G Suite – äldre kostnadsfri utgåva

Före den 6 december 2012 erbjöd Google en kostnadsfri utgåva av G Suite – även kallad kostnadsfri utgåva av Google Apps. Den hade ett begränsat antal funktioner för företag. Från och med den 6 december 2012 erbjuder Google inte längre den äldre kostnadsfria utgåvan till nya kunder. Användarvillkoren för den äldre kostnadsfria utgåvan av G Suite finns här.

För företag är G Suite – äldre kostnadsfri utgåva inte längre tillgänglig efter den 27 juni 2022. Ditt konto flyttas automatiskt över till en betalprenumeration på Google Workspace, där vi fortsätter att leverera nya funktioner som hjälper företag att förändra sitt arbetssätt. Förutom de senaste innovationerna som Smart canvas, möten i dokument och dedikerade Rum som gör det enklare att organisera personer, ämnen och projekt, har Google Workspace mer lagringsutrymme, ökad säkerhet, support dygnet runt med mera.

Slutför uppgraderingen genom att konfigurera fakturering för Google Workspace.

Privatpersoner och familjer som använder kontot i icke-kommersiellt syfte kan identifiera sig som personlig användare och återgå till en kostnadsfri prenumeration genom att klicka på knappen nedan (kräver ett konto som avancerad administratör). Du kan fortsätta att använda din(a) anpassade domän(er) med Gmail, behålla åtkomsten till kostnadsfria Google-tjänster som Google Drive och Google Meet samt behålla köp och data.

Jag har använt mitt konto för personligt bruk

Om ett felmeddelande visas när du har klickat på knappen kan du läsa mer om att åtgärda fel.

Från och med den 21 augusti 2023 kan du inte längre identifiera dig som personlig användare och återgå till en kostnadsfri prenumeration. Om du redan har identifierat att du använder kontot för personligt bruk behöver du inte göra något mer just nu.

Berättigade utbildningsinstitutioner kan välja att migrera till en kostnadsfri utgåva, Google Workspace for Education Fundamentals, utan avbrott i tjänsten. Ideella organisationer kan vara berättigade till en av våra kostnadsfria eller rabatterade Google Workspace for Nonprofits-utgåvor.

Läs mer om överflyttningen till Google Workspace.

Lås upp premiumfunktioner med Google Workspace

Genom att uppgradera till Google Workspace får du tillgång till support dygnet runt samt åtkomst till andra premiumfunktioner för samarbete och säkerhet, baserat på den utgåva du väljer.

Business Starter

• Dubbelt lagringsutrymme – 30 GB gemensamt lagringsutrymme på Drive där du kan spara över 100 olika filtyper på ett säkert sätt.
  • 99,9 % driftsäkerhet garanteras – lita på att Google Workspace-tjänster är tillgängliga när du behöver dem.
  • Ökad säkerhet – skydda enheter och data med grundläggande ändpunktshantering och granskningsloggar.
  • Tilläggsprenumerationer – lägg till fler prenumerationer, som att lägga till Google Voice för att få ett särskilt företagstelefonnummer.

Business Standard

• Mer lagringsutrymme – få 2 TB gemensamt lagringsutrymme på Drive per användare och spara över 100 olika filtyper på ett säkert sätt.
  • Större interaktiva möten och förbättrade mötesfunktioner – upp till 150 deltagare i Google Meet med Drive-inspelningar, brusreducering, omröstningar, smågrupper och mycket annat.
  • Utökade säkerhets- och efterlevnadskontroller – skydda data och enheter bättre med grundläggande ändpunktshantering, grundläggande dataregioner och betrodda externa domäner.
  • Varumärkesprofilering – anpassade mallar för Google Dokument, Kalkylark, Presentationer, Formulär och Sites
  • Utökat samarbete – avancerat samarbete med gäståtkomst till chattrum, delade enheter, dokumentgodkännanden och dokumentdelning med besökare.

Enterprise Standard

• Fler användare – lägg till fler än 300 användare.
  • Mer lagringsutrymme: – så mycket lagringsutrymme som du behöver för att spara över 100 olika filtyper på ett säkert sätt.
  • Större interaktiva möten och avancerade mötesfunktioner – upp till 500 deltagare i Google Meet med Drive-inspelningar, brusreducering, omröstningar, frågor och svar, smågrupper, närvarospårning och livestreammöten på domänen.
  • Avancerade säkerhets- och efterlevnadskontroller – bättre skydd för din data, dina användare och dina enheter med förebyggande av dataförlust, hantering av Enterprise-ändpunkt, datalagring och elektronisk bevisanskaffning.
    • Förebyggande av dataförlust – förhindra att känsliga uppgifter delas utanför organisationen.
    • Hantering av Enterprise-ändpunkt – styr åtkomsten baserat på användarkontext, hantera företagsägda enheter med mera.
    • Datalagring och elektronisk bevisanskaffning – lagra, sök i och exportera din data med Arkiv.
  • Utökad support – få snabbare svarstider, intelligent urval och stöd för appar från tredje part.

Välj din Google Workspace-prenumeration

Google Workspace innehåller alla tjänster som är tillgängliga i G Suite – äldre kostnadsfri utgåva, till exempel Gmail, Drive, Kalender, Meet och Chat. När du väljer vilken Google Workspace-utgåva du vill uppgradera till rekommenderar vi att du tänker på dessa faktorer:

• Antal användare – Google Workspace Business-utgåvor kan ha upp till 300 användare. Om du vill ha fler än 300 användare måste du uppgradera till en Enterprise-utgåva. Om du har fler än 20 användare och behöver hjälp med att hitta den uppgraderingssökväg som passar dina behov bäst kontaktar du säljavdelningen för Google Workspace.
  • Funktioner som du använder för närvarande – se till att du väljer en utgåva som innehåller de funktioner du är beroende av i dag.
  • Funktioner som du vill använda i framtiden – finns det funktioner som du vill lägga till som du inte använder nu?

I tabellerna nedan hittar du exempel på premiumfunktioner som hjälper dig att välja det bästa alternativet för dina behov.

Logga in och jämför funktioner

Om du redan är administratör för ett G Suite- eller Google Workspace-konto loggar du in nu för att jämföra funktioner i tillgängliga utgåvor: Logga in på ditt konto (slutar inte på gmail.com).

Kostnadsfria och avgiftsbelagda utgåvor av Google Workspace for Education

Om du är en berättigad utbildningsinstitution kan du behålla den kostnadsfria prenumerationen genom att gå över till Google Workspace for Education Fundamentals. Den här överflyttningen medför inga ytterligare kostnader och inga avbrott i tjänsten. Education Fundamentals förblir kostnadsfritt för kvalificerade utbildningsinstitutioner.

Om du vill uppgradera din utbildningsinstitution till Google Workspace for Education Fundamentals öppnar du Komma igång med Google Workspace for Education.

Google Workspace for Nonprofits

Du kan vara berättigad att uppgradera till en Nonprofits-utgåva. Om du redan använder den här utgåvan utan kostnad kan du fortsätta göra det utan ändringar i tjänsten.