Add-ons toestaan of beperken in Editors van Documenten

Ga naar Add-ons voor Google Workspace of open de Google Workspace Marketplace om add-ons voor uw eigen account te installeren en te gebruiken.

Als beheerder kunt u bepalen of gebruikers add-ons van derden kunnen installeren en gebruiken voor Editors van Google Documenten. Add-ons voor Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren voegen meer functionaliteit toe aan bestanden.

Belangrijk: In deze stappen wordt beschreven hoe u kunt bepalen of gebruikers Marketplace-add-ons kunnen gebruiken voor Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Met een andere instelling kunt u ook bepalen of gebruikers alle typen Marketplace-apps kunnen installeren en gebruiken. Ga naar Instellen of gebruikers Marketplace-apps kunnen installeren voor meer informatie. De instelling voor Editors van Documenten die op deze pagina wordt beschreven, overschrijft de instelling voor de Marketplace. Als u gebruikers bijvoorbeeld toestaat alle apps te installeren met de Marketplace-instelling, maar de instelling Add-ons voor Documenten uitzet, kunnen gebruikers geen add-ons voor Editors van Documenten van derden gebruiken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en apps.
  4. Klik op Add-ons.
  5. Vink het vakje aan. Als u niet wilt dat gebruikers Editors van Documenten gebruiken, haalt u het vinkje weg.
  6. Klik op Opslaan.