E-mail verifiëren met DKIM

2. De DKIM-domeinsleutel toevoegen aan de DNS-records van het domein

DKIM instellen om e-mailspoofing te voorkomen

Sla deze stap over als uw domein wordt geleverd door een Google Workspace-domeinhostpartner

Sla deze stap over als uw domein wordt geleverd door een Google Workspace-domeinhostpartner. Gmail genereert de domeinsleutel voor u en voegt deze toe aan de DNS-records van uw domein. Ga naar Ondertekenen met DKIM inschakelen.

Als u DKIM wilt inschakelen, moet u de DNS TXT-record van uw domein updaten met de DKIM-domeinsleutel die u heeft gegenereerd in de Beheerdersconsole. Update de TXT-record bij uw domeinhost, niet in de Beheerdersconsole.

Meer informatie over werken met DNS TXT-records.

De domeinsleutel toevoegen aan de DNS-records van uw domein

Gebruik in deze stappen de DKIM-domeinsleutel die u heeft gegenereerd in de Beheerdersconsole.

Belangrijk: Als u meer dan één domein heeft, moet u deze stappen uitvoeren voor elk domein. Gebruik voor elk domein een unieke DKIM-sleutel.

1. Log in bij de beheerdersconsole van uw domeinhost.
  2. Zoek de pagina waar u de DNS-records kunt updaten.

Subdomeinen: Als uw domeinhost het updaten van DNS-records voor subdomeinen niet ondersteunt, voegt u de record toe aan het hoofddomein. Meer informatie over het updaten van DNS-records voor een subdomein.

3. Voeg een TXT-record toe:

Opmerking: Als uw domeinprovider de lengte van TXT-records beperkt, bekijkt u Limieten voor domeinsleutels en TXT-records.

• Voer in het eerste veld de tekst in die in de Beheerdersconsole onder Naam DNS-host (naam TXT-record) staat.
    • Voer in het tweede veld de tekenreeks in die in de Beheerdersconsole onder Waarde TXT-record staat.
  4. Sla de wijzigingen op.

Belangrijk: Nadat u de TXT-record heeft toegevoegd aan de DNS-records van uw domein, blijft dit bericht staan op de pagina DKIM in de Google Beheerdersconsole: U moet de DNS-records van dit domein updaten. Als u de TXT-records juist heeft toegevoegd aan de DNS-records van uw domein, kunt u dit bericht negeren. Het kan 48 uur duren voordat de e-mailverificatie wordt gestart.

Limieten voor domeinsleutels en TXT-records

DNS TXT-records mogen maximaal 255 tekens bevatten in één tekenreeks. Als u TXT-records van meer dan 255 tekens gebruikt, voegt DNS meerdere teksttekenreeksen samen tot één TXT-record.

Een 2048-bits domeinsleutel overschrijdt de limiet van 255 tekens. U moet dus een TXT-record maken met samengevoegde teksttekenreeksen.

Neem contact op met uw domeinhost om erachter te komen of TXT-records van meer dan 255 tekens worden ondersteund:

• Ondersteund: Vraag welke stappen u moet uitvoeren om de DNS-records te updaten met de domeinsleutel. De stappen verschillen voor de verschillende domeinhostingservices.
  • Niet ondersteund: Gebruik de 1024-bits domeinsleutels voor DKIM om binnen de limiet van 255 tekens te blijven.

Volgende stappen

Schakel ondertekenen met DKIM in