Lägga till en grupp i en annan grupp

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Ibland är det användbart att lägga till en grupp i en annan. Om du exempelvis har en grupp för varje team som ingår i en större avdelning kan du spara tiden det tar att lägga till varje medlem individuellt i en större avdelningsgrupp.

Större grupper kallas överordnade grupper. Tillagda grupper är kapslade, underordnade eller delgrupper.

Varför ska grupper kapslas?

Du kan kapsla grupper i följande fall:

• Publicera meddelanden som du publicerar i den överordnade gruppen även i den underordnade – du kan göra detta om den underordnade gruppens publiceringsbehörigheter tillåter det.
  • Ändra medlemmar i den överordnade gruppen genom att redigera den – detta fungerar om flera överordnade grupper innehåller samma underordnad grupp.

Tips! Om du vill lägga till och ta bort medlemmar automatiskt baserat på kriterier som avdelning eller plats läser du Hantera medlemskap automatiskt med dynamiska grupper.

Så här fungerar kapslade gruppbehörigheter

Följande regler gäller för kapslade grupper:

Regel Beskrivning
Medlemmar i underordnade grupper är inte direkta medlemmar i överordnade grupper

Eftersom medlemmar i underordnade grupper inte tillhör överordnade grupper:

• kan de inte lämna den överordnade gruppen
  • visas de inte som medlemmar i den överordnade gruppen
  • kan de inte ändra medlemskapsinställningarna i den överordnade gruppen.
Medlemmar i underordnade grupper ärver vissa behörigheter från överordnade grupper Om en Google Dokument-fil delas med en överordnad grupp kan även medlemmar i den underordnade gruppen få åtkomst till dokumentet.
Medlemmar i den underordnade gruppen kan göra inlägg i den överordnade gruppen Om den överordnade gruppen tillåter alla medlemmar i gruppen att göra inlägg kan medlemmarna i den underordnade gruppen även göra inlägg i den överordnade gruppen.
Medlemmar i en underordnad grupp kan ta emot meddelanden som skickats till överordnade grupper Om du vill att medlemmar i underordnade grupper ska ta emot meddelanden som publiceras i den överordnade gruppen ställer du in behörigheten Vilka kan göra inlägg för den underordnade gruppen på Alla organisationsmedlemmar eller en bredare behörighetsinställning, som som Alla på webben. Mer information finns i Ange behörigheter för att hantera medlemmar och innehåll.

I annat fall kan underordnade gruppmedlemmar inte ta emot meddelanden som skickats till den överordnade gruppen.

Lägg till en grupp i din grupp

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. I listan Grupper pekar du på den grupp som ska vara överordnad.
  4. Klicka på Lägg till medlemmar på den överordnade gruppens rad.
  5. Ange namnet på den grupp du vill lägga till i den överordnade gruppen.
    Obs! Använd kommatecken för att avgränsa flera gruppnamn.
  6. Klicka på Lägg till i grupp.

Relaterade ämnen