Groepen beheren

Automatische antwoorden instellen voor een groep

Dit artikel is bestemd voor G Suite-beheerders. Als u uw eigen groepen wilt beheren, bekijkt u het Helpcentrum voor Google Groepen.
Voor deze functie moet Google Groepen voor bedrijven worden ingeschakeld." "

Als beheerder van G Suite Groepen kunt u automatische antwoorden instellen voor uw groepen. Automatische antwoorden zijn berichten die automatisch worden verzonden wanneer mensen een e-mail sturen naar de groep. Deze antwoorden laten afzenders weten dat hun bericht is ontvangen. Dit is met name handig voor bijvoorbeeld supportforums.

U kunt verschillende automatische antwoorden instellen voor verschillende typen gebruikers.

Automatische antwoorden instellen

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Als je de nieuwe versie van Google Groepen gebruikt, ga je tijdelijk terug naar de klassieke versie van Google Groepen:
    1. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
    2. Klik op Terug naar de klassieke versie van Google Groepen.
  3. Klik op Mijn groepen.
  4. Klik op de naam van een groep.
  5. Ga aan de linkerkant naar Groepsinstellingen and then E-mailopties.

6. Vink in het gedeelte Automatische antwoorden de vakjes aan naast de antwoorden die u wilt inschakelen en voer een bericht in.

U kunt aparte automatische antwoorden instellen voor interne en externe leden en niet-leden.

7. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel) Voor groepen met e-mailaliassen: Als u wilt dat automatische antwoorden worden verzonden vanaf de e-mailalias van de groep, moet u een aparte groep maken met de alias als het primaire e-mailadres. Anders zijn antwoorden op berichten die naar de e-mailalias van een groep worden verzonden afkomstig van het primaire e-mailadres van de groep: PrimaireGroepsadres+noreply@domein.com.