Een DKIM-sleutel toevoegen voor een subdomein

Beschermen tegen spoofing en phishing en voorkomen dat berichten worden gemarkeerd als spam

Uw organisatie gebruikt mogelijk subdomeinen voor bepaalde zakelijke doeleinden. Als uw domein bijvoorbeeld solarmora.com is, kunt u e-mails sturen vanuit een subdomein met de naam mail.solarmora.com. U kunt ook een subdomein gebruiken voor technische support, bijvoorbeeld support.solarmora.com.

Bij sommige domeinproviders kunt u een DKIM TXT-record rechtstreeks aan het subdomein toevoegen. Volg hiervoor dezelfde stappen in DKIM aanzetten voor uw domein.

Als u bij uw domeinprovider geen TXT-records kunt toevoegen aan een subdomein, voegt u een aangepaste TXT-record toe aan het bovenliggende domein. DKIM wordt dan aangezet voor het subdomein.

Stap 1: De naam en sleutelwaarde ophalen van de DKIM TXT-record voor het bovenliggende domein

Volg de stappen in Een DKIM-sleutel maken voor uw domein om de naam en DKIM-sleutelwaarde van de TXT-record op te halen.

Belangrijk: Het subdomein moet bij het domein horen dat u selecteert in de Beheerdersconsole, in het menu Geselecteerd domein op de pagina E-mailverificatie.

Stap 2: De naam van de TXT-record wijzigen

Wijzig de naam van de TXT-record in de Beheerdersconsole, zodat deze kan worden gebruikt voor een subdomein. Als u de naam van de TXT-record wilt wijzigen, voegt u aan het einde een punt (.) toe, gevolgd door de naam van het subdomein.

Als uw subdomein bijvoorbeeld mail.solarmora.com is, doet u het volgende:

Wijzig de standaard TXT-recordnaam van google._domainkey in google._domainkey.mail.

In dit voorbeeld is uw subdomein support.solarmora.com:

Wijzig de standaard TXT-recordnaam van google._domainkey in google._domainkey.support.

Stap 3: De aangepaste TXT-record en DKIM-sleutel toevoegen aan het bovenliggende domein

Log in bij uw domeinprovider en voeg de DKIM-gegevens uit stap 1 en 2 toe:

Houd rekening met deze tips:

• Limieten voor TXT-records: Sommige domeinproviders beperken de lengte van TXT-records. Bekijk de TXT-recordlimieten en DKIM-sleutels als die van u beschikbaar zijn.
  • Het kan 48 uur duren voordat DKIM wordt gestart: Nadat u een DKIM-sleutel heeft toegevoegd, kan het 48 uur duren voordat de DKIM-verificatie werkt.
  • Meerdere domeinen: Als u DKIM instelt voor meer dan één domein, voert u de stappen hieronder voor elk domein uit. U moet voor elk domein een unieke DKIM-sleutel ophalen uit de Beheerdersconsole.

Als u hulp nodig heeft met de inloggegevens, instellingen of TXT-records van uw domein, neemt u contact op met uw domeinprovider. Als Google Domains bijvoorbeeld uw domeinprovider is, kunt u hier kijken voor hulp. Google biedt geen technische support voor domeinproviders van derden.

1. Log in bij de beheerdersconsole van uw domeinprovider.
  2. Zoek de pagina waar u de DNS-records voor uw domein kunt updaten.
  3. Voeg een TXT-record voor DKIM toe:
    • Vul in het eerste veld de aangepaste TXT-recordnaam in.
    • Vul in het tweede veld de TXT-recordwaarde (DKIM-sleutel) uit de Beheerdersconsole in.
  4. Sla de wijzigingen op.