Konfigurera lösenordssynkronisering

1. Gör dig redo att använda Lösenordssynkronisering

Kontrollera att systemkraven är uppfyllda innan du börjar med Password Sync. Konfigurera sedan domänkontrollanterna.

Du är på steg 1 av 7

Steg 1: Uppfyll systemkraven

Om du vill använda Password Sync behöver du:

• Microsoft Windows Server 2008, 2012, 2016, 2019 eller 2022.

Windows Server Core-installationer stöds, men de kräver installation och konfiguration via kommandoraden. Mer information finns i Installera och konfigurera lösenordssynkronisering från kommandoraden.

• Microsoft Active Directory Domain Services (AD DS)

Active Directory Lightweight Directory Services (AD LDS) stöds inte.

Steg 2: Konfigurera domänkontrollanter

Du måste installera Password Sync på alla domänkontrollanter. Domänkontrollanter måste också köra versioner av Windows Server som stöds (versionen av Active Directory-schemat och dess funktionsnivå är oviktig).

Se till att domänkontrollanterna har tillgång till rätt webbadresser och portar:

1. Öppna Konfigurera en godkännandelista för Google Workspace-värdnamn.
  2. Slutför steg 1 för att öppna anslutningsportarna.
  3. För steg 2 tillåter du webbadresserna för webbadresser på toppnivå.
  4. Slutför steg 3 och steg 4 för att granska Googles IP-adressintervall och tillåta kontroller.

Steg 3: Skapa hanterade Google-konton för användarna

Om du vill veta mer om hur du lägger till användarkonton läser du Alternativ för att lägga till användare.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.