Visa mobila enheter som har åtkomst till jobbdata

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline Starter och Frontline Standard, Business Starter, Business Standard och Business Plus Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus och Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business Cloud Identity-gratisversion och Cloud Identity-premiumversion. Jämför utgåvor

Som administratör kan du se en lista över mobila enheter som användarna har använt för att logga in på sina hanterade konton.

Du kan se information om enhetstyp och modell, den senaste gången den synkroniserade jobbdata och namnet på användaren som har åtkomst till data på den. Från listan kan du göra sådant som att blockera en enhet från att synkronisera jobbdata, rensa data från en enhet som kommit bort med mera.

Öppna listan över mobila enheter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avÖversikt.
  3. Klicka på Mobila enheter om du vill se en lista över organisationens hanterade enheter.

På listan med mobila enheter kan du göra följande:

• Om du vill visa mer information om en viss enhet klickar du på enhetsnamnet.
  • Lägg till ett filter om du vill hitta specifika enheter.
  • Om du vill ladda ned enhetslistan klickar du på Ladda ned .

Det här ser du på listan

Enheter
  • Användarens personliga enheter som synkroniserar organisationens data.
  • Företagsägda enheter som är tilldelade till användare. (Om du vill se enheter som inte är tilldelade till användare klickar du på Visa ej tilldelade enheter längst ned på skärmen.)
  • Enheter som försökte få åtkomst till ett användarkonto från din organisation, men blockerats av en administratör eller automatiskt, eftersom enheten inte följer din organisations principer.
  • Vissa ohanterade datorer som använder Google Sync och mobila enheter som du har hanterat tidigare.

Vissa enheter kanske listas fler än en gång. Exempelvis listas en mobil som delas av två användare två gånger – en gång för varje användarkonto.

Data om enheter
Data Beskrivning
Enhetsnamn Namn som är kopplat till användarens enhet (till exempel Anders Pixel).
Namn Namn på användaren som loggar in på sitt hanterade Google-konto på enheten.
E-post E-postadress till användaren som loggar in på sitt hanterade Google-konto på enheten.
Operativsystem Enhetens operativsystem, till exempel Android 7.1.
Ägarskap Vem enheten tillhör.
Första synkroniseringen Antal dagar sedan enhetens första synkronisering av jobbdata.
Senaste synkroniseringen Antal dagar sedan enheten senast synkroniserades med Googles slutpunkthantering. Dagen varierar beroende på vilken typ av enhet det är:
  • Android – när Android Device Policy senast synkroniserades.
  • Apple iOS – när Device Policy-appen eller profilen synkroniserades senast.
  • Enheter som synkroniserar med Google Sync (enbart Google Workspace) — senaste enhet som synkroniserats med jobbdata. (Även iOS)
Status Hanteringsstatus för enheten. Till exempel Godkänd, Blockerad eller Raderat konto.
Typ Enhetstyp. Till exempel Android eller iOS.
Modell Enhetsmodell. Till exempel Nexus 9. Fullständiga detaljer finns i Avancerad hantering av mobila enheter. Om du använder grundläggande hantering av mobila enheter är vissa detaljer kanske inte tillgängliga.

Om du vill sortera efter en annan kolumn klickar du på kolumnrubriken. Klicka på Hantera kolumner om du vill ändra vilka kolumner som visas eller ändra ordning på dem.

Om du vill se mer information om en viss enhet klickar du på enhetens namn. Mer information finns i Visa information om mobil enhet.

Obs! Om du använder grundläggande hantering kan det ta upp till tre dagar innan information om nya enheter visas.

Hitta specifika mobila enheter

Du kan söka efter en enhet från enhetslistan. Ange en sökterm i sökfältet längst upp till höger och klicka på Sök . Om du t.ex. vill söka efter en viss enhetsmodell anger du modellen.

Så här filtrerar du enhetslistan:

1. Överst på enhetslistan klickar du på Lägg till ett filter.
  2. Välj en kategori att filtrera listan efter (till exempel Modell eller Appar) eller börja skriva in det filter du vill använda (till exempel användarnamn, enhetsmodell eller app).
  3. Välj ett alternativ eller ange filtertexten.

Obs! Om du väljer Ägarskapföljt avFöretagsägd visas en lista över alla enheter i enhetsägarläge (ett hanteringsläge som ger organisationen fullständig kontroll över enheten). Listan innehåller enheter som ditt företag äger och personliga enheter där användaren har tilldelat äganderätten till ditt företag. Om du bara vill se enheter som företaget äger visar du det företagsägda enhetsutrymmet.

4. Klicka på Verkställ.
  5. (Valfritt) Om du vill visa mer information om en viss enhet klickar du på enheten. Mer information finns i Visa information om mobil enhet.
Ladda ned en lista över enheter

Du kan ladda ned en lista över organisationens mobila enheter till en CSV-fil. Listan innehåller all enhetsinformation, till exempel enhetens namn, e-postadressen för kontot på enheten och datumet då enheten senast synkroniserades.

Obs!

• Om du har många mobila enheter i organisationen kan data laddas ned långsamt.
  • Om du har tillämpat ett filter på listan inkluderar nedladdningen enbart de enheter som för närvarande finns på listan. Ta först bort alla filter om du vill ladda ned en lista över alla mobila enheter.

Ladda ned enhetslistan genom att öppna enhetslistan och klicka på Ladda ned .

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.