Om faktureringskonton

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om ditt företag uppfyller vissa kriterier kan du ha möjlighet att betala för din G Suite-prenumeration via ett faktureringskonto. Med ett faktureringskonto får du en faktura varje månad för prenumerationen. Du initierar betalningen utifrån anvisningarna på fakturans första sida.

Om du har frågor om ett faktureringskonto kontaktar du en Google-säljare.

Så här fungerar ett faktureringskonto

• Vi skickar en månadsvis faktura (inga automatiska debiteringar) – istället för att automatiskt debitera ditt kreditkort eller bankkonto för din månadsbetalning skickar Google dig en månadsfaktura för tjänster. Du skickar sedan din betalning för fakturabeloppet. Vi skickar fakturan första dagen i månaden för tjänster som ackumulerats under månaden innan.
  • Du betalar med check eller banköverföring (inget kreditkort krävs) – med ett faktureringskonto kan du skicka Google din betalning via check eller genom att initiera en banköverföring. Kreditkort behövs inte.

Mer information finns i Skicka och verifiera betalningar för ett faktureringskonto.

• Du får fakturor via e-post eller vanlig post – vanligtvis skickar vi din månadsfaktura till en e-postadress som du ger oss när du skapar ditt konto. Om du vill kan vi även skicka e-post med papperskopior av dina fakturor till dig.

Se till att dina kontaktadresser är uppdaterade i administratörskonsolen så att du alltid får dina fakturor. Mer information finns i Uppdatera dina leveransadresser för fakturor.

Obs! EU-kunder med individuella (icke-kommersiella) konton får inte e-postfakturor. Dessa kunder kan se transaktioner och ladda ned och skriva ut fakturor och transaktioner på administratörskonsolen.

• Du kontrollerar betalningar i transaktionshistoriken – du kan när som helst logga in på Googles administratörskonsol för att få åtkomst till tidigare fakturor, visa kontots transaktionshistorik och kontrollera status för en ny betalning. De uppgifter om transaktionshistorik och fakturor du ser på faktureringskontot ser lite annorlunda ut än för konton där vi debiterar dig automatiskt.

Mer information finns i Visa transaktionsuppgifter och fakturadetaljer för ett faktureringskonto.

Betalning via ett faktureringskonto är ett alternativ till de här mer vanligt förekommande betalningsalternativen.