E-mail verifiëren met DKIM

3. Ondertekenen met DKIM inschakelen

E-mailspoofing van uitgaande berichten voorkomen

Nadat u een domeinsleutel heeft gegenereerd en deze heeft toegevoegd aan uw domeinrecord, schakelt u DKIM-ondertekening in.

Als u DKIM-ondertekening niet inschakelt voor uw domein, gebruikt Gmail standaard DKIM-ondertekening. Meer informatie.

Voordat u DKIM-ondertekening inschakelt

Update de DNS-records van uw domein met uw DKIM-sleutel voordat u e-mailondertekening inschakelt. Wanneer u e-mailondertekening inschakelt, controleert Gmail of u een DKIM-domeinsleutel heeft. Als de DKIM-domeinsleutel niet wordt gevonden, geeft Gmail een waarschuwingsbericht weer. Het kan 48 uur duren voordat de updates aan de DNS-records in werking treden.

DKIM-ondertekening starten

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen danG Suiteen danGmail.
  3. Klik op E-mail verifiëren.
  4. Selecteer het domein waarvoor u e-mailondertekening wilt starten.

Op de pagina staat de status van e-mailondertekening voor het geselecteerde domein.

5. Klik op Verificatie starten.
  6. Verzend een e-mailbericht naar iemand die Gmail of G Suite gebruikt om te controleren of DKIM-ondertekening is ingeschakeld. U kunt deze test niet uitvoeren door uzelf een bericht te sturen.
  7. Open het bericht in de inbox van de ontvanger.
  8. Klik naast Beantwoorden op en selecteer Origineel weergeven.

De volledige berichtkop wordt weergegeven.

9. Zoek in de koptekst naar een regel die begint met 'DKIM-Signature', zoals in het volgende voorbeeld (d is het verzenddomein en s is het ondertekenende domein):

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=mijndomein.com; s=google;

Als u deze regel ziet staan in de berichtkop, betekent dit dat DKIM-ondertekening is ingeschakeld.