Om SPF

Skydda mot nätfiske och förhindra att meddelanden markeras som skräppost

Använd SPF (Sender Policy Framework) för att skydda domänen mot identitetsförfalskning ochförhindra att utgående meddelanden markeras som skräppost. SPF anger de e-postservrar som får skicka e-post för din domän. Mottagande e-postservrar använder SPF för att verifiera att inkommande meddelanden som verkar komma från din domän har skickats från servrar som du har auktoriserat.

Utan SPF ökar sannolikheten för att meddelanden som skickas från din organisation markeras som skräppost av mottagande e-postservrar.

Kom igång

Öppna stegen för att konfigurera SPF.

Om du bara skickar e-post med Google Workspace hämtar du SPF-posten i Definiera SPF-posten – grundläggande konfiguration.

E-postautentisering för Gmail

Utöver SPF rekommenderar vi att du konfigurerar DKIM och DMARC. Dessa autentiseringsmetoder ger ökad säkerhet för domänen och bidrar till att säkerställa att meddelanden från din domän levereras enligt förväntningarna. Mer information om DKIM och DMARC finns i Bidra till att förhindra identitetsförfalskning, nätfiske och skräppost.

Why set up email Authentication?

E-postautentisering bidrar till att förhindra att meddelanden från organisationen markeras som skräppost.

What are SPF and DKIM?

SPF och DKIM bidrar till att förhindra spammare från att utge sig för att vara din organisation.

Så här skyddar SPF mot identitetsförfalskning och skräppost

Bidrar till att förhindra identitetsförfalskning

Spammare kan förfalska din domän eller organisation för att skicka falska meddelanden som verkar komma från din organisation. Detta kallas identitetsförfalskning. Identitetsförfalskade meddelanden kan användas i skadliga syften. Identitetsförfalskade meddelanden kan exempelvis sprida falsk information, skicka ut skadlig programvara eller lura människor att lämna ut känslig information. SPF gör att mottagande servrar kan verifiera att e-post verkar komma från din domän är autentisk och inte förfalskad eller identitetsförfalskad.

Vi rekommenderar att du ökar skyddet mot identitetsförfalskning och annan skadlig aktivitet genom att även konfigurera DKIM och DMARC.

Bidrar till att leverera meddelanden till mottagarnas inkorgar

SPF bidrar till att förhindra att meddelanden från din domän levereras till skräpposten. Om din domän inte använder SPF kan mottagande e-postservrar inte verifiera att meddelanden som verkar komma från din domän faktiskt kommer från dig.

Utan SPF kan mottagande servrar skicka giltiga meddelanden till mottagarnas skräppostmappar eller avvisa giltiga meddelanden.

Det här behöver du göra

"Before you begin SPF"

Innan du konfigurerar SPF

• Skaffa inloggningsuppgifterna för domänleverantören
  • Så här fungerar IP-adresser
  • Så här fungerar DNS TXT-poster
  • (Valfritt) Sök efter en befintlig SPF-post
  • Identifiera alla dina e-postavsändare

Mer information finns i Innan du konfigurerar SPF.

"SPF record basic"

Definiera SPF-postengrundläggande

Tips! Den här artikeln är till för personer utan erfarenhet av att konfigurera SPF eller e-postservrar.

• En SPF-post som du kan kopiera för att skicka e-post med enbart Google Workspace
  • Exempel på SPF-poster för att skicka e-post med Google Workspace och dina andra e-postavsändare

Mer information finns i Definiera SPF-posten – grundläggande konfiguration.

"SPF record advanced"

Definiera SPF-posten – avancerad konfiguration

Tips! Den här artikeln är avsedd för IT-personal och personer med erfarenhet av att konfigurera e-postservrar.

• Format och krav för SPF-poster
  • Mekanismer för SPF-poster
  • Kvalificerare för SPF-poster

Mer information finns i Definiera SPF-posten – avancerad konfiguration.

"SPF record"

Lägg till SPF-posten hos domänleverantören

• Lägg till SPF-posten på domänen
  • Lägg till en SPF-post för en underdomän
  • Uppdatera SPF-posten för nya avsändare

Mer information finns i Lägg till SPF-posten hos domänleverantören.

"Turn of SPF"

Felsöka SPF-problem

• Verifiera SPF-posten
  • Verifiera meddelanden som godkänns i SPF
  • Kontrollera att SPF-posten inkluderar alla e-postavsändare
  • Kontrollera rutinerna för att skicka e-post
  • Avancerad felsökning

Mer information finns i Felsöka SPF-problem.

Relaterade ämnen