Tillåt eller begränsa tillägg i Dokumentredigerare

Om du vill installera och använda tillägg för ditt eget konto läser du Google Workspace-tillägg eller öppnar Google Workspace Marketplace.

Som administratör kan du styra om användarna kan installera och använda tillägg från tredje part för Google Dokument-redigerare. tillägg i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär för att få tillgång till fler funktioner i filer

Viktigt! De här stegen beskriver hur du styr om användarna kan använda Marketplace-tillägg för Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Med en annan inställning kan du även styra om användarna kan installera och använda alla typer av Marketplace-appar. Mer information finns i Ange om användarna kan installera Marketplace-appar. Inställningen för dokumentredigerare som beskrivs på den här sidan åsidosätter inställningen för Marketplace. Om du till exempel tillåter användarna att installera alla appar med Marketplace-inställningen men inaktiverar inställningen för Dokument-tillägg, kan användarna inte använda tillägg för dokumentredigerare från tredje part.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Klicka på Tillägg.
  5. Markera kryssrutan. Avmarkera rutan om du vill förhindra att användarna använder dokumentredigerare.
  6. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen