Problemen met GWMME oplossen

Google Workspace Migration for Microsoft Exchange

Als u een probleem ervaart met Google Workspace Migration for Microsoft Exchange (GWMME), kunt u de testen, rapporten en logboeken in het product gebruiken om het probleem op te lossen. Ga voor uitgebreide hulp naar problemen oplossen hieronder voor antwoorden op veelvoorkomende GWMME-migratieproblemen.

De Log Analyzer uitproberen

Deze tool kan de meeste problemen identificeren vrijwel meteen nadat ze zijn verstuurd.

De GWMME-traceringslogboeken staan op deze locatie op uw computer: C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\Google\Google Apps Migration\Tracing\ExchangeMigration.

Bekijk de logboeken hieronder voor een voorbeeld van een GWMME-traceringslogboek.

GWMME gebruiken om problemen op te lossen

U kunt testen en rapporten in het GWMME-product gebruiken om problemen met de migratie op te lossen.

Methode Beschrijving Meer informatie
Diagnostische testen U kunt diagnostische testen uitvoeren voordat u gegevens migreert om te controleren of er problemen zijn met de configuratie of de gebruikerslijst. Het hulpprogramma waarschuwt bij fouten en geeft informatie weer op het uitvoerscherm. Zie het hoofdstuk 'Migrating data' (Gegevens migreren) in de beheerdershandleiding van GWMME.
Migratierapporten

Nadat u een migratie heeft uitgevoerd, ziet u in het migratierapport of er fouten zijn opgetreden, waarom deze zijn opgetreden en welke gebruikers erdoor zijn getroffen.

Opmerking: De rapportgegevens worden opgeslagen in het Microsoft Windows-gebruikersprofiel op de lokale computer. Alleen de Windows-gebruiker die GWMME heeft uitgevoerd, kan de rapporten bekijken.

Zie het hoofdstuk Migration reports (Migratierapporten) in de beheerdershandleiding van GWMME.

Problemen oplossen

Bekijk deze beschrijvingen en voorgestelde reacties op veelvoorkomende migratieproblemen.

Migratieproblemen oplossen  |  Problemen met mislukte migraties oplossen  |  Foutmeldingen interpreteren  |  Google Workspace-services en GWMME

Migratieproblemen oplossen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Het Exchange-profiel van de beheerder kan niet worden gemaakt

Dit probleem kan de volgende oorzaken hebben:

• De Exchange-server is niet actief.
  • De verbinding tussen het clientapparaat en de Exchange-server wordt geblokkeerd als gevolg van een netwerkprobleem. Als u een verbinding wilt verifiëren, pingt u de server vanaf het clientapparaat.
  • U heeft de verkeerde naam gebruikt voor de Exchange-server of de beheerder. Ga als volgt te werk om deze gegevens te controleren:
    1. Klik op het clientapparaat op Configuratieschermand thenE-mail om een Microsoft Outlook-profiel te maken voor het beheerdersaccount waarmee u de migratie wilt uitvoeren.
    2. Doe het volgende in GWMME, op het scherm Stap 1 (Servergegevens):
      • Voer in het veld Hostnaam/IP-adres de Exchange-hostnaam uit het profiel in.
      • Voer in het veld Gebruikersnaam beheerder de gebruikersnaam uit het profiel in.

Als u migreert van een gehoste server, moeten in het profiel van het beheerdersaccount de standaardinstellingen worden gebruikt om verbinding te maken met de server. De verbinding met de server mislukt als u de instellingen aanpast onder Configuratieschermand thenE-mailand thenProfielnaamand thenEigenschappenand thenE-mailaccountsand thenProfielnaamand thenE-mailaccount wijzigenand thenMeer Instellingen.

De Exchange-server herkent de beheerdersnaam niet die ik gebruik voor de migratie

Controleer of u de juiste naam en het juiste wachtwoord heeft ingevoerd voor de beheerder.

Als het probleem zich blijft voordoen, controleert u of u de juiste naam voor de Exchange-server heeft ingevoerd:

1. Klik op het clientapparaat op Configuratieschermand thenE-mail om een Outlook-profiel te maken voor het beheerdersaccount waarmee u de migratie wilt uitvoeren.
  2. Doe het volgende in GWMME, op het scherm Stap 1 (Servergegevens):
    • Voer in het veld Hostnaam/IP-adres de Exchange-hostnaam uit het profiel in.
    • Voer in het veld Gebruikersnaam beheerder de gebruikersnaam uit het profiel in.
GWMME crasht kort na de start

Als GWMME kort na de start crasht, controleert u of u GWMME uitvoert op uw clientapparaat en niet op de Exchange-server. Als u het hulpprogramma uitvoert op de server zelf, kan dit ertoe leiden dat het programma crasht. Bekijk de Microsoft-documentatie voor meer informatie.

Als u denkt dat GWMME crasht vanwege load balancing-problemen, bekijkt u 'Prepare your Windows client machines' (Uw Windows-clientapparaten voorbereiden) in de beheerdershandleiding van GWMME.

Problemen veroorzaakt door antivirussoftware of een plug-in

Soms verstoren andere processen die op het apparaat uitgevoerd worden (zoals antivirusprogramma's, zoekopdrachten of back-upsoftware) de toegang van GWMME tot het databasebestand tijdens een migratie. Als dit probleem zich heeft voorgedaan, ziet u deze foutcode in de logbestanden:

0x80040109
Fail:While stamping the message

Hoewel de berichten zijn gemigreerd, heeft GWMME niet de informatie opgeslagen dat de migratie is geslaagd. Als u een migratie opnieuw uitvoert met Only New Data (Alleen nieuwe gegevens) aangevinkt, probeert GWMME deze berichten opnieuw te migreren. Berichten worden niet gedupliceerd, maar er kunnen wel dubbele agenda-afspraken of contacten worden gemaakt.

Problemen met mislukte migraties oplossen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Migratie mislukt voor één gebruiker

Als de migratie mislukt voor een gebruiker, controleert u het volgende:

• Of de indeling van de gebruikersnaam of het SMTP-adres in het gebruikersbestand correct is.
  • Of de gebruiker niet is verborgen in de algemene adreslijst.
  • Of de gebruiker een account heeft op de Exchange-server.
  • Of de gebruiker is ingelogd bij Google Workspace, de Servicevoorwaarden heeft geaccepteerd en het maken van het Google Workspace-account heeft afgerond.
Migratie mislukt vanwege OAuth-fout

Met de volgende stappen voor probleemoplossing kunnen alle OAuth-validatiefouten in GWMME worden opgelost:

• Zorg dat u de software voor uw domein juist heeft geautoriseerd, zoals beschreven in GWMME autoriseren voor uw account.
  • Controleer of de Google Workspace-gebruikers en -wachtwoorden in het csv-bestand correct zijn. Zelfs bij één fout in het csv-bestand kan de migratie mislukken. Zie Csv-bestanden maken voor uw migratie voor meer informatie.
  • Controleer op de computer waarop u GWMME uitvoert of de systeemklok op de juiste tijd is ingesteld. Als de klok op de computer afwijkt, wordt het verkeerde lokale tijdstempel naar de Google-servers gestuurd tijdens de OAuth-validatiecontrole en mislukt deze. Synchroniseer uw computer met tijdservers op internet.
  • Controleer of het hoofdbeheerdersaccount van Google Workspace dat wordt gebruikt om GWMME te verifiëren geldig is en dat de gebruikersnaam correct is ingevoerd in de GWMME-configuratie.
Migratie mislukt wegens een niet-bestaande Google Workspace-gebruiker

GWMME registreert geen gebruikers in Google Workspace. Maak de Google Workspace-gebruikersaccounts voordat u gegevens migreert.

Foutmeldingen interpreteren

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

De logboeken controleren op netwerk- of TLS-problemen

Als er netwerkfouten (bijvoorbeeld een netwerktime-out of geweigerde verbinding) of SSL/TLS-problemen (bijvoorbeeld een probleem met de beveiligde verbinding) optreden, staat in de logboeken het IP-adres waarmee de tool verbinding probeerde te maken. Als er een probleem is met een beveiligde verbinding, staat in de logboeken de reden (bijvoorbeeld certificaatnaam komt niet overeen, certificaat verlopen, CRL-controle mislukt) en de certificaatgegevens (bijvoorbeeld een Google-certificaat of een HTTPS-inspecterende proxy). Zo heeft u minder netwerkopnamen nodig om problemen op te lossen. Dit geldt voor zowel de hoofdlogboeken (Trace-*.log) als de autorisatielogboeken (in de map 'Identity').

Voorbeeld van een autorisatielogboek

[2022-09-21T03:59:46:ERROR:windows_http.cc(331)] TLS connection failure. See details below. [Status: 0x00010000. Status Info: 0x00000001]
[2022-09-21T03:59:46:ERROR:windows_http.cc(340)] Certificate details:
---Validity--
Valid from: 2017-09-13 17:23:55 UTC
Valid until: 2017-12-06 17:10:00 UTC
---Subject---
US
California
Mountain View
Google Inc
*.googleapis.com
---Issuer----
US
Google Inc
Google Internet Authority G2
-------------
[2022-09-21T03:59:46:ERROR:windows_http.cc(282)] WINHTTP_CALLBACK_STATUS_FLAG_CERT_REV_FAILED: Certification revocation checking has been enabled, but the revocation check failed to verify whether a certificate has been revoked. The server used to check for revocation might be unreachable.
[2022-09-21T03:59:46:ERROR:windows_http.cc(197)] Error from API WinHttpSendRequest with WinHTTP proxy. Will try direct (without proxy). Code: 0x00002f8f
[2022-09-21T03:59:46:ERROR:windows_http.cc(107)] Network connection destination details: 216.58.194.170:443 (sfo07s13-in-f170.1e100.net)

In dit geval is het jaar in de huidige datum van het apparaat gewijzigd in 2022, waardoor het certificaat verouderd lijkt. U kunt de huidige datum zien aan het begin van elke regel in het logbestand. De waarden 'Valid from' en 'Valid until' van het certificaat komen niet overeen met de huidige datum. De foutmarkering WINHTTP_CALLBACK_STATUS_FLAG_CERT_REV_FAILED geeft aan dat de Certificate Revocation-controle is mislukt.

U ziet ook het bestemmings-IP-adres en de omgezette hostnaam na 'Network connection destination details' op de laatste regel. Het is een 1e100.net address, wat betekent dat het van Google is.

Voorbeeld van een traceringslogboek

Opmerking: Dit is een voorbeeld van een GWMMO-logboek. Vergelijkbare traceringslogboekitems worden ook weergegeven in GSMME, Password Sync en GWSMO als deze producten netwerk- of TLS-problemen ondervinden.

2017-09-21T04:10:04.356-03:00 1a20 E:Network ClientMigration!WinHttp::HandleCallback @ 2025 ()> Secure connection failure. Status: 0x00010000. Info 0x00000009
2017-09-21T04:10:04.356-03:00 1a20 E:Network ClientMigration!WinHttp::HandleCallback @ 2030 ()> Failure details:
WINHTTP_CALLBACK_STATUS_FLAG_CERT_REV_FAILED: Certification revocation checking has been enabled, but the revocation check failed to verify whether a certificate has been revoked. The server used to check for revocation might be unreachable.
WINHTTP_CALLBACK_STATUS_FLAG_INVALID_CA: The function is unfamiliar with the Certificate Authority that generated the server's certificate.
Certificate details:
---Validity--
Valid from: 2016-09-20T04:08:45.000Z
Valid until: 2022-09-20T04:08:45.000Z
---Subject---
Created by http://www.fiddler2.com
DO_NOT_TRUST
*.google.com
---Issuer----
Created by http://www.fiddler2.com
DO_NOT_TRUST
DO_NOT_TRUST_FiddlerRoot
-------------
2017-09-21T04:10:04.356-03:00 1a20 E:Network ClientMigration!WinHttp::HandleCallback @ 2071 ()> Error result 5, hr = 0x80072f8f. Setting event 0000000000001638.
2017-09-21T04:10:04.356-03:00 1a20 E:Network ClientMigration!WinHttp::HandleCallback @ 2076 ()> Network connection destination details: 127.0.0.1:8888 (COMPUTERNAME)

In dit geval is Fiddler geïnstalleerd en ingesteld om HTTPS-ontsleuteling uit te voeren (dit betekent dat het een eigen certificaat gebruikt), maar is het certificaat verwijderd uit de lijst met vertrouwde Windows-certificaten, dus wordt het niet vertrouwd. Aangezien Fiddler een proxy is, maakt het verbinding met 127.0.0.1 en niet met Google. Een van de foutmarkeringen is WINHTTP_CALLBACK_STATUS_FLAG_INVALID_CA. Dit betekent dat de certificeringsinstantie (CA) (CA).  niet wordt vertrouwd door het systeem. Daarnaast is dit certificaat niet uitgegeven door Google.

De voorbeeldtekst die hier wordt weergegeven, is eenvoudig te vervalsen door hackers. Gebruik deze dus niet voor verificatie (gebruik in plaats daarvan een CA-handtekening). Deze tekst is echter wel handig om installatieproblemen te identificeren met firewalls/proxy's die SSL-inspecties uitvoeren en controleren op man-in-the-middle-aanvallen (MITM).
Migratie mislukt met fout 0x80070005

Een foutmelding die lijkt op onderstaande foutmelding, wordt weergegeven op het uitvoerscherm of in het traceringslogbestand:

E:Generic ExchangeMigration!SetPropertyGuid @ 641 (user@example.com)> Failed with 0x80070005, last successful line = 637.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt doordat gebruikersaccounts niet de vereiste rechten hebben. U kunt dit probleem oplossen door accounts het recht Ontvangen als te geven in Exchange.

Als accounts het recht Ontvangen als hebben en de fout zich nog steeds voordoet, moeten gebruikersaccounts in uw Exchange-omgeving wellicht ook het recht Verzenden als hebben.

GWMME 0x80004005-fouten bij migratie vanuit Exchange 2010

Sommige gebruikers worden niet gemigreerd vanuit Exchange 2010 en u ziet foutmeldingen met de boodschap 'Failed with 0x80004005' (Mislukt met 0x80004005) in het traceringslogboek. De logboeken bevatten ook het volgende:

• Willekeurige MAPI-oproepen naar Exchange 2010
  • 'BufferTooSmall'-fouten in het clienttoegangslogboek voor externe procedureaanroepen (RPC) op de Exchange Server 2010-clienttoegangsserver.

Dit is een bekend probleem met Exchange 2010, Outlook 2007 en Outlook 2010. U moet mogelijk updaten naar Exchange 2010 SP2 RU3. Bekijk de Microsoft-documentatie over fouten met mislukte MAPI-aanroepen voor meer informatie.

Berichten worden niet geüpload en genereren 0x8004106a-fouten

Als u vaak de HTTP-foutcodes 500, 502 en 503 ziet in de logboeken en het uploaden van berichten mislukt met de foutcode 0x8004106a, kan er een probleem zijn met het doelpostvak. Dit komt meestal door een hoge belasting.

Als u dit probleem wilt oplossen, moet u zorgen dat het doelpostvak niet te zwaar wordt belast. U kunt het volgende doen:

• Schakel eventuele synchronisatieclients uit (zoals IMAP, POP, mobiele apparaten en e-mailclients).
  • Migreer berichten vanuit slechts één bron tegelijk.

Google Workspace-services en GWMME

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Gemigreerde Google Agenda-afspraken worden niet juist geüpdatet

De volgende problemen geven aan dat uw gebruikers niet juist zijn geregistreerd:

• Wijzigingen in een agenda-afspraak worden niet gedeeld met de deelnemers.
  • Meldingen en updates aan agenda-afspraken worden niet doorgevoerd in de agenda van deelnemers.

Registreer al uw gebruikers in Google Workspace voordat u accounts migreert, zelfs als u slechts een gedeeltelijke migratie wilt uitvoeren. Zorg dat u domeinaliassen en bijnamen toevoegt. Vervolgens lost u het probleem op door alle afspraken waarvan de gebruiker de organisator of een gast is, te verwijderen en opnieuw te maken.

Ik krijg 403-foutmeldingen en ondervind problemen bij de migratie van contacten en agenda's

GWMME migreert gegevens standaard met 25 gebruikers per seconde. Dit overschrijdt het standaardaantal query's per seconde (QPS) voor zowel de Contacts API als de Calendar API.

Doe het volgende om dit probleem op te lossen:

• Migreer contacten en agenda's apart van e-mails.
  • Migreer contacten en agenda's met een lagere snelheid van 4 tot 8 gebruikers per seconde.
Migratie mislukt voor enkele berichten

Als bepaalde berichten niet worden gemigreerd, kan dit komen doordat ze de groottelimiet in Gmail overschrijden. Berichten kunnen ook bijlagetypen bevatten die worden geblokkeerd door Gmail. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.

U moet wellicht ook groottelimieten voor mappen verwijderen en zorgen dat mappen worden weergegeven in IMAP. Zie POP en IMAP in- en uitschakelen voor gebruikers voor meer informatie.

Het aantal Gmail-berichten komt niet overeen met mijn bronaccount

Google Workspace schat het aantal berichten in uw inbox na een migratie. Er wordt geen absolute telling uitgevoerd. Het aantal berichten in uw Gmail-inbox kan dus verschillen van het aantal berichten in uw oude inbox.

Als u denkt dat er berichten ontbreken, controleert u of het volgende het geval is:

• Of het bericht, inclusief bijlagen, groter is dan 25 MB. U kunt geen berichten migreren die groter zijn dan 25 MB. Zie Bijlagen sturen bij je Gmail-bericht voor meer informatie.
  • Of Gmail geen bijlage bij het bericht blokkeert. Gmail blokkeert bepaalde typen bijlagen, zoals uitvoerbare bestanden. Zie Bestandstypen die worden geblokkeerd in Gmail voor meer informatie.
  • Of het bericht zich in een map bevindt of binnen een periode hoort die niet is opgegeven voor de migratie.
Berichten ontbreken of worden niet met de juiste afzender of ontvanger gemigreerd

Als u migreert vanuit Exchange of met een PST-bestand, kan het voorkomen dat berichten ontbreken of worden gemigreerd met de onjuiste afzender of ontvanger. Het SMTP-adres van de afzender of ontvanger van het bericht ontbreekt wellicht en in plaats daarvan wordt het Exchange X.500-adres gebruikt. Dit kan zich voordoen als er geen profiel is gemaakt in de algemene adreslijst of als de gebruiker is verwijderd uit de algemene adreslijst.

Wat er gebeurt als GWMME een X.500-adres vindt.

Als GWMME een X.500-adres vindt, zoekt het een MAPI-mailprofiel dat is geregistreerd op de migratieserver, dat overeenkomt met dezelfde X.500 Exchange-organisatienaam. Als GWMME zo'n e-mailprofiel vindt, wordt het X.500-adres ingevuld met de adresboekregistratie in het MAPI-mailprofiel.

Als GWMME deze gegevens niet vindt in het Exchange-adresboek, probeert GSMME het X.500-adres om te zetten in een SMTP-adres. Hiervoor wordt de laatste CN-waarde van het X.500-adres genomen en wordt dit gebruikt als gebruikersnaam van het e-mailadres. Het X.500-adres / O=ExchangeOrg/OU=CA/CN=RECIPIENTS/CN=EX_ALIAS krijgt bijvoorbeeld het SMTP-adres ex_alias@example.com.

Het Exchange-adresboek gebruiken om het X.500-adres in te vullen

1. Maak een MAPI-mailprofiel (in de modus zonder cachegeheugen) op de server waarop de migratie wordt uitgevoerd.
  2. Stel het MAPI-profiel in op de server waarop de PST-migratie wordt uitgevoerd.
  3. Het MAPI-mailprofiel moet verbinding hebben met de oorspronkelijke Exchange-server, zodat GWMME de ontvangers kan invoeren vanuit de algemene adreslijst.
  4. Stel het MAPI-mailprofiel in met het gebruikers- of serviceaccount dat momenteel is ingelogd om verificatieproblemen te voorkomen.

Belangrijke opmerking

Test de migratie en controleer of deze juist is ingesteld. Als het probleem blijft aanhouden, worden de gegevens die al zijn gemigreerd naar uw Google-accounts, niet geüpdatet door opnieuw te migreren. Verwijder de e-mailgegevens, leeg de prullenbak en migreer de gegevens vervolgens opnieuw.

In Gmail bevatten berichten de verkeerde datum

Bij gemigreerde berichten kunnen de datum en tijd van de migratie worden weergegeven in plaats van de datum en tijd van het oorspronkelijke bericht.

De meest voorkomende reden dat dit gebeurt, is dat de koptekst van het oorspronkelijke bericht niet voldoet aan RFC 5322. Als een bericht een datumkoptekst bevat die niet de juiste indeling heeft, past Gmail de migratietijd en -datum toe op het bericht.

Ik zie de waarschuwing 'Gebruiker is geen deelnemer of organisator van afspraak'

Dit gebeurt als u afspraken importeert voor gebruikers die niet de oorspronkelijke organisator of een oorspronkelijke deelnemer van de afspraak zijn.

Ongeacht het waarschuwingsbericht wordt de afspraak wel gemigreerd naar Google Workspace en wordt de Google Workspace-doelgebruiker weergegeven als deelnemer aan de afspraak in de Google-agenda. Dit is nodig omdat Agenda geen agenda-afspraken weergeeft voor gebruikers als ze er niet de organisator of een deelnemer van zijn.