Hantera Gmail för G Suite

G Suite Gmail är en utökad version av Googles populära tjänst Gmail som ger prestanda, säkerhet och funktion i företagsklass för organisationer i alla storlekar. Läs mer om Gmail-funktioner med G Suite.

Som G Suite-administratör kan du:

Flytta över teamets e-postadress till Gmail
Samtliga personer på G Suite-kontot kan använda företagets e-postadress med Gmail. Om de i nuläget använder den här adressen med ditt gamla e-postprogram väljer du när övergången ska göras. E-posten börjar inte levereras till deras Gmail-konto (och upphör att levereras till deras gamla e-postprogram) förrän du ändrat domänens MX-poster.

Testa Gmail med några få användare
Du kan utvärdera Gmail med ett fåtal användare innan du flyttar över hela teamet genom att köra ett pilotprogram. Pilottestet orsakar inga avbrott i någons e-post och alla användare kan fortsätta utnyttja sin nuvarande e-postadress.

Skydda mot e-posthot
Spammare kan försöka att förfalska domänens avsändaradress så att deras skräppost ser ut som om den kommer från någon på domänen. Vi rekommenderar tre åtgärder mot förfalskning som autentiserar e-post som skickas från din domän för att förhindra denna typ av otillåten användning.

Hjälp teamet att flytta sin gamla e-post till Gmail
När du byter till G Suite från ett annat program eller en webbtjänst kan teamet ta med sig sina befintliga e-postmeddelanden, kontakter och kalendrar. Du kan migrera e-post till G Suite på flera sätt beroende på hur stor organisationen är och på systemet du byter från.

Aktivera Gmails företagsfunktioner för användarna
Gör inställningar på administratörskonsolen när du vill aktivera företagsfunktioner för användare som offlineåtkomst, läskvitton, möjlighet att använda Outlook eller annan e-postklient med mera.

Analysera problem med e-postflödet genom sökning i e-postloggar
Spåra upp meddelanden som saknas, identifiera avsändarens och mottagarens IP-adresser och felsök andra problem med e-postleverans med hjälp av verktyget för sökning i e-postlogg.

Nästa steg: Konfigurera Gmail för teamet