Veelgestelde vragen over organisatiebeleid

Meer informatie

Waarom zou ik een organisatiestructuur maken?

U moet alleen een organisatiestructuur maken als u de toegang tot services wilt aanpassen of verschillende instellingen wilt maken voor bepaalde gebruikers of apparaten. Zie Over gebruikers- en apparaatbeleid voor meer informatie.

Moet ik een organisatiestructuur maken?

Nee. Als u geen organisatiestructuur maakt, worden alle instellingen die u in de Google Beheerdersconsole maakt, toegepast op alle gebruikers en apparaten.

Is de organisatiestructuur van invloed op hoe snel gebruikers worden toegevoegd?

Ja. Als u meer dan 50.000 gebruikers toevoegt, kunt u het best de organisatiestructuur zo eenvoudig en plat mogelijk houden om efficiënter accounts te kunnen maken. Een eenvoudige organisatiestructuur is vooral belangrijk als u zo snel mogelijk veel gebruikers wilt toevoegen. U kunt altijd later een uitgebreidere organisatiestructuur maken.

Zijn organisatie-eenheden gekoppeld aan domeinen?

Nee. De organisatie-eenheid van een gebruiker bepaalt welke services en functies beschikbaar zijn voor die gebruiker. Het domein van een gebruiker bepaalt de gebruikersnaam en het e-mailadres van het account (als de gebruiker Gmail gebruikt). Als u beleid wilt toepassen op gebruikers in een bepaald domein, kunt u die gebruikers in een organisatie-eenheid plaatsen. Maar dat hoeft niet. Een organisatie-eenheid kan gebruikers van verschillende domeinen bevatten. En gebruikers in een domein kunnen worden verspreid over verschillende organisatie-eenheden.

Zijn organisatie-eenheden hetzelfde als toegangsgroepen?

Nee. Met organisatie-eenheden bepaalt u welke services en functies beschikbaar zijn voor een groep gebruikers.

Met een toegangsgroep schakelt u een service in voor gebruikers binnen een organisatie-eenheid. U kunt een service uitschakelen voor de organisatie-eenheid en vervolgens specifieke gebruikers toevoegen aan een toegangsgroep waarvoor de service is ingeschakeld.

Moeten de organisatie-eenheden overeenkomen met de LDAP-structuur van ons bedrijf?

Nee. Met de organisatiestructuur in de Beheerdersconsole wordt alleen bepaald welke services en functies beschikbaar zijn voor gebruikers. U kunt deze structuur hetzelfde maken als de LDAP-structuur, maar dit hoeft niet.

Als u wilt dat de organisatiestructuur in de Beheerdersconsole overeenkomt met uw LDAP-organisatie, kunt u de tool Google Cloud Directory Sync gebruiken.

Hoe het werkt

Hoe voeg ik gebruikers toe aan organisatie-eenheden?

U kunt een gebruiker toevoegen aan een organisatie-eenheid wanneer u het account maakt. U kunt later ook een gebruiker verplaatsen naar een andere organisatie-eenheid.

Kunnen alle instellingen worden aangepast voor organisatie-eenheden?

Momenteel niet. Voor de meeste betaalde services kunnen de instellingen worden aangepast voor verschillende organisatie-eenheden, maar voor sommige services moeten de instellingen hetzelfde zijn voor alle gebruikers. We weten dat de behoefte bestaat ook andere instellingen te maken voor verschillende organisatie-eenheden, maar dit is momenteel nog niet mogelijk.

Kan ik instellingen aanpassen voor één gebruiker?

Ja. Als u de servicetoegang voor één gebruiker wilt beheren, maakt u een organisatie-eenheid die alleen die gebruiker bevat.

Kan ik beheerders maken voor specifieke organisatie-eenheden?

Ja. U kunt een beheerder toewijzen met de rol Gebruikersbeheer en instellen dat deze alleen acties kan uitvoeren op gebruikers in specifieke organisatie-eenheden. Zie Rollen voor gebruikersbeheer toewijzen voor meer informatie.

Wat gebeurt er met de gegevens van een gebruiker als de toegang tot een service wordt uitgeschakeld? (Alleen Google Workspace)

Als een gebruiker Google-documenten, -spreadsheets, -presentaties of sites heeft gemaakt en vervolgens geen toegang meer heeft tot deze services, blijft de content in het systeem staan en is deze nog steeds toegankelijk voor de beheerder en alle gebruikers waarmee deze is gedeeld.