Få ut mesta möjliga av Gmail

Så här får du ut mesta möjliga av ditt Gmail-konto:

• Undvik massåtgärder. Markera färre än 1 000 meddelanden i taget när du genomför åtgärder som att radera meddelanden, tömma papperskorgen, sätta etiketter eller arkivera meddelanden.

• Använd sökfunktionen i Gmail. Använd Sök i Gmail på samma sätt som när du använder Google för att söka på webben. Skriv nyckelord för att hitta meddelanden på ditt konto.

• Använd filter. Använd filter för att begränsa eller rikta sökningar i Gmail. Filter kan också användas för att automatiskt sortera och sätta etiketter på e-postmeddelanden. Vi rekommenderar att du inte använder fler än 500 filter. Om du använder för många filter kan fel uppstå.

• Minska antalet etiketter. Alltför många etiketter kan göra att bearbetningen tar tid. För bästa resultat rekommenderar vi att du inte använder fler än 500 etiketter (inklusive kapslade etiketter) i ditt konto. Vid övergången till ett Google Workspace-konto, slå du ihop postmapparna innan du migrerar gammal e-post till Gmail. Om du vill organisera detaljerat efter en datamigrering kan du prova att använda flera etiketter per meddelande i stället för att skapa exklusiva etiketter.
  • Känn gränserna. För att Gmail ska fungera väl och ditt konto vara säkert begränsar Google bandbredden, lagringsutrymmet, antalet serverbegäranden och antalet meddelanden som Google Workspace-användare kan skicka eller ta emot. Dessa gränser förhindrar inte normal e-postanvändning. De är avsedda för att identifiera otillåten användning av Gmail. Mer information finns i: