Välja när användarna ska få nya funktioner

Obs! Vi gör allt för att lansera produkter och funktioner på det sätt som beskrivs nedan, men vi kan inte garantera att varje ändring görs enligt dessa riktlinjer. Vi förbehåller oss rätten att ändra proceduren när som helst.

Du behöver inte installera programvara för att få nya funktioner i Google Workspace. Normalt dyker de nya funktionerna upp i användarnas konton automatiskt. Som administratör kan du välja om nya funktioner ska göras tillgängliga kort efter lanseringen eller senare genom att välja en lanseringskanal.

Om du vill veta mer om versioner som kan påverka användarna kontrollerar du publiceringsschemat och läser om att spåra kommande versioner.

Välja en lanseringskanal

Du kan välja att använda snabb publicering eller schemalagd publicering för ditt konto.

• Snabb publicering – Dina användare är bland de första att få nya funktioner i Google Workspace när de släpps. Det innebär att dina användare normalt får tillgång till nya funktioner direkt efter att de har lanserats till konsumenterna, eller kort därpå.
  • Schemalagd publicering (standard) – Dina användare får nya funktioner minst en vecka efter att de har lanserats på domäner med snabb publicering. Det ger dig mer tid att förbereda organisationen för förändringar.

De flesta funktionerna för snabb och schemalagd publicering finns på flera språk.

Tips för stora organisationer: Välj schemalagd publicering för produktionskontot. Konfigurera sedan snabb publicering på ett separat Google Workspace-konto under en annan domän, vilket gör att du kan testa nya funktioner innan de blir tillgängliga för användarna.

Vilka lanseringar används lanseringskanalerna för?

Normalt används kanalerna för lanseringar som medför betydande förändringar för användarna i de webbaserade versionerna av följande produkter: Gmail, Google Meet, Kalender, Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Grupper, Keep, Voice och Sites.

Lanseringskanalerna brukar normalt inte användas för följande typer av lanseringar:

• Administrativa funktioner som inte påverkar användarna
  • Användarfunktioner som styrs av administratören (dvs, administratören måste aktivera funktionen)
  • Funktioner för mobila enheter
  • Synliga förändringar i produkter som inte står med ovan.

Lanseringstakt

Google lanserar funktioner i olika takt beroende på typ och komplexitet, så att distributionen ska flyta smidigt. Ett publiceringsmeddelande för en funktion i Google Workspace Updates-bloggen inkluderar lanseringsdatum och takt för varje lanseringskanal. Lanseringstakten:

• Fullständig lansering (1–3 dagar innan funktionerna visas)
  • Successiv lansering (upp till 15 dagar innan funktionerna visas)
  • Förlängd lansering (kan dröja längre än 15 dagar innan funktionerna visas)

Ändra lanseringskanal

Varning! Om du byter från snabb publicering till schemalagd publicering kan användarna förlora åtkomst till funktioner som för närvarande är tillgängliga via snabb publicering.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avInställningar.
  3. I avsnittet Lanseringsinställningar  avsnitt klickar du på Nya funktioner.
  4. Välj Snabb publicering eller Schemalagd publicering.
  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Konfigurera en separat kanal för snabb publicering

Du kanske vill konfigurera vissa av användarna i en separat snabblansering, till exempel för att testa nya funktioner innan de lanseras i en schemalagd version.

Gör detta genom att konfigurera ett separat Google Workspace-konto med en separat domän för ditt eget Google Workspace-konto, till exempel testa.ditt-företag.com. På det nya separata kontot väljer du snabb versionslansering.

Du kan inte ställa in kanalen för snabb publicering på ett domänalias, en sekundär domän eller en underordnad organisationsenhet eller grupp.

Relaterade ämnen