Innan du migrerar från HCL Notes

Google Workspace Migration för HCL Notes

Använd Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN) när du vill migrera e-post-, kalender-, kontakt- och gruppdata från HCL Notes-kontot till Google Workspace.

Använd GWMHN när du vill ...

• köra obevakade migreringar
  • enkelt visa aviseringar, rapporter och loggning
  • behålla hög dataintegritet för migrering av e-post-, kalender- och kontaktuppgifter från HCL Notes till Google Workspace.

Du kan först migrera e-posten och sedan kalender-, kontakt- och gruppdata.

Vem ska använda GWHHN?

GWMHN är avsett för Google Workspace-administratörer. En grundlig förståelse av HCL Notes-administration krävs.

Viktigt! Google ger inte teknisk support för konfiguration av e-postservrar, databaser eller andra produkter från tredje part.

Systemkrav

Google Workspace

Du behöver:

• En G Suite- eller Google Workspace-utgåva
  • Ett konto som avancerad administratör för Google Workspace
  • Ett Google Workspace-tjänstkonto för att autentisera HCL Domino-servern

GWMHN

Om du vill installera och köra GWMHN behöver du Microsoft Windows Server 2012 R2 eller senare. Äldre versioner av Windows Server kan fungera, men kontrollera om du behöver uppdatera XML-tjänsterna till Core XML Services 6-nivå. Läs Microsoft-dokumentationen om du behöver uppdatera.

HCL Notes och Domino

Du behöver:

• En HCL Domino-server 6.5 eller senare för att migrera data (e-postfiler kan finnas på alla operativsystem som stöder HCL Notes)
  • Installera en HCL Notes-klient med Domino Administrator
  • Administratörsåtkomst via ett betrott användar- eller server-id till e-postfilerna som du vill migrera

Gör dig redo att installera GWMHN

1. Lägg till följande manuellt i Google Workspace:
  2. Klicka på knappen och ladda ned zip-filen för GWMHN:

Ladda ned GWMHN

3. Öppna filen för att installera GWMHN.

GWMHN-appen läggs till på Googles lista över tillåtna appar som en app från tredje part.

Om du vill felsöka öppnar du Varför visas varningsmeddelandet Den här appen är blockerad under konfigurationen?

4. Skapa ett tjänstkonto.

Om smarta funktioner och anpassning

Innan du migrerar data måste du bestämma om smarta funktioner i Gmail och Google Chat och Meet samt anpassningsfunktioner i andra produkter från Google kan använda data från Gmail, Chat och Meet. För att vissa funktioner ska fungera, till exempel automatisk sortering i Gmail, måste du aktivera smarta funktioner och anpassning i målkontot innan du migrerar data.

Läs mer om att aktivera smarta funktioner och anpassning.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.