Meer gebruikerslicenties kopen

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Hoe u meer gebruikerslicenties toevoegt voor een Google-service, hangt af van uw betalingsplan:

• Flexibel model: U hoeft geen extra gebruikerslicenties te kopen. U kunt gewoon de nieuwe gebruikers toevoegen. U krijgt automatisch een licentie voor elke gebruiker die u toevoegt. Voor betaalde services worden de nieuwe gebruikers in rekening gebracht bij de volgende maandelijkse betaling.
  • Jaarmodel: Als u al uw gebruikerslicenties heeft toegewezen, kunt u meer licenties kopen. Uw maandelijkse kosten worden dan verhoogd, zodat de kosten van de nieuwe licenties worden gedekt.

Het is wellicht niet mogelijk meer licenties toe te voegen als u:

• Zich in een kosteloze proefperiode voor Google Workspace of Cloud Identity Premium bevindt.
  • Business Starter, Business Standard of Business Plus heeft en de limiet van 300 gebruikers heeft bereikt.

Licenties toevoegen in het jaarmodel

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw abonnement.
  4. Klik in het uitgevouwen gedeelte op Meer aanschaffen naast het aantal licenties dat u op dit moment heeft.
  5. Voer het aantal extra licenties in dat u wilt kopen en klik op Doorgaan.

Voer het aantal extra licenties in dat u nodig heeft, niet het totale aantal licenties dat u moet hebben. Als u 50 licenties heeft en er nog 25 nodig heeft, voert u 25 in.

6. Vink het vakje aan om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik op Doorgaan.

Het kan 48 uur duren voordat nieuwe licenties beschikbaar worden.

Belangrijk: Met het jaarmodel kunt u altijd licenties kopen. U kunt echter pas licenties verwijderen en uw maandelijkse betalingen verlagen wanneer het tijd is uw jaarcontract te verlengen.