Domeinen van verschillende accounts samenvoegen

U kunt domeinen uit verschillende beheerde Google-accounts, zoals Google Workspace of Cloud Identity, samenvoegen in één account. U kunt dan gebruikers en services beheren vanuit één Beheerdersconsole. Gebruikers in die domeinen kunnen dan Google-services delen.

Voordat u begint

Voer deze procedure uit op een moment dat het voor uw bedrijf of organisatie geen problemen oplevert als het systeem langere tijd niet werkt. U kunt uw secundaire of aliasdomein mogelijk tijdelijk niet gebruiken.

Kies ook welk account u wilt gebruiken als het hoofddomein. Alleen het hoofddomein kan aangepaste webadressen en domeinaliassen hebben.

Accounts die zijn gekoppeld aan een Google Play-ontwikkelaarsaccount

Als u deze accounts naar een nieuw domein verplaatst, worden ze ontkoppeld. Nadat u het gebruikersaccount uit het oude domein heeft verwijderd, moet u een Play-ontwikkelaarsaccount maken met een nieuw account. Vraag of apps kunnen worden overgezet naar het nieuwe account. Zie Apps overzetten naar een ander ontwikkelaarsaccount voor meer informatie.

Stap 1: Google Workspace-gegevens opslaan

U kunt de gegevensmigratieservice gebruiken om sneller gegevens te uploaden en te downloaden.

1. Gebruik de gegevensmigratieservice om gebruikersgegevens uit uw secundaire domein samen te voegen in uw primaire account. Ga naar Aan de slag met de gegevensmigratieservice voor de stappen.
  2. Als u de gegevensmigratieservice niet kunt gebruiken, kunt u de gegevens uit Gmail, Google Agenda en Drive die u wilt bewaren, downloaden met de Data Export-tool. Ga naar Alle gegevens van uw organisatie exporteren voor de stappen.

Belangrijk: Nadat u gegevens heeft gedownload met de Data Export-tool, kunt u deze niet meer uploaden naar een ander Google Workspace-account. U kunt de gedownloade gegevens wel openen via de Google Cloud Console.

Stap 2: Domeinen samenvoegen in één account

Belangrijk: Als u een account verwijdert uit de Beheerdersconsole, is dit definitief. Het account kan niet worden hersteld.
  1. Zeg uw Google Workspace- of Cloud Identity-abonnement op en verwijder alle accounts, op één na. Ga afhankelijk van uw abonnement voor meer informatie naar:
  2. Kies een optie in het account dat u wilt behouden: