Marketplace-apps installeren voor uw organisatie

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u Marketplace-apps wilt installeren voor uw Google-account, gaat u naar Een app zoeken en installeren in de Marketplace.

Als beheerder kunt u een Google Workspace Marketplace-app installeren voor alle of sommige gebruikers in uw organisatie. U kunt apps installeren voor gebruikers, zelfs als u niet toestaat dat gebruikers zelf apps installeren.

Opmerking: Garanties en support voor Marketplace-apps van derden worden aangeboden door de app-ontwikkelaars, niet door Google Workspace-support.

Voordat u begint

• Verifieer uw domein als u dit nog niet heeft gedaan.
  • Als u wilt dat een app alleen beschikbaar is voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun gebruikersaccounts eerst in een organisatie-eenheid of toegangsgroep. Daarna distribueert u de app alleen naar die organisatie-eenheden en groepen.

Een app installeren voor gebruikers in uw organisatie

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op App installeren.
  4. Browse door de Google Workspace Marketplace en klik op de app die u wilt installeren. Ga naar Een app zoeken en installeren in de Marketplace voor meer informatie over app-categorieën en -filters.
  5. Klik op Installatie door beheerderand thenDoorgaan.
  6. Opmerking: Individuele installatie is bedoeld voor als u een app alleen wilt installeren voor uw beheerdersaccount.
  7. Controleer de vereisten voor gegevenstoegang, de voorwaarden voor ontwikkelaars en het beleid voor ontwikkelaars.
    Opmerking: Geef alleen gegevenstoegang als u de app en de ontwikkelaar ervan vertrouwt. Als u een schadelijke app toegang geeft, kunt u de gegevens van uw organisatie in gevaar brengen. Ga naar Een Google Workspace Marketplace-app evalueren voor meer informatie.
  8. Zo installeert u de app voor iedereen in uw organisatie:
    1. Selecteer Iedereen in uw organisatie.
    2. Klik op Afronden.
  9. Zo installeert u de app alleen voor bepaalde gebruikers:
    1. Selecteer Bepaalde groepen of organisatie-eenheden en klik op Volgende.
    2. Selecteer de organisatie-eenheden en groepen waarvoor u de app wilt installeren.
    3. Klik op Selecteren.
    4. Klik op Afronden.

Als u van gedachten verandert over een app, kunt u wijzigen voor wie de app is geïnstalleerd of de app verwijderen.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Wijzigen voor wie een Marketplace-app wordt geïnstalleerd

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Zoek de app op het tabblad In het domein geïnstalleerde apps en klik erop.
  4. Klik op Organisatie-eenheden en groepen bekijken.
  5. Zoek links de organisatie-eenheid of groep waarvoor u de instelling wilt wijzigen en klik erop.
  6. Selecteer of de app is geïnstalleerd (Aan) of niet (Uit) en klik op Opslaan of Overschrijven.