Over sitetemplates

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Enterprise Essentials Plus, Nonprofits, G Suite Basic en G Suite Business. Versies vergelijken

Dit artikel is bedoeld voor beheerders van de klassieke versie van Google Sites (hierbij staat er rechtsboven niet de knop 'Publiceren'). Hulp voor beheerders van de nieuwe versie van Google Sites.

Als een gebruiker een pagina opslaat als template, wordt er een kopie van de pagina gemaakt waarmee anderen nieuwe aangepaste pagina's kunnen maken. De template bevat een kopie van het paginaontwerp, en de structuur en inhoud ervan, die anderen naar wens kunnen aanpassen.

Met templates kunnen de mensen in uw organisatie goede ontwerpen delen, sneller sites maken en een uniforme uitstraling bevorderen van de sites op het intranet van uw bedrijf of school.

Openbare en privétemplategalerijen

Google biedt een aantal templates in een openbare galerij. Gebruikers in uw domein kunnen sjablonen ook opslaan in de privégalerij van uw domein.

Bijvoorbeeld:

• Een bedrijfsmanager maakt een template voor het plannen van productlanceringen.
  • Een docent deelt een template voor het plaatsen van lesgegevens.
  • Een schoolgroep publiceert een template voor activiteiten.

Templates die zijn gemaakt in de klassieke versie van Sites worden weergegeven in de privégalerij van uw organisatie en zijn beschikbaar voor iedereen in uw domein.

Beheerders kunnen het volgende:

Gebruikers in uw domein kunnen het volgende: