Logboekgebeurtenissen exporteren naar Google Security Operations om insiderrisico's te controleren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Standard en Enterprise Plus.  Versies vergelijken

U kunt uw Google Workspace-logboekgebeurtenissen exporteren naar Google Security Operations (Google SecOps), een platform voor beveiligingsanalyses waarmee uw organisatie beveiligingsdreigingen kan detecteren, onderzoeken en aanpakken. Als u logboekgebeurtenissen wilt exporteren naar Google SecOps, moet u Google Workspace in de Google Beheerdersconsole koppelen aan Google SecOps.

Na het koppelen aan Google SecOps worden uw logboekgebeurtenissen doorlopend geëxporteerd naar Google SecOps, waar u insiderrisico's kunt beheren. Als u risico's wilt beheren, gebruikt u regels die detecties en meldingen genereren om risicovol gebruikersgedrag en afwijkingen met betrekking tot gegevenstoegang en -onderschepping te identificeren.Meer informatie over Google SecOps

Nadat u logboekgebeurtenissen heeft geëxporteerd

Nadat uw gegevens naar Google SecOps zijn geëxporteerd, kunt u inloggen op uw Google SecOps-account om het volgende te doen:

• Zoeken naar elementen in uw logboekgebeurtenissen, zoals gebruikersnamen, IP-adressen en inloggebeurtenissen.
  • Alle meldingen en indicatoren van compromissen nagaan die op dat moment van invloed zijn op uw organisatie.
  • Meldingen analyseren.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u een Google SecOps-account heeft. Als u een account nodig heeft, neemt u contact op met een Google Cloud-verkoopspecialist.
  • U moet hoofdbeheerdersrechten hebben om Google Workspace te koppelen aan Google SecOps.

Koppelen aan Google SecOps om logboekgebeurtenissen te exporteren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu  and then Rapportage and then Gegevensintegraties.
  3. Ga naar Exporteren naar Google Security Operations en klik op Bewerken .
  4. Volg de stappen om het volgende te doen:
    1. Kopieer de Klant-ID op de Profielpagina van uw organisatie.
    2. Ga naar Google Security Operations en klik op Instellingen and then Google Workspace. Voer uw klant-ID van Google Workspace in en klik op Token genereren.
    3. Kopieer de token en uw instantie-ID van Google Security Operations. (Uw instantie-ID is gelijk aan uw klant-ID.)
    4. Ga terug naar de pagina Koppelen aan Google Security Operations in de Beheerdersconsole en voer de token en instantie-ID in.
  5. Klik op Verbinden.

Het kan 24 uur duren voordat gegevens naar Google SecOps zijn geëxporteerd. Daarna worden de logboekgebeurtenissen van uw organisatie doorlopend geëxporteerd naar Google SecOps.

Als u een melding krijgt dat er geen verbinding tot stand kan worden gebracht, controleert u eerst of de SecOps-token en de instantie-ID van Google correct zijn. Als de token en ID correct zijn, probeert u na een paar minuten opnieuw verbinding te maken met Google SecOps. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, neemt u contact op met Google Workspace-support.

Ontkoppelen van Google SecOps

Als u geen logboekgebeurtenissen meer wilt exporteren naar Google SecOps, kunt u het Google Workspace-account van uw organisatie ontkoppelen van Google SecOps.

Opmerking: Als u de koppeling met Google SecOps verbreekt, worden uw logboekgebeurtenissen niet automatisch verwijderd uit Google SecOps. Gebruik Google SecOps om de logboekgebeurtenissen te verwijderen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu  and then Rapportage and then Gegevensintegraties.
  3. Ga naar Exporteren naar Google Security Operations en klik op Ontkoppelen van Google Security Operations.

Veelgestelde vragen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Welke logboekgebeurtenissen worden geëxporteerd naar Google SecOps?

Ondersteunde gebeurtenisgegevens:

• Beheerders
  • Chrome
  • Classroom
  • Cloud Search
  • Gegevensexport (beheerder)
  • Data Studio
  • Apparaten
  • Gmail
  • Google Agenda
  • Google Chat
  • Google Drive
  • Google Groepen
  • Google Groups for Business
  • Google Keep
  • Google Meet
  • Google Takeout
  • Google Voice
  • Jamboard-beheer
  • Login
  • OAuth
  • Regels
  • SAML
  • Gebruikers
Kan ik selecteren welke logboekgebeurtenissen moeten worden geëxporteerd naar Google SecOps?
Nee, alle ondersteunde logboekgebeurtenissen worden geëxporteerd naar Google SecOps.
Wanneer kan ik gebeurtenisgegevens gebruiken nadat deze zijn opgeslagen in de Beheerdersconsole?
Nadat er gebeurtenisgegevens zijn gemaakt, worden deze gestreamd naar Google SecOps.
Opmerking: Ga naar Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden voor meer informatie over hoelang het duurt voordat gegevens beschikbaar zijn voor logboekgebeurtenissen.
Worden logboekgebeurtenissen die vóór de koppeling met Google SecOps zijn gemaakt ook geëxporteerd?
Nee, alleen logboekgebeurtenissen die in de Beheerdersconsole zijn gemaakt nadat de koppeling met Google SecOps tot stand is gekomen, worden geëxporteerd.
Worden geëxporteerde logboekgebeurtenissen geconverteerd naar een andere indeling in Google SecOps?
Ja, Google SecOps converteert alle geëxporteerde logboekgebeurtenissen naar Unified Data Format (UDM), zodat Google SecOps complexe query's en regels kan uitvoeren op uw gegevens.
Welke regels kan ik in Google SecOps gebruiken om risicobeheer uit te voeren?
Google SecOps biedt vooraf gemaakte regels, Google SecOps-regelsets, die u afzonderlijk kunt aanzetten om bedreigingen voor uw organisatie te detecteren. Deze regels genereren detecties met risicoscores, waarvan sommige waarschuwingen kunnen zijn. Met de regelsets voor Google Workspace in Google SecOps kunt u insiderrisico's en gegevensonderschepping onderzoeken. Meer informatie over regelsets
Zijn er kosten verbonden aan de export van gebeurtenisgegevens naar Google SecOps?
Als u de exportfunctie gebruikt, zijn de standaardvoorwaarden en -prijzen van Google SecOps van toepassing. Neem voor meer informatie contact op met een salesmedewerker.