Gmail går långsamt för användarna

Du och dina användare kan felsöka vanliga problem som gör Gmail långsamt genom att följa anvisningarna nedan.

Be användarna att göra något av följande:

Åtgärda webbläsaren

Om Gmail fungerar dåligt kan det ofta åtgärdas genom en felsökning av webbläsaren. Testa med följande steg:

1. Se till att du använder en webbläsare som stöds och är uppdaterad.
    Läs om hur du uppdaterar webbläsaren Chrome.
  2. Rensa cacheminnet och ta bort cookies. Markera kryssrutan Appdata som har en värd på fliken Avancerat för inställningen Rensa webbinformation.
  3. Inaktivera webbläsartillägg.
  4. Testa Gmail i privat läge (inkognitoläge).
  5. Installera om webbläsaren.
  6. Prova med en annan webbläsare.
Koppla från appar

Se till att du inte uppnår gränsen för begäranden i kontot. Detta kan till exempel hända om en e-postklient söker efter ny e-post för ofta.

1. Inaktivera tillfälligt avancerade inställningar i Gmail:
    1. Gå till https://mail.google.com/mail/?labs=0 för att öppna Gmail med avancerade inställningar inaktiverade.
    2. Testa om Gmail är långsamt.
  2. Om POP eller IMAP har aktiverats för domänen stänger du av POP/IMAP tillfälligt för det påverkade kontot:
    1. Logga in på Gmail med ditt Google Workspace-konto på datorn.
    2. Klicka på Inställningar följt avInställningar längst upp till höger.
    3. Klicka på Vidarebefordran och POP/IMAP.
      • Om POP har aktiverats väljer du Inaktivera POP.
      • Om IMAP har aktiverats väljer du Inaktivera IMAP.
    4. Längst ned klickar du på Spara ändringar.
    5. Om långsamheten har åtgärdats och du inte minns vilka appar eller enheter som synkroniseras med kontot kan du
  3. Kontrollera att det bara är enskilda användare som har åtkomst till Gmail-kontona. Detta förhindrar att kontot stängs av på grund av brott mot användarvillkoren för Google Workspace.
    Om du behöver delade e-postadresser kan du använda Google Groups for Business.
Granska etiketter och filter

Följ dessa metodtips för att maximera Gmails prestanda:

1. Ta bort Gmail-etiketter så att du har under 500 stycken (inklusive underetiketter).
  2. Ta bort Gmail-filter så att du har under 500 filter.
  3. Undvik massåtgärder. När du raderar flera meddelanden, tömmer papperskorgen o.s.v., håller du dig till under 1 000 meddelanden åt gången.
Åtgärda lokala dator- och nätverksproblem

Felsök potentiella dator- och nätverksproblem för att identifiera möjliga orsaker till att Gmail går långsamt.

1. Öppna Gmail på en annan dator.
  2. Öppna Gmail från ett annat nätverk:
    1. Stäng av proxyer eller virtuella privata nätverk (VPN).
    2. Anslut enheten till ett annat Wi-Fi-nätverk.
  3. Öppna andra Google Workspace-tjänster, till exempel Google Drive på https://drive.google.com. Är andra webbsidor långsamma?
  4. Kontrollera om andra användare på domänen har samma problem.

Om Gmail fungerar bra i andra nätverk eller på andra datorer kontaktar du nätverksadministratören. Be honom eller henne att göra avancerade tester för att diagnosticera anslutningsproblemen.

Om problemet påverkar flera användare och olika nätverk kontrollerar du om det förekommer problem som kan påverka Gmail i statusöversikten.

Minska antalet meddelanden på en sida

Om du vill läsa in Gmail snabbare minskar du antalet meddelanden som visas på en sida.
  1. I det övre högra hörnet klickar du på Inställningar följt avVisa alla inställningar.
  2. Rulla till inställningen Maximal sidstorlek.
  3. Välj hur många meddelanden som ska visas på en sida.
  4. Längst ned klickar du på Spara ändringar.

Relaterade ämnen