Hoe een GWMME-migratie werkt

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

U kunt de e-mails, agenda's en contacten van uw gebruikers migreren vanaf een Microsoft Exchange-server met Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME). Als u een IMAP-server gebruikt die met RFC 3501 werkt om e-mails door te sturen, zoals Novell GroupWise, kunt u GWMME ook gebruiken om e-mails te migreren naar uw Google Workspace-account.

Exchange-migraties

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Wat wordt gemigreerd?

U kunt e-mails, agenda's en contacten migreren vanuit Exchange.

Overzicht van een Exchange-migratie

GWMME maakt verbinding met Exchange en uploadt de gegevens naar Google Workspace via de Gmail API.

Hoe haalt GWMME de gegevens op van de Exchange-server?

Als u GWMME instelt, voert u de inloggegevens van de Exchange-beheerder in. U voegt ook een csv-bestand (bestand met door komma's gescheiden waarden) toe waarin de Exchange-gebruikersnamen en de overeenkomende Google Workspace-gebruikersnamen staan. Tijdens de migratie maakt GWMME verbinding met Exchange en zet de gegevens over naar Google Workspace aan de hand van de informatie in het csv-bestand.

GWMME heeft toegang tot berichten via de MAPI-interfaces van Microsoft Outlook. GWMME gebruikt de door Putlook geleverde IConverterSession om een MIME-stream (een e-mailprotocol) op te halen van elk bericht. Op apparaten waarop een Exchange-migratie wordt uitgevoerd, moet Outlook dus zijn geïnstalleerd om dit proces te kunnen implementeren. Bekijk dit Microsoft-artikel voor meer informatie.

Tip: U kunt GWMME gebruiken in een gehoste Exchange-omgeving. U stelt het beheerdersprofiel echter op een andere manier in. Meer informatie

Wat gebeurt er als ik een migratie nogmaals uitvoer?

De eerste keer dat GWMME een bericht of pst-bestand migreert, wordt onderaan de root van de berichtopslag een aangepaste eigenschap bijgeschreven. Nadat een bericht is gemigreerd, wordt dezelfde aangepaste eigenschap bijgeschreven op het berichtobject. Als u nog een migratie uitvoert, vergelijkt GWMME de eigenschappen. Als de eigenschappen overeenkomen, slaat GWMME het bericht over, omdat het al is gemigreerd.

Als u er echter voor kiest alle gegevens te migreren, worden nieuwe eigenschappen gemaakt en onderaan de bron van de berichtopslag bijgeschreven. Omdat de nieuwe eigenschappen niet overeenkomen met de waarden van de bestaande berichten, worden alle berichten gemigreerd, inclusief al eerder gemigreerde berichten.

IMAP-migraties

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Wat wordt gemigreerd?

U kunt alleen e-mailgegevens migreren vanaf IMAP-servers.

Overzicht van een IMAP-migratie

GWMME maakt verbinding met de IMAP-server en krijgt met het IMAP-protocol toegang tot de e-mails. Vervolgens worden de e-mails geüpload naar de Google Workspace-mailbox via de Gmail API.

Hoe haalt GWMME e-mails op van de IMAP-server?

Als u GWMME instelt, geeft u de hostnaam of het IP-adres van de IMAP-server op. U voegt ook een csv-bestand toe met de gebruikersnamen die u wilt migreren. Tijdens de migratie maakt GWMME verbinding met de IMAP-server en logt in op de gebruikersaccounts met de gegevens in het csv-bestand.

GWMME downloadt elk bericht van de IMAP-server in MIME-indeling. Er is geen conversie vereist.

Als een bericht wordt opgehaald, uploadt GSMME het bericht naar het Google Workspace-postvak via de Gmail API.

Wat gebeurt er als ik een migratie nogmaals uitvoer?

Als gegevens worden gemigreerd, wordt de migratiestatus ervan lokaal opgeslagen in een SQLite-database. Als u een migratie nogmaals uitvoert op hetzelfde apparaat, slaat GWMME dankzij deze database de gegevens over die al zijn gemigreerd.

Vergelijking van IMAP- en Exchange-migraties

Als u GWMME gebruikt om te migreren vanaf een IMAP-server, worden alleen e-mailberichten gemigreerd. Als u migreert vanaf de Exchange-server, worden e-mails, agenda's en contactgegevens gemigreerd door GWMME.

Het andere belangrijke verschil tussen IMAP- en Exchange-migraties is de manier waarop gegevens worden opgehaald van de servers:

• Bij IMAP-migraties wordt verbinding gemaakt met de bronserver en worden e-mailgegevens opgehaald via IMAP.
  • Bij Exchange-migraties wordt verbinding gemaakt met de Exchange-server en worden lokale Outlook-functies gebruikt om e-mails, agenda's en contacten op te halen.

Hoewel bij IMAP- en Exchange-migraties verschillende processen worden gebruikt om gegevens op te halen, wordt bij beide de Gmail API gebruikt om de gegevens te uploaden.