E-mail migreren met de nieuwe gegevensmigratieservice

Als u migreert vanuit een Google Workspace-account, kunt u de e-mailgegevens van uw gebruikers migreren naar Google Workspace met de nieuwe gegevensmigratieservice.

Tenzij anders aangegeven, voert u de volgende stappen uit in de Google Beheerdersconsole van uw Google Workspace-doelaccount (het account waarnaar u migreert).

Een migratie uitvoeren

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Stap 1: Autorisatie aanvragen
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenGegevensmigratie.
  3. Klik bovenaan op Ga naar Gegevensmigratie (nieuw).
  4. Klik op Bronmailadres en voer het e-mailadres in van een hoofdbeheerder van het bronaccount (het account van waaruit u migreert).

Belangrijk: Alleen de beheerder die u in dit veld invoert, kan het proces autoriseren.

5. Klik op Autorisatie aanvragen.

Er wordt per e-mail een autorisatieverzoek gestuurd naar de hoofdbeheerder die u in stap 4 heeft ingevoerd. Het verzoek verloopt na 24 uur. Als het verzoek is verlopen en u het opnieuw wilt sturen, klikt u op Verzoek opnieuw sturen. Nadat u een verzoek heeft gestuurd, moet u 24 uur wachten voordat u het opnieuw kunt sturen.

Volgende stappen

Om door te kunnen gaan, moet de hoofdbeheerder van het bronaccount de autorisatielink in de e-mail openen, inloggen bij de Beheerdersconsole en op Autoriseren klikken. In het autorisatieproces wordt ook een client-ID gemaakt en worden domeinbrede machtigingen verleend voor Gegevensmigratie (nieuw) in het bronaccount. Ga naar API-toegang beheren met domeinbrede machtigingen voor meer informatie.

Als u in de Beheerdersconsole van het doelaccount op Autorisatie verifiëren klikt, verandert de status in Gekoppeld.

Stap 2: Een migratietoewijzing maken en uploaden

U gebruikt een migratietoewijzing om gebruikers in het bronaccount te koppelen aan gebruikers in het doelaccount. De nieuwe gegevensmigratieservice gebruikt de migratietoewijzing om e-mailgegevens over te zetten van de brongebruiker naar de doelgebruiker.

1. Het toewijzingsbestand maken

Tip: Klik op Voorbeeld van csv-bestand downloaden voor een voorbeeld van een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv) dat u kunt gebruiken.

In een spreadsheetprogramma:

• Voeg de eerste koptekst toe, Source GUser (voor de e-mailadressen van gebruikers in het bronaccount) en voeg daarna de tweede kop toe, Target GUser (voor de e-mailadressen van gebruikers in het doelaccount).

U kunt een lijst met gebruikers downloaden in de Google Beheerdersconsole. Ga naar Een lijst met gebruikers downloaden voor meer informatie.

• Gebruik geldige e-mailadressen om de gebruikers toe te wijzen onder de kopteksten (beide adressen zijn verplicht).

U kunt één brongebruiker niet toewijzen aan meer dan één doelgebruiker.

• Zorg dat het bestand niet meer dan 100 brongebruikers heeft.

De nieuwe gegevensmigratieservice ondersteunt momenteel maximaal 100 gebruikers.

• Sla de spreadsheet op als csv-bestand.

Voorbeeld:

Source GUser Target GUser
user1@example.com user1@solarmora.com
gebruiker2@example.com gebruiker2@solarmora.com

In dit voorbeeld is het brondomein example.com. Het doeldomein is solarmora.com.

2. Het bestand uploaden

1. Klik in de Beheerdersconsole van het doelaccount op Csv-bestand migratietoewijzing uploaden.
  2. Selecteer uw csv-toewijzingsbestand and thenklik op Openen.
  3. Klik op Taken om te bevestigen dat het toewijzingsbestand is geüpload.
  4. Als u een foutmelding krijgt, past u het csv-bestand aan. Herhaal daarna stap 1-2 om het toewijzingsbestand te uploaden.
Stap 3: De migratie-instellingen selecteren
  1. Klik op Startdatum en voer de datum in waarvan u de berichten wilt migreren.

De nieuwe gegevensmigratieservice migreert berichten vanaf de geselecteerde datum tot de datum waarop u de migratie start.

2. (Optioneel) Als u e-mailberichten wilt migreren die door gebruikers zijn verwijderd, vinkt u het vakje Verwijderde e-mails migreren aan.
  3. (Optioneel) Als u e-mailberichten met het label Spam wilt migreren, vinkt u het vakje Spamberichten migreren aan.
  4. (Optioneel) Als u berichten met specifieke labels niet wilt migreren, vinkt u het vakje Specifieke labels uitsluiten van migratie aan en voert u de labelnamen in, gescheiden door komma's.

Ga naar Labels uitsluiten van migratie (verderop op deze pagina) voor meer informatie.

5. Klik op Opslaan.

Labels uitsluiten van migratie

• Geef elk label of sublabel afzonderlijk op.
  • Als u een sublabel toevoegt, gebruikt u het volledige pad en scheidt u het bovenliggende label van het sublabel door een slash (/).

Voorbeeld: U wilt het label Reizen en het sublabel Azië uitsluiten. Voer hiervoor Reizen,Reizen/Azië in.

• Als u Alle e-mail toevoegt, migreert de nieuwe gegevensmigratieservice geen e-mailberichten.
Stap 4: De migratie starten en de voortgang bijhouden

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Klik op Migratie starten.

Met deze actie worden ook domeinbrede machtigingen verleend en wordt een client-ID voor Gegevensmigratie (nieuw) gemaakt in het doelaccount. Ga naar API-toegang beheren met domeinbrede machtigingen voor meer informatie.

2. De status verandert in In behandeling en de volgende informatie wordt in realtime geüpdatet:

• Gevonden taken: het totale aantal items (berichten, labels en andere taken) dat is gemigreerd, overgeslagen of mislukt
    • Waarschuwing: het aantal items dat is gemigreerd, maar niet is voltooid zoals verwacht
    • Mislukt: het aantal items dat niet is gemigreerd vanwege een fout
    • Overgeslagen: het aantal items dat is overgeslagen
    • Geslaagd: het aantal items dat is gemigreerd
    • Verwerkte gebruikers: het aantal gebruikers waarvan de migratie is voltooid
    • E-mails gevonden: het aantal e-mailberichten dat is gemigreerd, overgeslagen of mislukt
    • E-mails gemigreerd: het aantal e-mailberichten dat is gemigreerd
    • Overgeslagen e-mails: het aantal e-mailberichten dat is overgeslagen
  3. Als u de rapporten in csv-indeling wilt downloaden, klikt u in de Google Beheerdersconsole op Migratierapport downloaden of Gebruikersrapport downloaden. U kunt de rapporten op elk moment downloaden, zodra de migratie is gestart.
  4. Als de takenlijst niet automatisch wordt geopend met het gedownloade rapport, klikt u op Taken .
  5. Klik onder Uw taken op de link om het bestand te openen.

Ga naar Inzicht in de nieuwe rapporten voor de gegevensmigratieservice voor meer informatie over de rapporten, inclusief informatie over waarschuwingen en fouten.

Voer een deltamigratie uit.

Tijdens een deltamigratie migreert de nieuwe gegevensmigratieservice nieuw toegevoegde e-mailberichten naar uw doelaccount. Ook worden daarin wijzigingen in eerder gemigreerde e-mailberichten geïdentificeerd, zoals de leesstatus van het bericht of nieuwe labels, en wordt het bericht in het doelaccount geüpdatet.

Met een deltamigratie worden objecten overgeslagen die al zijn gemigreerd en niet zijn geüpdatet in het bronaccount. Deze items worden gemarkeerd als overgeslagen.

Als u een deltamigratie wilt starten, klikt u in het doelaccount op Deltamigratie uitvoeren.

Een voltooide migratie afsluiten

Belangrijk: Nadat u een migratie heeft afgesloten, heeft u geen toegang meer tot de configuratiegegevens of rapporten van de migratie.

In de Beheerdersconsole staat informatie over een voltooide migratie totdat u de migratie afsluit. Bij afsluiting van de migratie wordt de client-ID verwijderd en wordt Gegevensmigratie (nieuw) verwijderd als client in de instelling voor domeinbrede machtiging.

Als u een voltooide migratie wilt afsluiten, klikt u op Migratie afsluiten.

Gerelateerd onderwerp

Gebeurtenissen controleren voor de nieuwe gegevensmigratieservice