Een groep toevoegen aan een andere groep

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Soms is het handig om een groep aan een andere groep toe te voegen. Als u bijvoorbeeld een groep heeft voor elk team dat deel uitmaakt van een grotere afdeling, kunt u tijd besparen die u nodig heeft om elk lid afzonderlijk toe te voegen aan een grotere afdelingsgroep.

Grotere groepen worden bovenliggende groepen genoemd. De groepen die eraan zijn toegevoegd zijn geneste groepen, onderliggende groepen of subgroepen.

Waarom groepen nesten

U kunt groepen nesten om het volgende te doen:

• Berichten die u in de bovenliggende groep post, posten in de onderliggende groep: U kunt dit doen als de postrechten van de onderliggende groep dit toestaan.
  • Leden van de bovenliggende groep wijzigen door de onderliggende groep te bewerken: Dit werkt als meerdere bovenliggende groepen dezelfde onderliggende groep bevatten.

Tip: Zie Lidmaatschap automatisch beheren met dynamische groepen om leden automatisch toe te voegen en te verwijderen op basis van criteria zoals afdeling of locatie.

Hoe rechten voor geneste groepen werken

De volgende regels gelden voor geneste groepen:

Regel Beschrijving
Leden van onderliggende groepen zijn geen directe leden van bovenliggende groepen

Omdat leden van onderliggende groepen niet bij de bovenliggende groep horen, geldt voor hen het volgende:

• Ze kunnen de bovenliggende groep niet verlaten.
  • Ze worden niet weergegeven als leden van de bovenliggende groep.
  • Ze kunnen hun lidmaatschapsinstellingen niet wijzigen in de bovenliggende groep.
Leden van onderliggende groepen nemen bepaalde rechten over van bovenliggende groepen Als een Google Documenten-bestand wordt gedeeld met een bovenliggende groep, hebben leden van onderliggende groepen ook toegang tot het document.
Leden van onderliggende groepen kunnen posten in bovenliggende groepen Als een bovenliggende groep toestaat dat alle groepsleden kunnen posten, kunnen leden van onderliggende groepen ook posten in de bovenliggende groep.
Leden van onderliggende groepen kunnen berichten ontvangen die zijn gepost in bovenliggende groepen Als u wilt dat leden van onderliggende groepen berichten krijgen die zijn gepost in een bovenliggende groep, stelt u het recht Wie kan posten voor de onderliggende groep in op Alle organisatieleden of een bredere instelling, zoals Iedereen op internet. Ga naar Rechten instellen voor het beheer van leden en content voor meer informatie.

Anders krijgen leden van de onderliggende groep mogelijk geen berichten die zijn gepost in de bovenliggende groep.

Een groep toevoegen aan een groep

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Plaats in de lijst Groepen de muisaanwijzer op de groep die de bovenliggende groep wordt.
  4. Klik in de rij van de bovenliggende groep op Leden toevoegen.
  5. Voer de naam in van de groep die u wilt toevoegen aan de bovenliggende groep.
    Opmerking: Gebruik komma's om meerdere groepsnamen te scheiden.
  6. Klik op Toevoegen aan groep.