Google Apps Mobile Management: instellen

Ondersteunde versies: Google Apps Mobile Management is alleen beschikbaar voor Google Apps for Business, Google Apps for Education en Google Apps for Government.

Mobile Management gebruiken

Stap 1: open Google Apps Mobile Management: log in op uw Google-beheerdersconsole via www.google.com/a/uw_domein. Ga naar Instellingen > Mobiel

Stap 2 (optioneel): dwing mobiele instellingen voor specifieke organisaties af door gebruikers toe te wijzen aan organisatie-eenheden op het tabblad Organisatie-instellingen.

Stap 3: configureer de mobiele instellingen die u wilt afdwingen voor uw hele organisatie of voor elke organisatie-eenheid. Ga voor meer informatie naar Organisatie-instellingen.

Stap 4: stuur uw gebruikers met behulp van dit e-mailsjabloon een e-mail met informatie over het apparaatbeleid dat u gaat afdwingen en om Android-gebruikers te instrueren dat ze de app Device Policy moeten downloaden.

Stap 5 (optioneel): als u Apparaten activeren inschakelen heeft geselecteerd, moeten apparaten die worden geregistreerd nadat activering is ingeschakeld, worden goedgekeurd voordat ze kunnen synchroniseren met uw domein.

Apparaten worden nu met de Google Apps-accounts van de gebruikers gesynchroniseerd. U kunt apparaten op elk gewenst moment intrekken of blokkeren. Op het tabblad Apparaten kunt u de informatie over apparaten van gebruikers bekijken en exporteren.

Apparaatbeleid implementeren met Mobile Management

Hier volgen twee bekende scenario's die beheerders gebruiken voor de implementatie van Google Apps Mobile Management:

Eenvoudige installatie

Dit is de soepelste optie, waarbij al uw gebruikers na een minimale installatie naar Google Apps kunnen synchroniseren. Gebruik eenvoudige installatie als het volgende op uw organisatie van toepassing is:

• De belangrijkste prioriteit is dat al uw gebruikers Google Apps kunnen gebruiken op hun mobiele apparaten.
  • Uw organisatie heeft geen strikt beleid voor het afdwingen van wachtwoorden op apparaten en het goedkeuren en encrypten van apparaten. Uw organisatie hoeft ook geen mobiel beveiligingsbeleid af te dwingen.

Als deze criteria op uw organisatie van toepassing zijn: selecteer op het tabblad Organisatie-instellingen de opties Android Sync inschakelen voor gebruikers en Google Sync inschakelen voor gebruikers. Laat de rest van de beleidsregels leeg.

Geavanceerde installatie

Dit is voor organisaties die een strikt apparaatbeleid moeten afdwingen. Gebruik geavanceerde installatie als het volgende op uw organisatie van toepassing is:

• U wilt gebruikers verplichten wachtwoorden in te stellen op hun apparaten en hun apparaat automatisch laten vergrendelen wanneer dit gedurende een bepaalde tijd niet wordt gebruikt.
  • U wilt gebruikers verplichten hun apparaten te laten goedkeuren door een beheerder voordat ze hun Google Apps-gegevens kunnen openen vanaf hun apparaat.
  • U wilt de mogelijkheid hebben apparaten van uw gebruikers extern te wissen als ze deze verliezen.
  • U wilt verschillende typen beleidsregels voor mobiele apparaten instellen voor verschillende organisatie-eenheden. U wilt bijvoorbeeld dat medewerkers van de financiële en boekhoudafdeling apparaten met encryptie gebruiken, terwijl voor andere medewerkers een ander beveiligingsbeleid kan worden gehanteerd.
  • U wilt controle hebben over de applicaties die gebruikers op hun Android-apparaten installeren voor toegang tot Google Apps-gegevens.
  • U wilt informatie over het aantal gebruikers dat Android- en Google Sync-apparaten gebruikt, kunnen exporteren naar een spreadsheet.

Als deze criteria op uw organisatie van toepassing zijn: ga naar Instellingen> Mobiel > Organisatie-instellingen en schakel deze mobiele instellingen in.

Opmerking: voordat u instellingen als 'Encryptie op Android' inschakelt, moet u eerst Organisatie-instellingen controleren, zodat u zeker weet dat de instellingen worden ondersteund door de apparaten van uw gebruikers.