Tips för att få ut mesta möjliga av Gmail

Följ riktlinjerna och gränserna i den här artikeln för att få ut mesta möjliga av Gmail. Om du överskrider dessa gränser kan det påverka prestanda i Gmail och det kan leda till allmänna eller oväntade problem med ditt Gmail-konto.

Rekommendation Beskrivning
Undvik massåtgärder Markera färre än 1 000 meddelanden för uppgifter som att radera meddelanden, tömma papperskorgen, tillämpa etiketter eller arkivera meddelanden.
Använd sökfunktionen i Gmail Sök i Gmail på samma sätt som när du använder Google för att söka på webben. Skriv nyckelord för att hitta meddelanden på ditt konto.
Använd filter Skapa filter för att hantera inkommande meddelanden med Gmails filter. Filter sorterar och lägger automatiskt till etiketter på e-postmeddelanden. Du kan även använda filter för att begränsa eller förfina sökningar i Gmail. För att få bästa möjliga resultat i Gmail rekommenderar vi att du inte använder fler än 500 filter på kontot.
Minska antalet etiketter

Alltför många etiketter kan göra att bearbetningen i Gmail tar tid. För bästa resultat i Gmail rekommenderar vi att du inte använder fler än 500 etiketter (inklusive kapslade etiketter) i ditt konto. Läs mer om etiketter.

Vid övergången till ett Google Workspace-konto slår du ihop e-postmapparna innan du migrerar gammal e-post till Gmail. Om du vill organisera detaljerat efter en migrering kan du prova att använda flera etiketter per meddelande istället för att skapa överdrivet specifika etiketter.

Fler Gmail-gränser

För att Gmail ska vara responsivt och ditt konto vara säkert begränsar Google bandbredden, lagringsutrymmet, antalet serverbegäranden och antalet meddelanden som dina användare kan skicka eller ta emot. Dessa gränser förhindrar inte normal e-postanvändning. De är utformade för att identifiera otillåten användning av Gmail.

Du hittar mer information på: