E-mail verifiëren met DKIM

1. De DKIM-domeinsleutel genereren

E-mailspoofing van uitgaande berichten voorkomen

Sla deze stap over als uw domein wordt geleverd door een G Suite-domeinhostpartner

Als uw domein wordt geleverd door een G Suite-domeinhostpartner, slaat u deze stap over. Gmail genereert de domeinsleutel voor u en voegt deze toe aan de DNS-records van uw domein. Ga naar Ondertekenen met DKIM inschakelen.

De domeinsleutel voor uitgaande e-mails genereren

24 uur nadat u uw G Suite-account heeft gemaakt, kunt u een domeinsleutel genereren.

Als u deze taak wilt uitvoeren, moet u zijn ingelogd als superbeheerder.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen danG Suiteen danGmail.
  3. Ga in Gmail naar E-mail verifiëren.
  4. Selecteer het domein waarvoor u DKIM gaat gebruiken. U genereert een domeinsleutel voor dit domein.

Standaard wordt uw primaire domein weergegeven. Als u een domeinsleutel wilt genereren voor een ander domein, klikt u op Pijl-omlaag om een ​​ander domein te selecteren.

5. Klik op Nieuwe record genereren.
  6. Als 2048-bits sleutels niet worden ondersteund door uw registreerders, wijzigt u de sleutellengte van 2048 in 1024.

2048-bits domeinsleutels zijn veiliger dan 1024-bits domeinsleutels. Als 2048-bits sleutels worden ondersteund door uw registreerders, raden we u aan deze te gebruiken. Het levert geen problemen op als u eerder een 1024-bits domeinsleutel heeft gebruikt.

7. Als uw domein al een DKIM-domeinsleutel gebruikt met google als selector prefix, moet u de standaard selector prefix wijzigen. Als u een andere e-mailprovider gebruikt, heeft u wellicht al een domeinsleutel.

Domeinsleutels bevatten een tekenreeks die de selector prefix wordt genoemd. U kunt deze wijzigen wanneer u de sleutel genereert. De standaard selector prefix voor de Gmail-domeinsleutel is google. Wijzig de selector prefix alleen als uw domein al een DKIM-domeinsleutel gebruikt met de selector prefix google.

8. Klik op Genereren.

In het tekstvak staan de gegevens waarmee u de DNS-record kunt updaten. E-mailservers halen de openbare domeinsleutel op uit de DNS-record en gebruiken deze om binnenkomende berichten te valideren.

Volgende stappen

DNS-records updaten