Google Formulieren aan- of uitzetten voor gebruikers

Als u beheerder bent van Google-accounts, kunt u bepalen welke mensen Google Formulieren kunnen gebruiken in hun account. Zet Formulieren voor die mensen aan of uit in de Beheerdersconsole.

Gebruikers voor wie Formulieren aanstaat, kunnen formulieren maken, bewerken en erop reageren. Formulieren staat standaard aan voor alle nieuwe organisaties en voor organisaties die Drive gebruiken. Als u Formulieren uitzet, hebben uw gebruikers geen toegang meer tot formulieren en kunnen ze er niet op reageren. Ze krijgen een foutmelding als ze een formulier of de tool proberen te openen.

Zo zet u Formulieren aan:

Zet Google Drive aan als u Formulieren wilt aanzetten. Ga naar Drive aan- of uitzetten voor gebruikers voor de stappen.

Bepalen wie Formulieren kan gebruiken in uw organisatie

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documentenand thenGoogle Formulieren.
  3. Als u de service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan of Uit. Klik vervolgens op Opslaan.
  4. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  5. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie