SPF

Over SPF-records

We raden u aan een Sender Policy Framework-record (SPF-record) te maken voor uw domein. Een SPF-record is een soort Domain Name Service-record (DNS-record) waarmee e-mailservers worden geïdentificeerd die toestemming hebben e-mail te verzenden namens uw domein.

Het doel van een SPF-record is voorkomen dat spammers berichten verzenden met vervalste Van-adressen in uw domein. Ontvangers kunnen de SPF-record raadplegen om vast te stellen of een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van uw domein, afkomstig is van een geautoriseerde e-mailserver.

Stel dat uw domein, example.com, Gmail gebruikt. U maakt een SPF-record waarin de e-mailservers van Google Apps worden geïdentificeerd als de geautoriseerde e-mailservers voor uw domein. Als de e-mailserver van een ontvanger een bericht ontvangt van gebruiker@example.com, kan deze aan de hand van de SPF-record van example.com controleren of het een geldig bericht betreft. Als het bericht afkomstig is van een server anders dan de e-mailservers van Google Apps die zijn opgenomen in de SPF-record, kan het bericht door de e-mailserver van de ontvanger als spam worden geweigerd.

Als voor uw domein geen SPF-record is gemaakt, worden berichten van uw gebruikers door bepaalde ontvangende domeinen mogelijk geweigerd, omdat niet kan worden gecontroleerd of de berichten afkomstig zijn van een geautoriseerde e-mailserver.

Als u de SPF-record al heeft ingesteld voor uw domein, betekent dit dat u de servers van Google heeft ingesteld in de SPF-records.

SPF-records voor gateway voor uitgaand verkeer

Als u de functie e-mailgateway inschakelt, moet u ervoor zorgen dat het adres van zowel de Google-server als van de SMTP-server van de gateway voor uitgaand verkeer in de SPF-record staat.

Opmerking: Als u uw domein heeft aangeschaft bij een van onze registratiepartners toen u zich aanmeldde voor Google Apps, publiceert Google geen SPF-records voor uw domein.

Opmerking: Als u een bestaande SPF-record heeft, kunt u deze updaten om een aanvullende e-mailserver te autoriseren. Zorg ervoor dat u niet meerdere SPF-records maakt. Werk alleen de bestaande record bij. Het wordt niet aangeraden meerdere SPF-records te maken. Dit leidt tot autorisatie-problemen. Zie SPF-records toevoegen voor meer informatie.

Zie E-mail verifiëren met een domeinsleutel en DMARC begrijpen voor andere anti-spoofingmogelijkheden die u via Google tot uw beschikking heeft.