Beheerdersinstallatie van GSMMO

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die G Suite Migration for Microsoft® Outlook (GSMMO) willen implementeren voor hun gebruikers. Als u GSMMO zelf wilt installeren en gaan gebruiken, bekijkt u de GSMMO-gebruikershulp.

Overzicht

Met GSMMO kunnen individuele gebruikers hun eigen agenda-, contact- en e-mailgegevens migreren vanuit Microsoft Exchange of lokale PST-bestanden naar een G Suite-account. Beheerders kunnen gegevens namens één gebruiker migreren met de opdrachtregelversie van het hulpprogramma.

Opmerking: Alleen de persoonlijke contacten van elke gebruiker worden gemigreerd. Als u wilt dat de algemene adreslijst beschikbaar is voor gebruikers, inclusief gedeelde contacten, moet een beheerder deze gegevens eerst migreren met een hulpprogramma als Google Cloud Directory Sync.

Windows-systeemvereisten voor clientcomputers

De computer van elke gebruiker waarop het migratiehulpprogramma wordt uitgevoerd, moet de volgende minimale configuratie hebben:

• Microsoft Windows®:
    Windows Vista (32-bits) SP1
    Windows Vista (64-bits) SP1
    Windows 7 en 8 (32- en 64-bits)
    Windows 10 (32- en 64-bits)

Ongeacht welke Windows-versie u gebruikt, raden we u aan een upgrade uit te voeren naar de laatste patches voor die versie.

• Microsoft Outlook 2003 SP3
    Microsoft Outlook 2007 SP2 (of SP1 met hotfix
    Microsoft Outlook 2010 (32- en 64-bits)
    Microsoft Outlook 2013 (32- en 64-bits)
    Microsoft Outlook 2016 (32- en 64-bits)
Uw gebruikers registreren in G Suite

Voordat uw gebruikers hun gegevens kunnen migreren, moet u accounts voor ze registreren in G Suite. Zie Een nieuwe gebruiker maken voor meer informatie. Alle gebruikers, ook G Suite-beheerders, moeten ook minstens één keer inloggen op hun G Suite-account om de Servicevoorwaarden van Google te accepteren.

Naast de registratie van gebruikersaccounts in G Suite kunt u ook het volgende doen:

• Bijnamen voor uw gebruikers maken die overeenkomen met aliassen die ze op uw Exchange-server hadden
  • Groepen maken die overeenkomen met de mailinglijsten op uw Exchange-server
  • Domeinaliassen toevoegen
(Optioneel) Uw gedeelde contacten migreren

Voordat uw gebruikers hun gegevens migreren, kunt u uw gedeelde contacten naar G Suite migreren, zodat uw gebruikers rechtstreeks toegang hebben tot de volledige adreslijst.

Zie voor informatie over de migratie van contacten:

G Suite Migration for Microsoft Outlook installeren

Nadat u G Suite heeft geconfigureerd, de Windows-systeemvereisten op elke clientcomputer heeft gecontroleerd, uw gebruikers in G Suite heeft geregistreerd en uw gedeelde contacten heeft gemigreerd, kunt u G Suite Migration for Microsoft Outlook installeren op de computer van elke gebruiker.

U heeft twee mogelijkheden voor de installatie:

• Push een .MSI-bestand naar uw gebruikers en vraag ze de optie Aangekondigde programma's uitvoeren te gebruiken in het Configuratiescherm van Windows. Download het onderstaande MSI-bestand (selecteer de juiste versie op basis van de Outlook-versie van uw gebruikers). Raadpleeg uw Windows-documentatie voor meer informatie over het implementeren van het MSI-bestand.

Download GoogleAppsClientMigration.msi:
  • Laat uw gebruikers het hulpprogramma zelf downloaden via de downloadpagina van GSMMO en de installatie zelf uitvoeren.

Het installatieprogramma uitvoeren:

Dubbelklik op OutlookMigrationSetup.exe en klik vervolgens op Uitvoeren.

Het hulpprogramma wordt op de volgende locatie geïnstalleerd:
C:\Program Files\Google\Google Apps Migration\ClientMigration.exe.

Migraties uitvoeren

Voer slechts één exemplaar van het hulpprogramma op een computer uit en voer slechts één exemplaar van het hulpprogramma voor elke gebruiker uit.

Ga naar het Helpcentrum van GSMMO voor uitgebreide informatie over het uitvoeren van migraties met het hulpprogramma.