Slå samman domäner från separata konton

Du kan slå samman domäner från separat hanterade Google-konton, till exempel Google Workspace eller Cloud Identity, till ett konto. När du gör det kan du hantera användare och tjänster från en Google-administratörskonsol. Sedan kan användare på dessa domäner dela Google-tjänster.

Innan du börjar

Börja med att utföra den här proceduren när ett längre stopp inte stör verksamheten eller organisationen. Du kanske inte kan använda din sekundära domän eller aliasdomän på ett tag.

Välj även kontot som du vill behålla som primär domän. Det är enbart den primära domänen som kan ha anpassade webbadresser och domänalias.

Konton som är kopplade till ett utvecklarkonto på Google Play

Dessa användarkonton förlorar kopplingen när du flyttar dem till en ny domän. När du har tagit bort användarkontot på den gamla domänen skapar du ett utvecklarkonto på Play med ett nytt konto. Begär att apparna ska överföras till det nya kontot. Mer information finns i Överföra appar till ett annat utvecklarkonto.

Steg 1: Spara Google Workspace-data

Du kan använda datamigreringstjänsten för att minska tiden det tar att ladda upp och ladda ned data.

1. Använd datamigreringstjänsten för att slå samman användardata från din sekundära domän till ditt primära konto. Anvisningar finns i Komma igång med datamigreringstjänsten.
  2. Om du inte kan använda datamigreringstjänsten kan du ladda ned Gmail-, Google Kalender- och Drive-data som du vill spara med verktyget för dataexport. Anvisningar finns i Exportera organisationens data.

Viktigt! När du har laddat ned data med verktyget för dataexport kan du inte ladda upp den till något annat Google Workspace-konto. Du kan dock öppna den nedladdade datan med Google Cloud Console.

Steg 2: Slå samman domäner till ett konto

Viktigt – när du tar bort ett konto från administratörskonsolen är raderingen permanent. Kontot kan inte återställas.
  1. Avsluta Google Workspace- eller Cloud Identity-prenumerationen och ta bort allt utom ett av dina konton. Beroende på din prenumeration besöker du:
  2. Välj ett alternativ på det konto som du vill behålla: