Felsökning av MX-poster

Ibland kan det uppstå problem med att konfigurera e-postadresser för användarna. Om användarna inte får e-post till den nya Google Workspace-adressen och du tror att du gjorde ett misstag när du angav MX-posterna finns det några sätt att verifiera och åtgärda eventuella fel.

Steg 1: Vänta i 72 timmar på att posterna ska ändras

Det kan ta upp till 72 timmar innan ändringar av MX-poster börjar gälla. Om det ännu inte har gått tre dagar sedan du konfigurerade e-posten för Google Workspace väntar du och ser om de nya MX-posterna fungerar innan du felsöker. Om du kontrollerar posterna innan tillräcklig tid har gått visas de gamla posterna.

Steg 2: Kontrollera att MX-posterna är korrekta

Kontrollera MX-posterna som tillämpas för din primära domän
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail.
  3. Klicka på Konfigurera.
  4. Om det behövs väljer du organisationsenheten på toppnivå (den primära domänen) till vänster.
  5. Under MX-poster kontrollerar du vilka poster som tillämpas för den primära domänen. Om det inte ser ut som på bilden nedan behöver du värdspecifika anvisningar för att ändra dem.

MX Records displayed in the Admin Console.

Obs! Om du har problem med att skicka eller ta emot e-post testar du att lägga till en punkt i slutet av MX-posterna. (De ska se ut så här till exempel: ASPMX.L.GOOGLE.COM.)

Kontrollera MX-poster med ett sökverktyg för MX-poster
Om du har kontrollerat posterna som har tillämpats för din primära domän och inte kunde åtgärda problemet kan du söka bland MX-posterna och se om det finns ett problem i konfigurationen av DNS-posterna. Problem med posterna kan påverka e-postleveransen till domänen.
  1. Öppna verktyget Google Admin Toolbox Dig.
  2. Ange ditt domännamn utan www i rutan Namn. (example.com).

Google Admin Toolbox Dig Name field.

3. Klicka på MX.

Du får en rapport om domänens MX-poster.

The Google Admin Toolbox Dig MX report is highlighted with a red box.

Om de inte stämmer överens med tabellen nedan behöver du värdspecifika anvisningar för att ändra dem.

Värden för MX-poster i Google Workspace

Namn, värd eller alias Aktiveringstid (TTL*) Posttyp Prioritet Namn, svar eller destination
@ eller lämna tomt 3 600 eller färre MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ eller lämna tomt 3 600 eller färre MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ eller lämna tomt 3 600 eller färre MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ eller lämna tomt 3 600 eller färre MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ eller lämna tomt 3 600 eller färre MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Kontrollera DNS-konfigurationen med verktyget Kontrollera MX

Använd verktyget Kontrollera MX för att hitta vanliga felkonfigurationer i MX DNS-posterna. Använd verktyget för att verifiera domänens aktuella status.

Läs mer om hur du använder Kontrollera MX.

Steg 3: Lägg till eller ta bort tecknet @

Uppgifterna i kolumnen Namn, Värd eller Alias är ett vanligt fel i MX-poster som kan påverka leveransen av e-post. När du lägger till MX-poster i DNS-poster för din domänvärd kräver värden antingen att symbolen @ anges i kolumnen eller att kolumnen lämnas tom. Läs våra värdspecifika anvisningar för MX-poster för att ta reda på vad du ska ange i kolumnen.

Om du inte hittar domänvärden i listan över anvisningar kontaktar du dem. Du kan även testa att lägga till @ eller att lämna kolumnen tom. Efter 72 timmar kontrollerar du posterna igen och ser om problemet är åtgärdat.

Om du inte får e-post trots att posterna ser korrekta ut testar du resten av konfigurationen med hjälp av felsökningen Jag får inte e-post.

Åtgärda andra e-postproblem