Mobile Management instellen

Ondersteunde versies: Google Apps Mobile Management is alleen beschikbaar voor Google Apps for Business, Google Apps for Education en Google Apps for Government.

Mobile Management gebruiken

Stap 1: Google Apps Mobile Management openen: log in bij uw Google-beheerdersconsole, via https://admin.google.com. Ga naar Apparaatbeheer

Opmerking: als Chromebeheer is ingeschakeld, gaat u naar Apparaatbeheer > Mobiel om Mobile Management te openen.

Stap 2 (optioneel): dwing mobiele instellingen af voor specifieke organisaties door gebruikers toe te wijzen aan organisatie-eenheden op de pagina Apparaatbeheer.

Stap 3: configureer de mobiele instellingen die u wilt afdwingen voor uw hele organisatie of voor elke organisatie-eenheid. Ga naar Instellingen voor mobiele apparaten configureren voor meer informatie.

Stap 4: stuur uw gebruikers met behulp van dit e-mailsjabloon een e-mail met informatie over het apparaatbeleid dat u gaat afdwingen, en om Android-gebruikers te instrueren dat ze de app Device Policy moeten downloaden.

Stap 5 (optioneel): als u Apparaten activeren inschakelen heeft geselecteerd, moeten apparaten die worden geregistreerd nadat activering is ingeschakeld, worden goedgekeurd voordat ze kunnen synchroniseren met uw domein.

Apparaten worden nu met de Google Apps-accounts van gebruikers gesynchroniseerd. U kunt een apparaat altijd verwijderen, blokkeren, wissen of extern wissen. Op de pagina Beheerde apparaten kunt u de informatie over apparaten van gebruikers bekijken en exporteren.

Apparaatbeleid implementeren met Mobile Management

Hier volgen twee veelvoorkomende manieren waarop beheerders Google Apps Mobile Management implementeren:

Eenvoudige installatie

Dit is de meeste flexibele optie, waarbij al uw gebruikers na een minimale installatie naar Google Apps kunnen synchroniseren. Gebruik eenvoudige installatie als het volgende op uw organisatie van toepassing is:

• De belangrijkste prioriteit is dat al uw gebruikers Google Apps kunnen gebruiken op hun mobiele apparaat.
  • Uw organisatie heeft geen strikt beleid voor het afdwingen van wachtwoorden op apparaten en het goedkeuren en encrypten van apparaten. Uw organisatie hoeft ook geen mobiel beveiligingsbeleid af te dwingen.

Als deze criteria op uw organisatie van toepassing zijn: selecteer op de pagina Instellingen voor apparaatbeheer de opties Android Sync inschakelen voor gebruikers en Google Sync inschakelen voor gebruikers. Selecteer geen ander apparaatbeleid.

Geavanceerde installatie

Dit is voor organisaties die een strikt apparaatbeleid moeten afdwingen. Gebruik geavanceerde installatie als het volgende op uw organisatie van toepassing is:

• U wilt gebruikers verplichten wachtwoorden in te stellen op hun apparaat, en hun apparaat automatisch laten vergrendelen wanneer dit gedurende een bepaalde tijd niet wordt gebruikt.
  • U wilt gebruikers verplichten hun apparaat te laten goedkeuren door een beheerder voordat ze hun Google Apps-gegevens kunnen openen vanaf hun apparaat.
  • U wilt de mogelijkheid hebben apparaten van uw gebruikers extern te wissen als ze deze verliezen.
  • U wilt verschillende typen beleidsregels voor mobiele apparaten instellen voor verschillende organisatie-eenheden. U wilt bijvoorbeeld dat medewerkers van de financiële en boekhoudafdeling apparaten met encryptie gebruiken, terwijl voor andere medewerkers een ander beveiligingsbeleid kan worden gehanteerd.
  • U wilt controle hebben over de applicaties die gebruikers op hun Android-apparaat installeren voor toegang tot Google Apps-gegevens.
  • U wilt informatie over het aantal gebruikers dat Android- en Google Sync-apparaten gebruikt, kunnen exporteren naar een spreadsheet.

Als deze criteria op uw organisatie van toepassing zijn: selecteer op de pagina Instellingen voor apparaatbeheer de opties Beleid afdwingen op Android-apparaten en Beleid afdwingen op Google Sync-apparaten en schakel de geavanceerde mobiele instellingen in.

Opmerking: voordat u instellingen zoals 'Encryptie op Android' inschakelt, moet u eerst Instellingen voor mobiele apparaten configureren controleren, zodat u zeker weet dat de instellingen worden ondersteund door de apparaten van uw gebruikers.