Kontrollera status för en Google Workspace-tjänst

Du kan använda statusöversikten för Google Workspace för att kontrollera aktuell och tidigare status för Google Workspace-tjänster som Gemini, Gmail, Google Kalender och Google Meet.

I statusöversikten kan du även se eventuella avbrott eller störningar som inträffat nyligen. Klicka på en avisering för mer information om ett problem, bland annat när det förväntas vara löst.

Klicka på statuscirkeln för att visa detaljer för datumet.

En slutlig uppdatering publiceras när problemet är löst

Kontakta Support för Google Workspace om du behöver anmäla ett problem med en Google Workspace-tjänst.

Prenumerera på RSS- eller JSON-flöden i statusöversikten

Vi rekommenderar att du prenumererar på RSS-flödet för statusöversikten så att du så snabbt som möjligt får information om avbrott, även om det blir störningar i Gmail-tjänsten eller varningar fördröjs:

1. Öppna statusöversikten.
  2. Klicka på RSS-flöde längst ned och kopiera flödets webbadress.
  3. Klistra in webbadressen i RSS-läsaren för att lägga till statusöversiktens flöde.

Om du vill ha programmatisk åtkomst till statusöversikten, till exempel för att integrera den i ditt bevakningssystem, klickar du på JSON-historik längst ned.

Konfigurera varningar om avbrott i Google Workspace

Konfigurera en systemdefinierad regel på sidan Regler för att få varningar om avbrott för Google Apps för nya, uppdaterade eller åtgärdade avbrott i statusöversikten.

Obs! Dessa varningar kan vara långsammare än uppdateringarna av RSS-flödet.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Regler.
  3. Klicka på Lägg till ett filterföljt avRegeltyp.
  4. Klicka på Systemdefinieradföljt avAnvänd.
  5. Scrolla ned och klicka på Varning om avbrott för Google Apps i listan med regler.
  6. På sidan Regelinformation klickar du på Redigera regel.
  7. Klicka på NÄSTA: VISA VILLKOR.
  8. Klicka på NÄSTA: LÄGG TILL ÅTGÄRDER.
  9. Du kan få varningar om avbrott för Google Apps i varningscentret, via e-post eller både och:
    1. Om du vill få varningar i varningscentret markerar du kryssrutan Skicka till varningscenter.
      Obs! Om du vill ändra allvarlighetsgraden som används som standard för varningar om avbrott för Google Apps väljer du ett alternativ under Allvarlighetsgrad.
    2. Om du vill få varningar via e-post markerar du kryssrutan Skicka e-postaviseringar.
      Obs! Om Gmail påverkas av avbrottet kan e-postvarningarna fördröjas.
      1. (Valfritt) Om du vill ställa in regeln för att skicka e-postvarningar till avancerade administratörer i organisationen markerar du kryssrutan Alla avancerade administratörer.
      2. (Valfritt) Om du vill konfigurera regeln för att skicka e-postvarningar till specifika personer klickar du på Lägg till e-postmottagareföljt avange e-postadressenföljt avklicka på Klar.
  10. Klicka på NÄSTA: GRANSKA.
  11. Klicka på UPPDATERA REGEL.
Mer information om varningar för avbrott för Google Apps finns i Visa varningsinformation > Avbrott i Google Apps.

Läs mer om olika varningar och regler och hur du konfigurerar varningar med rapporteringsregler.

Se en tjänsts statushistorik

Du kan se upp till fem års statushistorik för en Google Workspace-tjänst.

1. Öppna statusöversikten.
  2. Klicka på Visa historik längst ned.
    Du kan se listan över incidenter från de senaste 365 dagarna
  3. Om du vill se incidenter från de senaste fem åren klickar du på Se mer vid tjänstens namn.
    Obs! Historiksidan visar bara överträdelser för de år då de inträffade.