Problemen met MX-records oplossen

Soms komt u problemen tegen als u zakelijke e-mailadressen instelt voor gebruikers. Als uw gebruikers geen e-mails ontvangen op hun nieuwe Google Workspace-adres en u denkt dat u een fout heeft gemaakt toen u de MX-records invoerde, leest u hier hoe u kunt controleren of dit het geval is en hoe u dit probleem dan kunt oplossen.

Stap 1: Wacht 72 uur totdat de records zijn gewijzigd

Het kan 72 uur duren voordat wijzigingen aan MX-records zijn doorgevoerd. Als u uw e-mail minder dan 3 dagen geleden heeft ingesteld met Google Workspace, moet u afwachten of de MX-records nog in werking treden voordat u de stappen voor probleemoplossing doorloopt. Als u de gegevens controleert voordat ze zijn gewijzigd, ziet u uw oude records.

Stap 2: Controleer of de MX-records kloppen

De MX-records controleren die worden toegepast op uw hoofddomein
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
  3. Klik op Installeren.
  4. Selecteer indien nodig links de organisatie op het hoogste niveau (het hoofddomein).
  5. Controleer onder MX-records welke records zijn toegepast op uw hoofddomein. Als deze niet lijken op de onderstaande afbeelding, bekijkt u de hostspecifieke instructies om ze te wijzigen.

MX Records displayed in the Admin Console.

Opmerking: Als u problemen heeft met het sturen of ontvangen van e-mails, probeert u een punt toe te voegen aan het einde van de MX-records. (Ze zien er dan als volgt uit: ASPMX.L.GOOGLE.COM.)

Uw MX-records controleren met een tool voor MX-zoeken
Indien u de records heeft gecontroleerd die worden toegepast op uw hoofddomein en het probleem is nog niet opgelost, kunt u uw MX-records opzoeken om te controleren of er een probleem is met de configuratie van uw DNS-records. Als er een probleem is met de records, kan dit invloed hebben op de bezorging van e-mails in uw domein.
  1. Ga naar de tool Dig in de Google Admin Toolbox.
  2. Voer in het vak Name (Naam) uw domein in zonder www. (example.com).

Google Admin Toolbox Dig Name field.

3. Klik op MX.

U krijgt een rapport over de MX-records van uw domein.

The Google Admin Toolbox Dig MX report is highlighted with a red box.

Als deze niet overeenkomen met de tabel hieronder, bekijkt u de hostspecifieke instructies om ze te wijzigen.

Waarden voor MX-records van Google Workspace

Naam, Host of Alias Time to Live (TTL*) Recordtype Prioriteit Naam, antwoord of bestemming
@ of leeg 3600 of minder MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ of leeg 3600 of minder MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ of leeg 3600 of minder MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ of leeg 3600 of minder MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
@ of leeg 3600 of minder MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM
De DNS-configuratie controleren met de Check MX-tool

Gebruik de Check MX-tool om veelvoorkomende fouten in de configuratie van uw MX DNS-records te vinden. Met de tool kunt u de huidige status van uw domein controleren.

Meer informatie over hoe u Check MX gebruikt.

Stap 3: Voeg het @-teken toe of verwijder het

Een veelvoorkomende fout met MX-records die invloed kan hebben op de bezorging van e-mails, is de invoer in de kolom Naam, Host of Alias. Wanneer u de MX-records toevoegt aan uw DNS-records bij uw domeinhost, kan het zijn dat uw domeinhost vereist dat er in deze kolom een @-teken wordt geplaatst, of juist dat de kolom leeg blijft. Bekijk de hostspecifieke MX-instructies om te zien wat u moet invullen in deze kolom.

Als uw domeinhost niet in de lijst met instructies staat, moet u contact opnemen met uw domeinhost voor hulp. Of probeer het @-teken toe te voegen of de kolom leeg te laten. Controleer dan na 72 uur de records opnieuw om te kijken of dit heeft geholpen.

Als de records juist zijn en u nog steeds geen e-mails ontvangt, kunt u de rest van de installatie controleren met de probleemoplosser Ik ontvang geen e-mail.

Andere problemen met e-mail oplossen