Vanliga frågor om organisationspolicyer

Förklara för mig

Varför definiera en organisationsstruktur?

Du bör bara definiera en organisationsstruktur om du vill anpassa åtkomst till tjänster eller inställningar för olika användare eller enheter. Mer information finns i Om användar- och enhetspolicyer.

Måste jag definiera en organisationsstruktur?

Nej. Om du inte definierar en organisationsstruktur gäller alla inställningar du gör i Googles administratörskonsol för alla användare och enheter.

Påverkar organisationsstrukturen hur snabbt användare läggs till?

Ja. Om du lägger till fler än 50 000 användare är det bäst att hålla organisationsstrukturen så enkel och platt som möjligt för att förbättra resultatet för kontogenereringen. En enkel organisationsstruktur är särskilt viktig om du behöver lägga till många användare så snabbt som möjligt. Du kan alltid skapa en djupare organisationshierarki senare.

Är organisationsenheter relaterade till domäner?

Nej. En användares organisationsenhet avgör vilka tjänster och funktioner som är tillgängliga för användaren. En användares domän avgör användarnamnet och e-postadressen för kontot (om de använder Gmail). Om du vill tillämpa policyer på användare i en viss domän kan du placera dessa användare i en egen organisationsenhet. Men du måste inte göra det. En organisationsenhet kan innehålla användare från olika domäner. Och användare på en domän kan distribueras över ett antal organisationsenheter.

Är organisationsenheter samma sak som åtkomstgrupper?

Nej. En organisationsenhet avgör vilka tjänster och funktioner som är tillgängliga för en uppsättning användare.

En åtkomstgrupp aktiverar en tjänst för användare inom en organisationsenhet. Du kan stänga av en tjänst för organisationen och sedan lägga till specifika användare i en åtkomstgrupp där tjänsten är påslagen.

Måste organisationsenheter matcha vårt företags LDAP-struktur?

Nej. Organisationsstrukturen i administratörskonsolen styr enbart vilka tjänster och funktioner som är tillgängliga för användarna. Du kan bygga denna struktur så att den matchar LDAP-strukturen om du vill, men du måste inte göra det.

Om du vill replikera LDAP-organisationen i administratörskonsolens organisationsstruktur kan du göra det med vårt Google Cloud Directory Sync-verktyg.

Så här fungerar det

Hur lägger jag till användare i organisationsenheter?

Du kan lägga till en användare i en organisationsenhet när du skapar användarens konto. Du kan också flytta en användare till en annan organisationsenhet senare.

Kan alla inställningar anpassas för organisationsenheter?

Inte för närvarande. Inställningar för de flesta betalda tjänster kan anpassas av organisationsenheten, men för vissa tjänster måste inställningarna vara samma för alla användare. Google inser att det finns ett behov att styra andra inställningar, men en så detaljerad kontroll är ännu inte tillgänglig.

Kan jag anpassa inställningar för en enskild användare?

Ja. Om du vill styra åtkomsten till tjänster för en enskild användare skapar du en organisationsenhet som bara innehåller denna användare.

Kan jag skapa administratörer för specifika organisationsenheter?

Ja. Du kan utse en administratör som har en roll för användarhantering till att utföra åtgärder enbart för användare i specifika organisationsenheter. Mer information finns i Tilldela användarhanteringsroller.

Vad händer med användarens data om personens tillgång till en tjänst är stängs av? (Enbart Google Workspace)

Om en användare har använt Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Sites och sedan inte har tillgång till dessa tjänster är deras innehåll i systemet fortfarande tillgängligt för administratören och för alla användare som innehållet delades med.