Få ut mesta möjliga av Gmail

Här kommer några rekommendationer om hur du får ut mesta möjliga av ditt Gmail-konto:

Rekommendation Beskrivning
Undvik massåtgärder. Markera färre än 1 000 meddelanden i taget för åtgärder som att radera meddelanden, tömma papperskorgen, sätta etiketter eller arkivera meddelanden.
Använd sökfunktionen i Gmail Sök i Gmail på samma sätt som när du använder Google för att söka på webben. Skriv nyckelord för att hitta meddelanden på ditt konto.
Använd filter Skapa filter för att hantera inkommande e-post med Gmails filter. Filter sorterar och sätter automatiskt etiketter på e-postmeddelanden. Du kan även använda filter för att begränsa eller förfina sökningar i Gmail. Vi rekommenderar att du inte använder fler än 500 filter. Om du använder för många filter kan det orsaka fel i Gmail.
Minska antalet etiketter

Alltför många etiketter kan göra att bearbetningen tar tid. För bästa resultat rekommenderar vi att du inte använder fler än 500 etiketter (inklusive kapslade etiketter) i ditt konto. Läs mer om etiketter.

Vid övergången till ett Google Workspace-konto slår du ihop e-postmapparna innan du migrerar gammal e-post till Gmail. Om du vill organisera detaljerat efter en migrering kan du prova att använda flera etiketter per meddelande istället för att skapa exklusiva etiketter.

Sätt dig in i Gmail-gränserna

För att Gmail ska vara responsivt och ditt konto vara säkert begränsar Google bandbredden, lagringsutrymmet, antalet serverbegäranden och antalet meddelanden som dina användare kan skicka eller ta emot. Dessa gränser förhindrar inte normal e-postanvändning. De är utformade för att identifiera otillåten användning av Gmail.

Du hittar mer information på: