Beheerdersinstallatie van GSMMO

Deze pagina is bedoeld voor beheerders die G Suite Migration for Microsoft® Outlook® (GSMMO) willen implementeren voor hun gebruikers.

Als u een gebruiker bent die GSMMO wil installeren en gebruiken, bekijkt u GSMMO-gebruikershulp.

Alles openen  |  Alles sluiten

Overzicht

Met GSMMO kunnen individuele gebruikers hun eigen e-mails, agenda's of contacten migreren vanuit Microsoft Exchange of vanuit lokale Personal Storage Table-bestanden (PST) naar een G Suite-account. Beheerders kunnen gegevens namens één gebruiker tegelijk migreren met de opdrachtregelversie van het hulpprogramma.

Opmerking: Alleen de persoonlijke contacten van elke gebruiker worden gemigreerd. Als u wilt dat de algemene adreslijst beschikbaar is voor gebruikers, inclusief gedeelde contacten, moet een beheerder de gegevens eerst migreren met een hulpprogramma als Google Cloud Directory Sync (GCDS).

Vereisten voor het besturingssysteem en Outlook voor clientapparaten

Opmerking: Aangezien Windows® XP en Server 2003 niet meer worden ondersteund door Microsoft®, is support voor deze platforms beëindigd op 31 december 2018. Meer informatie

De computer van elke gebruiker waarop het migratiehulpprogramma wordt uitgevoerd, moet de volgende minimale configuratie hebben:

Vereisten voor het besturingssysteem

• Windows Vista (32-bits) SP1
  • Windows Vista (64-bits) SP1
  • Windows 7 (32- en 64-bits)
  • Windows 8 (32- en 64-bits)
  • Windows 10 (32- en 64-bits)

Opmerking: Ongeacht welke Windows-versie u gebruikt, raden we u aan een upgrade uit te voeren naar de laatste patches voor die versie.

Opmerking: GSSMO wordt niet ondersteund op Apple® Mac®. Raadpleeg uw Microsoft-documentatie om een Google-account te synchroniseren met Outlook voor Mac.

Vereisten voor Outlook

• Microsoft Outlook 2003 SP3
  • Microsoft Outlook 2007 SP2 (of SP1 met hotfix)
  • Microsoft Outlook 2010 (32- en 64-bits)
  • Microsoft Outlook 2013 (32- en 64-bits)
  • Microsoft Outlook 2016 (32- en 64-bits)
  • Microsoft Outlook 2019 (32- en 64-bits)

Opmerking: Microsoft Outlook 2003 en Microsoft Outlook 2007 worden niet langer actief ondersteund door Microsoft. We raden u aan te upgraden naar een ondersteunde versie van Microsoft Outlook.

Uw gebruikers registreren in G Suite

Voordat uw gebruikers hun gegevens kunnen migreren, moet u accounts voor ze registreren in G Suite. Meer informatie

Alle gebruikers, ook G Suite-beheerders, moeten ook minstens één keer inloggen op hun G Suite-account om de Servicevoorwaarden van Google te accepteren.

Naast de registratie van gebruikersaccounts in G Suite kunt u ook het volgende doen:

• Bijnamen voor uw gebruikers maken die overeenkomen met aliassen die ze op uw Exchange-server hadden
  • Groepen maken die overeenkomen met de mailinglijsten op uw Exchange-server
  • Domeinaliassen toevoegen
(Optioneel) Uw gedeelde contacten migreren

Voordat uw gebruikers hun gegevens migreren, kunt u uw gedeelde contacten naar G Suite migreren, zodat de gebruikers rechtstreeks toegang hebben tot de volledige adreslijst.

Zie voor informatie over de migratie van contacten:

G Suite Migration for Microsoft Outlook installeren

Nadat u G Suite heeft geconfigureerd, de Windows-systeemvereisten op elke clientcomputer heeft gecontroleerd, uw gebruikers in G Suite heeft geregistreerd en uw gedeelde contacten heeft gemigreerd, moet u GSMMO op de computer van elke gebruiker installeren.

U heeft twee mogelijkheden voor de installatie.

Optie 1: Een MSI-bestand pushen naar uw gebruikers

Push een .MSI-bestand naar uw gebruikers en vraag ze de optie Aangekondigde programma's uitvoeren te gebruiken in het Windows-configuratiescherm. Download het onderstaande MSI-bestand (selecteer de juiste versie op basis van de Outlook-versie van uw gebruikers). Raadpleeg uw Microsoft-documentatie voor meer informatie over hoe u het MSI-bestand implementeert.

Optie 2: Gebruikers GSMMO zelf laten downloaden

Gebruikers kunnen het hulpprogramma downloaden vanaf de GSMMO-downloadpagina. Vervolgens kunnen ze deze instructies volgen om de plug-in te installeren.

Het installatieprogramma uitvoeren:

Dubbelklik op OutlookMigrationSetup.exe en klik vervolgens op Uitvoeren.

Het hulpprogramma wordt op de volgende locatie geïnstalleerd:
C:\Program Files\Google\Google Apps Migration\ClientMigration.exe

Migraties uitvoeren

Voer slechts één exemplaar van het hulpprogramma op een computer uit en voer slechts één exemplaar van het hulpprogramma voor elke gebruiker uit.

Ga naar GSMMO-gebruikershulp voor uitgebreide informatie over hoe u migraties uitvoert met het hulpprogramma.