Så här fungerar en GWMME-migrering

Google Calendar Migration för Microsoft Exchange

Du kan migrera användarnas e-post-, kontakt- och kalenderdata från en Microsoft Exchange-server med hjälp av Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME). Om du använder en RFC 3501-kompatibel IMAP-server för att dirigera e-post, till exempel Novell GroupWise, kan du även använda GWMME för att migrera e-post till ditt Google Workspace-konto.

Exchange-migreringar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Vad migreras?

Du kan migrera e-post-, kalender- och kontaktdata från Exchange.

Översikt över en Exchange-migrering

GWMME ansluter till Exchange och laddar upp data till Google Workspace med Gmail API.

Hur hämtar GWMME data från Exchange-servern?

När du konfigurerar GWMME anger du administratörsbehörighet för Exchange. Du anger även en CSV-fil med Exchange-användarnamnet och motsvarande Google Workspace-användarnamn. Under en migrering ansluter GWMME till Exchange och överför data till Google Workspace med informationen från CSV-filen.

GWMME får åtkomst till meddelanden via Microsoft Outlooks MAPI-gränssnitt. GWMME använder det Outlook-tillhandahållna IKonverterarSessionen för att få ett MIME-flöde (ett e-postprotokoll) från varje meddelande. En dator som kör en Exchange-migrering måste ha Outlook installerat för att denna process ska vara aktiverad. Mer information finns i den här Microsoft-artikeln.

Tips! Du kan använda GWMME i en värdbaserad Exchange-miljö. Du konfigurerar dock administratörsprofilen på ett lite annorlunda sätt. Läs mer

Vad händer när jag kör migreringen igen?

Första gången GWMME migrerar ett meddelande eller en PST-fil skrivs en anpassad egenskap i roten av meddelandearkivet. När meddelandet har migrerats skrivs samma anpassade egenskap även på meddelandeobjektet. Om du kör en migrering till jämför GWMME egenskaperna. Om de matchar hoppar GWMME över meddelandet eftersom det redan har migrerats.

Om du istället väljer att migrera alla data skapas en ny egenskap och skrivs till roten av meddelandearkivet. Eftersom den nya egenskapen inte matchar värdet för ett befintligt meddelande migreras alla meddelanden, inklusive sådana som tidigare har överförts.

IMAP-migreringar

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Vad migreras?

Du kan bara migrera e-postdata från IMAP-servrar.

Översikt över en IMAP-migrering

GWMME ansluter till IMAP-servern och får tillgång till e-post via IMAP-protokollet. Sedan laddar GWMME upp e-posten till Google Workspace-postlådan med Gmail API.

Hur hämtar GWMME e-post från IMAP-servern?

När du konfigurerar GWMME anger du värdnamnet eller IP-adressen för IMAP-servern. Du tillhandahåller också en CSV-fil som anger de användarnamn du vill migrera. Under en migrering ansluter GWMME till IMAP-servern och loggar in på användarkontona med informationen från CSV-filen.

GWMME laddar ned varje meddelande från IMAP-servern i MIME-format utan att konvertering krävs.

När ett meddelande hämtas laddar GWMME upp meddelandet till Google Workspace-postlådan med Gmail API.

Vad händer när jag kör migreringen igen?

När data migreras lagras migreringsstatusen lokalt i en SQLite-databas. Om du kör en migrering igen på samma dator hjälper databasen GWMME att hoppa över data som migrerats tidigare.

Jämföra IMAP- och Exchange-migreringar

Om du använder GWMME för att migrera från en IMAP-server migreras enbart e-postmeddelanden. Om du migrerar från Exchange-servern migrerar GWMME e-post-, kalender- och kontaktdata.

Den andra stora skillnaden mellan IMAP- och Exchange-migreringar är hur servrarna hämtar data:

• Vid IMAP-migreringar skapas en anslutning till källservrarna och e-postdata hämtas via IMAP.
  • Vid Exchange-migreringar skapas en anslutning till Exchange-servrar och lokala Outlook-funktioner används för att hämta e-post-, kalender- och kontaktdata.

Vid IMAP- och Exchange-migreringar hämtas data med olika processer, men i båda fallen laddas data upp med Gmail API.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.