en överblick över trender och viktiga mätvärden för organisationen. Detta omfattar ditt teams användning av tjänster i Google Workspace, dokumentsynlighet för filer på Drive, lagringsutrymmen, fildelningsaktivitet och grundläggande säkerhetsmätvärden.
  • Apprapporter om hela organisationen: En serie diagram som innehåller information om alla användare och administratörer på dina domäner. Detta omfattar en översikt över trender och administrativ information.
  • Användarrapporter: Konton: Du får en huvudrapport om den viktigaste informationen om säkerhet och användningsaktivitet för appar. Den kan användas tillsammans med granskningsloggarna.
  • Användarrapporter: Appanvändning: Du får mer information om organisationens användning av Gmail och Drive, till exempel typer av e-postaktivitet, antal dokument som har skapats och delats samt hur mycket lagringsutrymme på Drive varje teammedlem använder.
  • Användarrapporter: Säkerhet: Du får möjlighet att utvärdera domänens övergripande exponering för dataintrång och se om ditt team använder tvåstegsverifiering, vilka som installerar appar från tredje part på sina mobila enheter, om dokument delas utanför domänen med mera.
  • Granskning och utredning – ger dig information om specifika händelser, som administratörsaktivitet, mobilaktivitet med mera.
  • Koldioxidavtryck – granska organisationens koldioxidavtryck för Google Workspace-tjänster.
Håll koll på viktiga händelser som misstänkta inloggningsförsök eller ändringar av tjänstinställningar som gjorts av andra administratörer, genom att aktivera varningar om kontoaktivitet. Mer information finns i E-postvarningar för administratörer och systemdefinierade regler.