Hantera privata Android-appar i Google Play

Gör interna jobbappar tillgängliga för användarna

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Du kan placera Android-appar specifikt för organisationen i hanterad Google Play Butik och styra vem som kan ladda ned dem. Med hanterad Google Play får du även säkerhetskontroller som användarautentisering och skydd mot skadlig programvara.

Du kan publicera privata appar i Play Butik från Googles administratörskonsol eller Google Play Console. När du har lagt till en privat app på applistan kan användarna ladda ned den från hanterad Play Butik på sin Android-enhet. Det kan ta några timmar innan appen är tillgänglig för användare.

Innan du börjar

Läs följande avsnitt för information om hur du publicerar appen samt för viktiga överväganden.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Hantera privata appar på administratörskonsolen eller Google Play Console

Om något av följande gäller kan du använda Google Play Console:

• Du har befintliga privata appar i Play Console. Du kan inte hantera befintliga privata appar på administratörskonsolen.

Du kan använda administratörskonsolen om något av följande gäller:

• Du planerar inte att göra dina privata appar offentliga.
  • Du vill inte betala en engångsavgift för registrering på 25 USD.
  • Du vill att applistan ska inkludera alla hanterade appar – offentliga mobilappar, SAML-appar och privata appar.
  • Du vill att appen ska vara tillgänglig enbart för organisationsenheter och grupper.
Viktig information om publicering av appar
  • Appar kan inte publiceras som en privat app och i offentlig Google Play Butik samtidigt. Om en app har samma app-id som publicerats av en annan organisation (offentligt eller privat) kan du inte publicera appen förrän utvecklaren har ändrat app-id:t för din variant. Du kan dock lägga till offentliga appar i applistan och göra dem tillgängliga för användarna som hanterade appar. Med den här konfigurationen kan användarna enkelt hitta alla jobbrelaterade appar på ett ställe.
  • Om du publicerar en app i offentlig Google Play Butik kan du ändra den till en privat app, men du kan inte hantera den på administratörskonsolen.
  • Privata appar har inte stöd för faktureringsfunktioner. Utgivare kan inte ta betalt för privata appar.
  • I Play Console kan du inte publicera appen för en viss grupp användare. Du kan publicera en app som är avsedd för ett visst land eller specifika enhetsmodeller. Om du vill betatesta appen med särskilda grupper eller Play Butik-användare kan du konfigurera alfa- och betatest.
  • Appen måste vara mindre än storleksgränsen för nedladdning.

Alternativ 1: Publicera privata appar från administratörskonsolen

Om du vill ladda upp och publicera privata appar på administratörskonsolen behöver du bara ett Android-applikationspaket (APK) och en titel. När du publicerar en privat app för första gången skapas ett Play Console-konto åt din organisation. Privata appar godkänns automatiskt för organisationen och är normalt distributionsklara inom tio minuter. Upp till 15 privata appar kan laddas upp per dag.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avLägg till privat Android-app.
  4. Klicka på Skapa  längst ned.
  5. Ange en titel.
  6. Klicka på Ladda upp APK.
  7. Välj en APK-fil och klicka på Öppna.
  8. Klicka på Välj.
  9. Ställ in vem som kan hitta och ladda ned appen.
    • Om du vill låta alla användare i organisationen installera appen väljer du Hela organisationen.
    • Om du bara vill tillåta vissa användare att installera appen klickar du på Välj grupper eller Välj organisationsenheter. Du kan lägga till både grupper och organisationsenheter. Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Groups settings are applied at the top organizational unit level and override organizational unit settings. If a user belongs to multiple groups with conflicting configurations, the settings are applied in order of group precedence, which you can set after you add the app.

10. Klicka på Fortsätt.
  11. Ställ in appalternativ.
    • Åtkomstmetod: Välj hur användare får appen. Om du vill tillämpa en hanterad konfiguration innan du tvångsinstallerar en app väljer du Tillgängligt, slutför appkonfigurationen och redigerar appinställningarna för att tvångsinstallera appen.
      • Tillgängligt – tillåt användarna att installera appen själva. Användare som inte behöver appen kan strunta i att ladda ned den.
      • Tvångsinstallera – installera automatiskt appen på alla hanterade enheter utan möjlighet att välja bort detta. Du kan välja att hindra användarna från att avinstallera en tvångsinstallerad app.
        Tvångsinstallation stöds också för grundläggande mobilhantering med Business Plus, Enterprise, G Suite Business och Premiumversion av Cloud Identity.
    • Tillåt användarna att lägga till widgetar på startskärmen – låt användarna skapa en genväg på startskärmen när en widget är tillgänglig.
    • Använd som app med VPN alltid på – när det här alternativet är aktiverat måste apptrafik från en jobbprofil eller hanterad enhet passera appen. Kräver Android 7.0 eller senare. Den här inställningen skapar en säkrare nätverksanslutning för jobbprofiltrafik.
    • Tid för automatisk uppdatering av app – välj när appuppdateringar ska installeras:
      • Standard – uppdatera appen automatiskt när enheten är ansluten till ett wifi-nätverk, laddas, inte aktivt används och appen körs inte i förgrunden.
      • Hög prioritet – uppdatera appen så snart utvecklaren publicerar en ny version och Google Play granskar den. Om enheten är offline då uppdateras appen omedelbart nästa gång den ansluts till internet.
      • Skjut upp – skjut upp appuppdateringar i 90 dagar efter att uppdateringen blir tillgänglig. Installera den senaste tillgängliga versionen av appen automatiskt efter 90 dagar. Mer information finns i Stöd för appuppdateringar.
      Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor
    • Testkanaler (valfritt) – välj apptestversioner som inte har publicerats än som du vill att användarna ska få tillgång till. Om du väljer flera kanaler blir den högsta versionskoden tillgänglig. Läs om hur du gör en app tillgänglig för organisationer i Slutet test: hantera testare utifrån organisation
      Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, Cloud Identity-premiumversion.  Jämför utgåvor
  12. Klicka på Slutför.
Fler inställningsalternativ kan visas beroende på app. Mer information finns i Konfigurera appinställningar.

Redigera och sluta publicera privata appar från administratörskonsolen

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Redigera titel eller APK för en privat app
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avLägg till privat Android-app.
  4. Välj den privata app som ska redigeras.
  5. Klicka på Redigera.
  6. Ändra namnet eller klicka på redigera och ladda upp en ny APK-fil.
  7. Klicka på Spara.
Redigera avancerade detaljer om privat app

Så här lägger du till en beskrivning, skärmdumpar och annan avancerad appinformation:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avLägg till privat Android-app.
  4. Välj den privata app som ska redigeras.
  5. Klicka på Gör avancerade ändringar.
  6. Gå till Ökaföljt avButiksvisningföljt avPrimära butiksuppgifter.
  7. Gör eventuella ändringar och klicka på Spara.
Uppdatera en privat app

Om du ångrar publiceringen av en privat app kan nya användare inte hitta eller ladda ned den via hanterad Google Play. Befintliga användare kan fortfarande använda appen.

Så här ångrar du publiceringen av en app:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avLägg till privat Android-app.
  4. Välj den privata app som ska redigeras.
  5. Klicka på Gör avancerade ändringar.
  6. Logga in på Play Console med ett Google-konto. Du kan logga in på Google Play Console med detta konto i fortsättningen.
  7. Gå till Frisläppföljt avKonfigurationföljt avAvancerade inställningar.
  8. Välj Avpublicera under Appens tillgänglighet.

Alternativ 2: Publicera privata appar från Play Console

Anvisningar finns i Publicera privata appar från Play Console. Obs! Undvik registreringsavgiften genom att följa anvisningarna i den här artikeln för att publicera privata appar från administratörskonsoler.

Ange vem som kan publicera och få åtkomst till privata appar

Om det inte är du som publicerar privata appar kan du tillåta andra användare eller tredjepartsutvecklare att publicera privata appar. Om din organisation använder hantering i Google Play utan en EMM (tidigare kallad privat kanal på Google Play) för att ge åtkomst till privata appar, måste du ge användarna tillstånd att få åtkomst till och ladda ned privata appar. Anvisningar finns i följande avsnitt.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Tillåt andra användare att publicera privata appar
Vi rekommenderar att administratören skapar rollkonton så att organisationens tillgång till publicerade appar inte påverkas när en anställd lämnar organisationen. Du kan även konfigurera en administratörsroll för att ladda upp privata appar.
Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Google.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Aktivera Google Play Console för användare i den valda organisationsenheten.
  5. Gå till Enheter följt avMobilt och ändpunkterföljt avAndroid-inställningar till vänster på administratörskonsolen.
  6. Klicka på Appar och datadelningföljt avPrivata appar på Google Play.
  7. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  8. Om du vill tillåta användare i den valda organisationsenheten att publicera privata appar markerar du rutan Tillåt användarna att publicera och uppdatera privata appar på Google Play
  9. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.
Tillåt att tredjepartsutvecklare publicerar appar Ingen EMM: Ge användarna åtkomst till privata appar
Innan du börjar: Om du vill tillämpa inställningen på vissa användare placerar du deras konton i en organisationsenhet.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avAndroid.
  3. Klicka på Appar och datadelningföljt avPrivata appar på Google Play.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Markera rutan Ge användarna åtkomst till privata appar på Google Play.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Relaterade ämnen