Vanliga frågor om flera domäner

För Google Workspace och Cloud Identity

Grundläggande om domäner

Vad innebär flera domäner?

Om du äger flera domäner kan du lägga till dem på ditt Google Workspace- eller Cloud Identity-konto. Beroende på hur du lägger till domänen kan användarna ha en e-postadress eller ett användarkonto på en eller flera domäner. Läs mer om flera domäner

Vad är en användaraliasdomän?

En användaraliasdomän är ett domännamn som kan användas som ett alternativt namn för en annan domän. Med Google Workspace kan användaraliasdomäner ge användarna en e-postadress på en annan domän

Liksom med alla andra domäner du använder med Google-tjänster måste du äga domännamnet och verifiera äganderätten.

Läs mer om hur du lägger till en användaraliasdomän.

Den gamla kostnadsfria utgåvan av G Suite har stöd för användaraliasdomäner men inte sekundära domäner.

Vad är skillnaden mellan en sekundär domän och en användaraliasdomän?

Om du vill ge alla dina användare en alternativ e-postadress på en annan domän lägger du till domänen som en användaraliasdomän. Om du lägger till domänen solarmora.com som ett alias till exempel.com ger bob@exempel.com ytterligare en e-postadress på bob@solarmora.com

Om domänen du lägger till har en egen uppsättning användare lägger du till den som en sekundär domän. Användarna kan ha e-postadresser och konton på domänen.

Läs mer om att lägga till domäner och .

Finns det något samband mellan flera domäner och organisationsenheter som används för hantering av användarpolicyer?

Domäner och organisationsenheter är bara två olika sätt att organisera användarna: Du lägger till användare på en domän för att ge dem en e-postadress och ett användarkonto. Du lägger till dem i organisationsenheter för att ge dem tillgång till olika funktioner och tjänster.

En organisationsenhet kan innehålla användare från olika domäner. Du kan till exempel ha en marknadsföringsenhet som innehåller användare från två domäner. Läs mer om organisationsenheter och .

Kan jag lägga till ett användaralias på en sekundär domän?

Du kan inte göra detta på administratörskonsolen. Någon med programmeringserfarenhet kan dock använda Google Workspace Admin SDK för att lägga till användaraliasdomäner på sekundära domäner.

Så fungerar det

Går det att ändra namnet på den primära domänen?

Ja, beroende på vilken typ av Google Workspace-konto du har. Följ de här stegen om du vill ändra din primära domän

Hur lägger jag till domäner på mitt Google Workspace- eller Cloud Identity-konto?

När du registrerar dig anger du ett domännamn som blir den primära domän som är kopplad till Google Workspace eller Cloud Identity. Därefter kan du lägga till de andra domänerna med hjälp av Google Administratörskonsol. Du lägger till domänen som en sekundärdomän eller en användaraliasdomän. I båda fallen måste du äga domännamnet och verifiera äganderätten. Anvisningar finns i Lägg till flera domäner.

Hur många domäner kan jag lägga till?

Organisationens Google Workspace- eller Cloud Identity Premium-konto kan ha upp till 600 domäner. Det omfattar följande:

• En primär domän – din primära domän är det domännamn du anger när du registrerar dig. I de flesta fall ändrar du din primära domän, men ditt konto har bara en primär domän.
  • 599 ytterligare domäner – det här numret omfattar dina sekundära domäner och domänalias. Obs! Du kan lägga till upp till 20 domänalias på ditt konto.

Läs mer om sekundära domäner och domänalias.

Vad gäller för användning av flera domäner med Google Workspace for Education?

Rekommendationer om hur du konfigurerar och hanterar flera domäner finns i implementeringsguiden för Google Workspace for Education:

Kan vi använda flera domäner med enkel inloggning (SSO)?

Ja. Förutsatt att systemet för enkel inloggning är konfigurerat för identifiering av användaren med e-postadressen fungerar det problemfritt för Google-konton med flera domäner. (Läs mer om SSO.)

Går det att slå samman domäner på flera Google-konton till ett konto?

Inte i nuläget. I stället rekommenderar vi att du väljer kontot med den domän du vill använda som din primära domän. Ta sedan bort domäner från dina andra konton och lägg till dem på det här kontot. Mer information finns i Slå samman domäner från separata konton.

Kan jag byta en användaraliasdomän mot min primära domän?

Inte direkt. Du måste ta bort användaraliasdomänen från ditt konto och sedan lägga till samma domän igen som en ny sekundär domän. Du kan sedan byta den sekundära domänen mot din primära domän. Mer information finns i Ändra primär domän.

Kan jag konfigurera tjänsten på olika sätt för mina domäner?

På Googles administratörskonsol finns inte separata inställningar för var och en av dina domäner. Men du kan göra separata inställningar placera användarna i en egen organisationsenhet och sedan tillämpa inställningar på denna enhet. Mer information finns i Om användar- och enhetspolicyer.