De status van een Google Workspace-service checken

Op het Google Workspace-statusdashboard ziet u de huidige en eerdere status van Google Workspace-kernservices, zoals Gemini, Gmail, Google Agenda en Google Meet.

Op het statusdashboard staan ook recente storingen en onderbrekingen. Klik op een melding voor meer informatie over een probleem, zoals een schatting van wanneer het probleem zal zijn opgelost.

Klik op het statusrondje om informatie voor die datum te bekijken.

Als het probleem is opgelost, wordt er een laatste update gepost

Als u een probleem met een Google Workspace-service wilt melden, neemt u contact op met Google Workspace-support.

Abonneren op de RSS- of json-feed van het statusdashboard

We raden u aan u te abonneren op de RSS-feed van het statusdashboard om de snelst mogelijke uitvalmeldingen te krijgen, zelfs als de Gmail-service niet meer werkt of meldingen vertraagd zijn:

1. Ga naar het statusdashboard.
  2. Klik onderaan op RSS-feed en kopieer de feed-URL.
  3. Plak de URL in uw RSS-lezer om de feed van het statusdashboard toe te voegen.

Als u programmatische toegang tot het statusdashboard wilt, bijvoorbeeld om het te integreren in uw controlesysteem, klikt u onderaan op Json-geschiedenis.

Meldingen instellen voor uitval van Google Workspace

Stel een door het systeem gedefinieerde regel in op de pagina Regels om meldingen over apps-uitval te krijgen als er nieuwe, geüpdatete of opgeloste storingen op het statusdashboard staan.

Opmerking: Deze meldingen kunnen langzamer binnenkomen dan updates van de RSS-feed.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Regels.
  3. Klik op Een filter toevoegenand thenRegeltype.
  4. Klik op Door systeem gedefinieerdand thenToepassen.
  5. Scroll in de lijst met regels omlaag en klik op Melding over apps-uitval.
  6. Klik op de pagina Regelgegevens op Regel bewerken.
  7. Klik op Volgende: Voorwaarden bekijken.
  8. Klik op Volgende: Acties toevoegen.
  9. U kunt meldingen over apps-uitval krijgen via het meldingencentrum, via e-mail of allebei:
    1. Als u meldingen in het meldingencentrum wilt krijgen, vinkt u het vakje aan voor Sturen naar meldingencentrum.
      Opmerking: Als u het standaard ernstniveau voor meldingen over apps-uitval wilt wijzigen, selecteert u een optie onder Ernst.
    2. Als u meldingen per e-mail wilt ontvangen, vinkt u het vakje aan voor E-mailmeldingen verzenden.
      Opmerking: Als Gmail is getroffen, kunnen e-mailmeldingen vertraagd zijn.
      1. (Optioneel) Als u wilt dat e-mailmeldingen naar hoofdgebruikers in uw organisatie worden gestuurd, vinkt u het vakje aan voor Alle hoofdgebruikers.
      2. (Optioneel) Als u wilt dat e-mailmeldingen naar specifieke mensen worden gestuurd, klikt u op E-mailontvangers toevoegenand thenvoer het e-mailadres inand thenklik op Gereed.
  10. Klik op Volgende: Controleren.
  11. Klik op Regel updaten.
Zie Meldingsgegevens bekijken > Apps-uitval voor meer informatie over meldingen over apps-uitval.

Meer informatie over typen meldingen en regels en hoe u meldingen met rapportregels instelt.

De statusgeschiedenis van een service bekijken

U kunt de statusgeschiedenis van een Google Workspace-service tot maximaal 5 jaar terug bekijken.

1. Ga naar het statusdashboard.
  2. Klik onderaan op Geschiedenis bekijken.
    U kunt de lijst met incidenten van de afgelopen 365 dagen bekijken
  3. Als u incidenten van de afgelopen 5 jaar wilt bekijken, klikt u onder de servicenaam op Meer weergeven.
    Opmerking: Op de geschiedenispagina staan alleen incidenten voor de jaren waarin ze plaatsvonden.