Installera Marketplace-appar för organisationen

Den här artikeln är avsedd för administratörer. Om du vill installera Marketplace-appar för Google-kontot öppnar du Hitta och installera en app på Marketplace.

Som administratör kan du installera en Google Workspace Marketplace-app för alla eller vissa användare i organisationen. Du kan installera appar för användare även om du inte tillåter att de installerar appar själva.

Obs! Garantier och support för Marketplace-appar från tredje part tillhandahålls av apputvecklare och inte av support för Google Workspace.

Innan du börjar

• Verifiera domänen om du inte redan har gjort det.
  • Om du vill göra en app tillgänglig enbart för vissa användare placerar du först deras användarkonton i en organisationsenhet eller i en åtkomstgrupp. Sedan kan du distribuera appen enbart till dessa organisationsenheter och grupper.

Installera en app för användare i din organisation

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Klicka på Installera app.
  4. Öppna Google Workspace Marketplace och klicka på den app som du vill installera. Mer information om appkategorier och filter finns i Hitta och installera en app på Marketplace.
  5. Klicka på Administratörsinstallationföljt avFortsätt.
  6. Obs! Individuell installation gäller när du vill installera en app enbart för ditt administratörskonto.
  7. Granska kraven för dataåtkomst, villkoren för utvecklare och utvecklarpolicyerna.
    Obs! Ge bara dataåtkomst om du litar på appen och utvecklaren. Om du ger åtkomst till ett skadligt program kan obehöriga få åtkomst till din organisations data. Mer information finns i Utvärdera en Google Workspace Marketplace-app.
  8. Så här installerar du appen för alla i organisationen:
    1. Välj Alla i organisationen.
    2. Klicka på Slutför.
  9. Så här installerar du appen enbart för vissa användare:
    1. Välj Vissa grupper eller organisationsenheter och klicka på Nästa.
    2. Välj de organisationsenheter och grupper som du vill installera appen för.
    3. Klicka på Välj.
    4. Klicka på Slutför.

Om du ändrar dig om en app kan du ändra vem appen är installerad för eller avinstallera appen.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Ändra vem en Marketplace-app installeras för

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspace Marketplace-apparföljt avApplista.
  3. Leta upp appen på fliken Domäninstallerade appar och klicka på den.
  4. Klicka på Visa organisationsenheter och grupper
  5. Till vänster letar du upp den organisationsenhet eller grupp som du vill ändra inställningen för och klickar på den.
  6. Välj om appen är installerad () eller inte (Av) och klicka på Spara eller Åsidosätt.

Relaterade ämnen